Πέμπτη, Απριλίου 2

Κορονοϊός: Θρίλερ με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πληροφορίες για πάνω από 120 κρούσματα

Δεν έχουν ακόμα βγει όλα τα αποτελέσματα και είναι πιθανό ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξηθείΚορονοϊός: Θρίλερ με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πληροφορίες για πάνω από 120 κρούσματα
newsbeast.gr
Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού πάνω στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά, καθώς μετά τα αρχικά 20 κρούσματα, σήμερα βρέθηκαν θετικοί ακόμα δεκάδες επιβαίνοντες.
Την Κυριακή εξετάστηκε και βγήκε θετικό μέλος του πληρώματος και στη συνέχεια κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αποτελούμενο από δυο γιατρούς και δυο νοσηλευτές, μετέβη στο πλοίο ενώ ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Μεταξύ των 383 επιβαινόντων βρέθηκαν είκοσι θετικοί αρχικά και στη συνέχεια σήμερα η υπόθεση πήρε διαστάσεις θρίλερ καθώς τα κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπέρασαν τα 120.
Μάλιστα ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα από όλα τα τεστ και υπάρχουν φόβοι να αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.
Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επιβαίνουν 34 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου και οι άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.
Το πλοίο είχε ναυλωθεί και μετέφερε ναυτικούς για να επανδρώσουν άλλο πλοίο στην Ισπανία βρίσκονταν εδώ και ημέρες αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της από 21/03 υπουργικής απόφασης με περιοριστικά μέτρα για τους κατάπλους των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί. Ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπλεύσει εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας οδηγίες.