Κοροναϊός: Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού

Κοροναϊός: Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού


Το Δεκέμβριο του 2019, ο κορονοϊός (ή COVID-19) άρχισε να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Κίνα. Σήμερα, η νόσος COVID-19 έχει ήδη μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ τα θύματα είναι χιλιάδες.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» την νόσο Covid-19, ενώ οι ερευνητές προσπαθούν απελπισμένα να βρουν την θεραπεία.

Κορονοϊός

Η νόσος COVID-19 μοιάζει με γρίπη και προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2 (ανήκει στην οικογένεια των κορονοϊών).
Κοροναϊός, αλλεργία ή γρίπη: Ξεχωρίστε τα συμπτώματα 
Αν έχετε μολυνθεί, ενδέχεται να μεταφέρετε τον ιό (SARS-CoV-2) για δύο ημέρες ή έως δύο εβδομάδες πριν εμφανίσετε συμπτώματα. Αυτό κάνει την ασθένεια ακόμη πιο επικίνδυνη.
Τα συνήθη συμπτώματα που συνδέονται άμεσα με τον κορονοϊό είναι:
Πυρετός~Το όπλο του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις και μικρόβια 
Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δώσει οδηγίες σχετικά με προληπτικά μέτρα, ώστε να περιοριστεί η έκθεση στον ιό. Ωστόσο, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί επίσης να βοηθήσει τον οργανισμό να καταπολεμήσει λοιμώξεις όπως ο κορονοϊός.
“Τροφή-Φάρμακο”: Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού πρέπει να γίνεται από ΠΡΙΝ ώστε ο οργανισμός να μπορέσει είτε να αποφύγει την μόλυνση, είτε να την περάσει με όσο πιο ήπια συμπτώματα γίνεται: ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα 
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικούς φυσικούς τρόπους, που μπορούν να παρέχουν επαρκή προστασία κατά της νέας πανδημίας του κορονοϊού.

Elderberry (Σαμπούκος) 

Το Elderberry αποτελεί ένα δημοφιλές φυτό ενάντια στα συμπτώματα της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος. Παρόλο που υπάρχουν πολλά είδη, το Sambucus nigra χρησιμοποιείται συχνά για ιατρικούς σκοπούς, καθώς παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία.
Ωστόσο, το «Health Impact News» ανέφερε ότι είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα έτοιμο προϊόν με S. Nigra, από το να φτιάξετε δικό σας από φρέσκα μούρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το elderberry περιέχει φυσικές τοξίνες που ονομάζονται κυανογόνες γλυκοσίδες (cyanogenic glycosides), που μπορεί να προκαλέσουν έμετο, ναυτία, κράμπες και διάρροια.
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τo elderberry μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης.
Σαμπούκος ή κουφοξυλιά το πιο γνωστό αντιιικό βότανο 

Κολλοειδής άργυρος 

Τα προϊόντα κολλοειδούς αργύρου είναι δημοφιλή στις ολιστικές θεραπείες και χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά ως αντιβακτηριακοί παράγοντες. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κολλοειδής άργυρος μπορεί να εξαλείψει και μολυσματικούς ιούς.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Νανοτεχνολογίας», μια ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από μέλη του Πανεπιστημίου του Τέξας και του Πανεπιστημίου Μεξικού στο Nuevo Leon, διαπίστωσε ότι τα νανοσωματίδια αργύρου μπορούν να εξοντώσουν τον ιό HIV-1 και άλλους τύπους ιών σε μόλις τρεις ώρες.
Η ομάδα επωάστηκε δείγματα του ιού HIV-1 στους 37 ° C και διαπίστωσε ότι τα παρασκευάσματα νανοσωματιδίων του αργύρου που είχαν ελέγξει, εξάλειψαν κατά 100% τον ιό.
Υπάρχουν επίσης μελέτες που επικεντρώνονται στην αποτελεσματικότητα του κολλοειδούς αργύρου έναντι των αναπνευστικών ιών, παρόμοιων με τον νέο κορωνοϊό.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «International Journal of Nanomedicine» διαπίστωσε ότι τα νανοσωματίδια αργύρου μείωσαν τη ιογενή μολυσματικότητα του ιού της παραγρίπης τύπου 3 στον άνθρωπο. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νάπολης θεωρούν ότι αυτό επιτυγχάνεται, καθώς ο άργυρος μπορεί να εμποδίσει την αλληλεπίδραση του ιού με το κύτταρο.
Κολλοειδής Άργυρος: Η θεραπευτική δύναμη του ασημιού~Οφέλη-Χρήσεις και Παρενέργειες 

Βιταμίνη C 

Σε ένα άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Εξερευνώντας αποτελεσματικές θρεπτικές θεραπείες», που γράφτηκε από τον Andrew W. Saul για το «Orthomolecular News Service», ανέλυσε τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από περισσότερες από 30 κλινικές μελέτες για την επαλήθευση της αντιιικής ισχύος της βιταμίνης C έναντι διαφορετικών ιών γρίπης, που υπάρχουν εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Ο Saul διαπίστωσε ότι η βιταμίνη C απενεργοποιεί τον ιό και ενισχύει την ανοσία, που καταστέλλει τον ιό. Πολλές περιπτώσεις έδειξαν ότι η από του στόματος συμπλήρωση τουλάχιστον 10.000 mg βιταμίνης C καθημερινά προσέφερε προστατευτικά οφέλη.
Αλλά όταν πρόκειται για ισχυρότερους ιούς, κάποιος μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερες δόσεις που χορηγούνται ενδοφλέβια, όπως 100.000 έως 150.000 mg βιταμίνης C ημερησίως.
Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να παράγει την αντιοξειδωτική γλουταθειόνη, καθώς και μια αντι-ιική ουσία που ονομάζεται ιντερφερόνη.

Γλουταθειόνη: Η μητέρα όλων των Αντιοξειδωτικών 

Σε περιπτώσεις όπου η βιταμίνη C δεν ήταν διαθέσιμη ενδοφλέβια, τα άτομα αύξησαν σταδιακά την από του στόματος δόση έως και 50.000 mg ημερησίως, χωρίς να ξεπεράσουν την ανοχή του εντέρου (δεν παρουσίασαν εντερικά προβλήματα όπως διάρροια, αέρια κ.α).
Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταναλώνουν 5.000 mg σκόνης ή κρυσταλλικής μορφής υψηλής ποιότητας ασκορβικού οξέος κάθε τέσσερις ώρες, με γνώμονα πάντα την ανοχή του πεπτικού τους συστήματος.
«Κάθε ιός φαίνεται να ανταποκρίνεται σε αυτό το είδος θεραπείας (βιταμίνη C), ανεξάρτητα από το αν είναι SARs, γρίπη των πτηνών, γρίπη των χοίρων ή η νέα γρίπη του κορονοϊού», δήλωσε ο Andrew Saul.
Βιταμίνη C: Ενισχύει την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού σε επιθέσεις ιών και βακτηρίων 

Βιταμίνη D3 

Σε μια μελέτη του περιοδικού «American Journal of Clinical Nutrition», οι ερευνητές διεξήγαγαν μια διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη, όπου έδωσαν στην ομάδα θεραπείας 1.200 IU (διεθνείς μονάδες) βιταμίνης D3 κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος και της γρίπης. Η ομάδα ελέγχου έλαβε εικονικό φάρμακο. Οι συμμετέχοντες στην ομάδα της βιταμίνης D είχαν 58% χαμηλότερο κίνδυνο γρίπης.
Η βιταμίνη D3 είναι μια φυσική θεραπεία για τις λοιμώξεις της γρίπης και επιτρέπει στο σώμα να δημιουργήσει καθεϊδιδίνη (cathelicidin), μια αντιβιοτική πρωτεΐνη που εξαλείφει τα βακτηρίδια, τους μύκητες, τα παράσιτα και τους ιούς.
Μικρόβια: Βακτήρια-Ιοί-Μύκητες-Παράσιτα~Κατανοήστε πώς λειτουργούν και προστατευτείτε 
Τα επίπεδα βιταμίνης D από 30 έως 50 ng/mL στο αίμα πιστεύεται ότι επαρκούν, αλλά η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι επίπεδα από περίπου 50 έως 100 ng/mL είναι απαραίτητα για την πρόληψη της λοίμωξης.
Μπορείτε να λάβετε βιταμίνη D ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή με τροφές που την περιέχουν και με έκθεση στο ηλιακό φως. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε συμπληρώματα κατά τη χειμερινή περίοδο. Εξετάστε να παίρνετε 5.000 έως 10.000 IU ημερησίως ή ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας.
Βιταμίνη D: Πως να την ενισχύσουμε ακόμη και τον Χειμώνα 
Εάν ήδη έχετε κορονοϊό, ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει να πάρετε 50.000 IU ημερησίως για τις πρώτες πέντε ημέρες και στη συνέχεια 5.000 έως 10.000 IU ως δόση συντήρησης, αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τα τρέχοντα επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα σας.
Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού 

Αντιιικά τρόφιμα

Η κατανάλωση αντιιικών τροφών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατευθείτε από τις μολυσματικές ασθένειες.
Τα παρακάτω τρόφιμα προσφέρουν ισχυρές αντιιικές ιδιότητες.
Να ασκείστε τακτικά και να πλένετε καλά τα χέρια σας.
Υιοθετείστε μια ισορροπημένη διατροφή και λάβετε συμπληρώματα για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα και να προστατευθείτε από τον κορονοϊό.
Και ΚΑΛΉ ψυχολογία: Άσκηση & διατροφή το «δίπολο» του ευ ζην 
Πηγές: www.dromostherapeia.gr – Natural News
Κοροναϊός: Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: ΔΕΝ φοβόμαστε προστατευόμαστε και βοηθάμε τον οργανισμό να αντιμετωπίσει/ανταπεξέλθει!
Αν το ανοσοποιητικό σου δουλεύει καλά, η άμυνά σου απέναντι και σ’ αυτόν τον ιό θα είναι ισχυρή. Να ξέρεις πως είσαι σχεδιασμένος να είσαι μια μηχανή υγείας, που έχει τα κουμπιά της. Το να πλένεις και να απολυμαίνεις τα χέρια και οτιδήποτε ακουμπάς σου είναι απαραίτητο, αλλά είναι η μισή δουλειά. Η άλλη μισή είναι το πώς πατάς τα κουμπιά του ανοσοποιητικού σου.
Το πως το ενδυναμώνεις δεν είναι θέμα μόνο καθαρής τροφής και βιταμινών αλλά και χαράς, αγκαλιάς, κεφιού σε ό, τι εξωτερικά από σένα σε απομακρύνει από αυτά.
Στα πλαίσια της πρόληψης, ας δώσουμε στο σώμα μας την δυνατότητα να αντιμετωπίσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΕΙΛΕΊ. Ας ΕΝΙΣΧΎΣΟΥΜΕ το ανοσοποιητικό μας. Στην παρούσα φάση και μαζί με τις οδηγίες των ειδικών, το ανοσοποιητικό εάν είναι γερό είναι η καλλίτερη ασπίδα που έχουμε για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Γιατί ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα 
Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.
Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!
Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλα: Πρωτόγαλα, Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού
Επίσης με την ταυτόχρονη λήψη φυκιών A.F.A (προαιρετικά), θα καλύψουμε ΌΛΕΣ τις ανάγκες μας σε θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα/ιχνοστοιχεία (όπως σελήνιο-ψευδάργυρος), τα οποία είναι απαραίτητα για να αντεπεξέλθει ο οργανισμός μας στην καθημερινότητα: Ποια υπερτροφή, θρέφει, αποτοξινώνει, ενισχύει εγκεφαλική λειτουργία, ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα
Χρήσιμα ως συμπληρώματα διατροφής μπορεί να φανούν, επίσης, η πρόπολη και/ή το σκόρδο!

Πρόπολη:

Το φυσικό αντιβιοτικό της μέλισσας. Η δράση της είναι αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης. Μας προσφέρει αντιβιοτική προστασία και έχει αντιγριπική δράση.

Σκόρδο

Οι σύγχρονες τάσεις θεωρούν το σκόρδο εξίσου τρόφιμο όσο και φάρμακο. Σκοτώνει ιούς βακτήρια μύκητες και εντερικά παράσιτα. Το σκόρδο επίσης προστατεύει τους πνεύμονες από διάφορα νοσήματα
Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, σκόρδο, πρόπολη ή/και τα φύκια A.F.A μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Πώς το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμά τον κοροναϊό: https://www.bbc.com/news/world-australia-51921403