Παρασκευή, Απριλίου 24

Ο Οίκος Fitch και ο Covid-19 μάς οδηγoύν βίαια στις κάλπες

Tην επόμενη μέρα θα σχηματίσει μια κυβέρνηση 10-12 υπουργών μεταρρυθμιστών-κομμάντο
Oυδεμία ικανοποίηση δεν μπορείς  να αισθανθείς σαν ΜΜΕ όταν δικαιώνεσαι εν μέσω παγκόσμιας καταιγίδας η οποία απειλεί την ανθρωπότητα με οικονομική καταστροφή και αφανισμό.
Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος
Σ΄αυτό το σημείο δεν θα ξεχάσουμε τα λόγια ενός φίλου ο οποίος μας είχε μιλήσει για τις συνέπειες της αισιοδοξίας όταν εκείνη μάλιστα δεν βασίζεται πουθενά και όταν τα σημάδια περί του αντιθέτου είναι εμφανή:

-Oι αισιόδοξοι Εβραίοι που πίστευαν ότι ο Χίτλερ δεν θα τους ακουμπήσει κατέληξαν στο Άουσβιτς. Εκείνοι που φοβήθηκαν πραγματικά έφυγαν για την Αμερική και τώρα κυβερνάνε τον κόσμο…
Ας ξεκινήσουμε από τα δικά μας.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι στήριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ειδικά τον πρωθυπουργό μια και τον θεωρούμε τη τελευταία ελπίδα της Ελλάδας πριν καταλήξουμε στον διαμελισμό και τον αφανισμό.
Είχαν προηγηθεί τα 4,5 αποκρουστικά έτη της διακυβέρνησης των ιδεοληπτών του Σύριζα οι οποίοι μέρα με τη μέρα μετατρέπονταν σε ένα βιτριολικό για τη δημοκρατία καθεστώς.
Ήμασταν όμως το μοναδικό ΜΜΕ που επέκρινε επιλογές προσώπων-κλειδιά για τη μεταρρύθμιση του κράτους όπως οι κ.κ. Σταικούρας και Βρούτσης.
Αναρωτηθήκαμε πολύ νωρίς για το προβληματικό ασφαλιστικό Βρούτση το οποίο ο αρμόδιος υπουργός το πηγαινοέφερνε κάθε τόσο στην εκπομπή του Αυτιά. Περνούσαν μήνες και ασφαλιστικό δεν βλέπαμε ενώ ο κ. Βρούτσης είχε όλο το χρόνο στην αντιπολίτευση να ετοιμάσει κάτι πραγματικά καινοτόμο. Το κατρουγκάλειο ασφαλιστικό του Βρούτση έμπαζε από παντού.
Παρόμοια περίπτωση και ο άτολμος Σταικούρας ο οποίος άφησε τους μήνες να κυλάνε άπραγος. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έδωσαν την νίκη στη ΝΔ διαπίστωναν ότι ο κ. Σταικούρας συνεχίζει τη φορομπηχτική πολιτική Τσακαλώτου: Xαράτσια, χαράτσια, χαράτσια… Κι αυτός με τη σειρά του κάθε τόσο σαν μαθητούδι στο κυλικείο του Αυτιά…Μπουχτίσαμε…Την ίδια στιγμή η αγορά είχε παγώσει…Οι αλυσίδες τροφίμων ήταν 30%-γι΄αυτές υπήρξε πραγματική σωτηρία ο covid-19.
Ως τα τέλη Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες των super market με ελάχιστες εξαιρέσεις κλαίγανε κι αυτό γιατί ο κόσμος σοκαρισμένος από την μεταρρυθμιστική αφασία της ΝΔ είχε αρχίσει να απογοητεύεται…Και τότε ήρθε ο Έβρος και και συνέχεια ο κοβίδης…
Ο Έβρος ήταν ένα έπος για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τους πολιτικούς και στρατιωτικούς επικεφαλής αλλά και φυσικά για τον ίδιο τον πρωθυπουργό…
Ο Κυριάκος θα μείνει στην ιστορία για το έπος του Έβρου.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι όμως ήταν το πρώτο ΜΜΕ που έκανε λόγο για παιδική χαρά όταν είδε τα πρόσωπα που ανέλαβαν να μας σώσουν από τον Covid-19. Mιλήσαμε για παιδική χαρά υπογραμμίζοντας φυσικά πως εάν μας κυβερνούσε ο Σύριζα θα είχαμε τρομακτικές απώλειες.

Η πρώτη δοκιμή του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ανθρώπους στην Ευρώπη ξεκίνησε στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Dr. Elisa Granato, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήταν μία από τους δύο πρώτους εθελοντές που έλαβαν την ένεση. Είπε στο BBC "Είμαι επιστήμονας, για αυτό ήθελα να υποστηρίξω την επιστημονική προσπάθεια όπου μπορώ".
Οι μισοί από τους αρχικούς 800 εγγεγραμμένους εθελοντές για την κλινική δοκιμή θα λάβουν το εμβόλιο Covid-19, και οι άλλοι μισοί ένα εμβ...όλιο που προστατεύει από τη μηνιγγίτιδα αλλά όχι τον κορωνοϊό.
Στη συνέχεια, οι επιστήμονες θα συγκρίνουν τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν με κορωνοϊό στους επόμενους μήνες.
Δείτε περισσότερα

 Μιλήσαμε για παιδική χαρά γιατί από πουθενά δεν βλέπαμε τα σημάδια πραγματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό που μας έσωσε ως τώρα ήταν ότι κλειστήκαμε μέσα αγκαλιά με τα χαρτιά υγείας και περιμέναμε να δούμε την κατσίκα του γείτονα να πεθαίνει. Ο Μητσοτάκης σοφά λειτουργώντας μας έκλεισε μέσα νωρίς.
Την ίδια στιγμή η ομάδα Κικίλια-Χαρδαλιά-Αρκουμανέα-Τσιόδρα θύμιζε τα γιούργια και τις μπούκες του Νίκου Αλέφαντου. Απλά είχε τη τύχη με το μέρος της και κάποιους σπουδαίους επιστήμονες Ελληνες γιατρούς και νοσηλευτές που έσωζαν ασθενείς.
Την ανυπαρξία σχεδίου την είδε όλος ο ελληνικός λαός (άσχετα πόσοι το αντελήφθησαν) όταν οι κάμερες έδειχναν τους Τσιόδρα-Χαρδαλιά να συνομιλούν με τους τσιγγάνους στη Λάρισα. Ταυτόχρονα από όλα τα διεθνή ΜΜΕ γίνονταν αναφορές στις εκατόμβες νεκρών στα γηροκομεία της Ιταλίας, των ΗΠΑ, της Ισπανίας…
Αυτό από μόνο του έπρεπε να κάνει τους δικούς μας να σημάνουν συναγερμό σε όλες τις κλινικές, ψυχιατρεία, κέντρα προσφύγων, κλπ και σε όλα τα γηροκομεία που φιλοξενούν ασθενείς. Δημόσια και ιδιωτικά. Έπρεπε να υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση και καθημερινός επιτόπου έλεγχος και όχι τηλεοπτικές συστάσεις…Και να που τώρα σκάνε η μία βόμβα μετά την άλλη…Σκάνε τη χειρότερη στιγμή, όταν δηλαδή γίνεται προσπάθεια άρσης των περιορισμών…
Αιφνιδιασμένοι οι Τσιόδρας-Χαρδαλιάς ρίχνουν τις ευθύνες στις “ομάδες” και τους κλινικάρχες και αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να κλείνουν μέσα ένα ολόκληρο λαό και ταυτόχρονα να μην ελέγχουν κάθε δευτερόλεπτο κέντρα υψηλού κινδύνου όπως είναι τα γηροκομεία και κλινικές σαν κι αυτές του Περιστερίου και του Ελληνικού. Υπήρξε όλο αυτό το διάστημα επιτόπου έλεγχος; Συμπληρώθηκαν φύλλα ελέγχου; Ποιος τέλος πάντων ανέλαβε την ευθύνη ελέγχου αυτών των κλινικών και τι έκανε για να φέρει σε πέρας την αποστολή του.
Η απάντηση είναι κανείς! Μιλάμε για πραγματική παιδική χαρά. Το Κουρδιστό Πορτοκάλι μίλησε νωρίς γι΄αυτή τη παιδική χαρά. Και να που τώρα ο τρόμος εξαπλώνεται και γίνεται εφιάλτης με την βίαια υποβάθμιση της οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης όπως ο Fitch με το μεταμεσονύχτιο χαστούκι. Αντε βγες να δανειστείς μετά από αυτό. Την ίδια στιγμή η νέα μέγγενη της Μέρκελ απειλεί αυτή τη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος βρίσκεται χωρίς εναλλακτικές μέρα με τη μέρα ενώ μέχρι προχθές εμφανίζονταν κυρίαρχος του παιγνιδιού.
Η γνώμη μας την οποία καταθέσαμε από την πρώτη στιγμή είναι ότι ο Κυριάκος-με λίγες εξαιρέσεις-δεν διαθέτει επιτελείο. Τόσο οι υπουργοί όσο και οι σύμβουλοί του είναι εμβέλειας Κολωνακίου. Ο Κυριάκος είναι χαρισματικός αλλά μόνος του.
Αυτή τη φορά τον καλούμε να ακούσει το Κουρδιστό Πορτοκάλι και να σπεύσει άμεσα σε εκλογές. Ο ελληνικός λαός δεν θα του συγχωρέσει ένα 5ο Μνημόνιο. Ο Κυριάκος πρέπει να πάει σε εκλογές χθες και να την επόμενη μέρα να σχηματίσει μια κυβέρνηση 10-12 υπουργών μεταρρυθμιστών-κομμάντο.
Σε προηγούμενη αρθρογραφία μας έχουμε γράψει τι πρέπει να κάνει για να αποφύγει το 5ο Μνημόνιο όση πίεση κι εάν δεχθεί από τη Μέρκελ. Αυτό όμως που πρέπει να προηγηθεί είναι η εδώ και τώρα προσφυγή στις κάλπες….Οχι το φθινόπωρο, αλλά χθες…
 https://kourdistoportocali.com/read-this/o-oikos-fitch-kai-o-covid-19-mas-odigoyn-viaia-stis-kalpes/