Παρασκευή, Απριλίου 3

Nikos Rouspis: Να πούμε τα πράγματα με τ' όνομα τους...

Να πούμε τα πράγματα με τ' όνομα τους...
Οι περισσότεροι από δαύτους που σήμερα, λόγω των μέτρων απαγόρευσης, μιλάνε για δικτατορία, επιβολή φόβου και εγκλεισμών για σκοτεινούς σκοπούς, είναι αυτοί που μας κατσίκωσαν στον Τσιπρόπουστα και την παρέα του στην κυβέρνηση, για να κάνει την Ελλαδα καταφύγιο του κάθε πονεμένου μετανάστη-πρόσφυγα, για να φτιάξει Μόριες και να τους αφήσει να ψωμολυσάξουν, γιατί είχε φάει τα κοινοτικά κονδύλια.
Οι άλλοι, που διατρανώνουν ότι "μένουνε σπίτι", είναι αυτοί που βγάλανε τον Κούλη στην κυβέρνηση και την ξανθομαλούσα τη Φώφη, τον Βαρουφάκη που μας φέσωσε 100 δις ευρώ,
τον γελοίο τον Βελόπουλο, την Κανέλλη και τους άλλους άπραγους ΚΚΕδες στη Βουλή.
Αναμεσα τους είναι κι' αυτοί που δέν έχουν καμία συμμετοχή στην μαλακία των εθνικών εκλογών, αλλά κινδυνεύουν να κολήσουν τον κοροναϊό γιατί οι πρώτοι είναι ηλίθιοι ή να τρέχουνε στα ψυχιατρεία γιατί οι δεύτεροι είναι υπερβολικοί.
Οτι και να πάθει αυτός ο λαός καλώς θα το πάθει. Διότι είναι ένας λαός μαλάκας, παρτάκιας, πιστεύει ότι θα τον σώσει ο Θεός των Ελληνων, πάει όπου φυσάει ο άνεμος και ανάλογα με το τι επιτάσσει η τσεπούλα του και από τον καιρό που, μετά από μια επταετή δικτατορία, κατσίκωσετον Εθνάρχη ως ηγέτη, παίζει την πουλάρα του.
Δεν νομίζω να υπάρχει καμία, ειλικρινής, περί του αντιθέτου άποψη...
Νικος Ρούσσης (και γράμματα και την πρόσφατη ιστορία γνωρίζω)