Σάββατο, Μαΐου 30

Τεστ για τον ιό πριν από την πτήση--Θα διαρκεί μόλις 20 λεπτά και ο επιβάτης θα παίρνει έπειτα το «πράσινο φως»

Οι Βρετανοί για το αυτονόητο
Τη διεξαγωγή διαγνωστικού τεστ 20 λεπτών πριν από την άφιξη στο αεροδρόμιο, εξετάζει επιτροπή εμπειρογνωμόνων στη Βρετανία. Σύμφωνα με την The Telegraph, οι Βρετανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτό προκειμένου οι ταξιδιώτες να μπορούν να παρακάμψουν την 14ημερη καραντίνα αλλά και προκειμένου να μειωθούν οι περιορισμοί στα ταξίδια.

Σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, η επιτροπή επιτροπή εμπειρογνωμόνων εργάζεται επίσης για τη δημιουργία «ταξιδιωτικών διαδρόμων» που θα συνδέσουν αεροπορικώς, δια θαλάσσης και δια ξηράς, το Ηνωμένο Βασίλειο με προορισμούς χαμηλού κινδύνου, ως τον πιο άμεσο τρόπο άρσης της καραντίνας 14 ημερών, για τις θερινές διακοπές.
Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι τώρα για τα ταξίδια στη Βρετανία, η 14ημερη καραντίνα για όλες τις διεθνείς αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις 8 Ιουνίου, όπως έχει ανακοινωθεί και θα επανεξεταστεί στις 29 Ιουνίουυ – ημερομηνία που θεωρείται επίσης πιθανή για το άνοιγμα των “αεροπορικών διαδρομών” και των δοκιμαστικών τεστ κορωνοϊού.
Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε «λίγο περισσότερο αισιόδοξος» σχετικά με το άνοιγμα των ταξιδιών στο εξωτερικό, φέτος το καλοκαίρι. Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ελπίδα για διακοπές στο εξωτερικό τον Ιούλιο, δήλωσε ότι: «Οπωσδήποτε δεν το αποκλείω. Πρέπει να προχωρήσουμε προσεκτικά… Αναμφίβολα δεν θα έλεγα όχι και ξέρω πόσο σημαντικό είναι για πολλούς ανθρώπους».
Όπως αναφέρει το σημοσίευμα, η Ελλάδα και η Ισλανδία ήδη διεξάγουν τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες που φτάνουν, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν εντός 24 ωρών, γεγονός που τους επιτρέπει να αποφύγουν την καραντίνα. Το αεροδρόμιο της Βιέννης, προσφέρει κάτι παρόμοιο, το οποίο κοστίζει €190, αλλά δίνει αποτελέσματα σε μισή ώρα.