Δευτέρα, Μαΐου 18

Ακρίτα σε Κεραμέως: «Κυρία μου σοβαρευτείτε με μυαλά σαν τα δικά σας δεν πάει μπροστά αυτός ο τόπος, δυστυχώς για σας και δυστυχέστερα για τα παιδιά μας»

Επίθεση της γνωστής δημοσιογράφου στην υπουργό Παιδείας με αφορμή το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία

Ακρίτα σε Κεραμέως: «Κυρία μου σοβαρευτείτε με μυαλά σαν τα δικά σας δεν πάει μπροστά αυτός ο τόπος, δυστυχώς για σας και δυστυχέστερα για τα παιδιά μας»

Φουλ επίθεση στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ασκεί η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελενα Ακρίτα με το άρθρο της στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακου.
Στο άρθρο με τίτλο «Το σεξ και η Ιερά Σύνοδος», η κ. Ακρίτα απευθύνεται στην υπουργό Παιδείας με αφορμή το μάθημα της Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και την παρεμβατική «άποψη» της Εκκλησίας.
Γράφει χαρακτηριστικά η κ. Ακρίτα:

«Κυρία Κεραμέως, ο κόσμος είναι κακός και άριστα κάνετε που τον έχετε γραμμένο στα βαρετά σας χαμηλοτάκουνα. Εσείς μόνο τους παπάδες να ακούτε, άντε και κάναν Άδωνι στα μεγάλα ζόρια. Ειδικά το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ούτε το κατώφλι του σχολείου να μην διαβεί.
Κατ’ αρχάς γιατί να τα μάθουν; Υπάρχει κάποιος λόγος να τα μάθουν πριν το γάμο; Παρθένοι δεν θα παντρευτούν; Τότε να τα μάθουν και να τα μάθουν σωστά. Η μελισσούλα με τον μελισσούλο. Η λουλουδίτσα με τον λουλούδίτσο. Ο πελαργός που εκτοξεύει μωρά στις ταράτσες κι όποιο ζήσει, έζησε. Και πάνω απ’ όλα ο κρίνος. Που δεν πονάει κιόλας.
Εννοείται μόνο για σύλληψη μιλάμε, για αντισύλληψη ούτε λόγος. Το σεξ έχει καθαρά αναπαρωγικό χαρακτήρα, η άμβλωση απαγορεύεται εξ ου και τα έμβρυα μέσα στην κοιλίτσα φωνάζουν ‘μανούλα μη με σκοτώσεις’.
Το χειρότερο είναι πως αυτοί που θρηνούν το ‘αγέννητο παιδί’ όπως το λένε, όταν γεννηθεί, ούτε που να το φτύσουν. Κι αυτό και τη μάνα του την αστεφάνωτη στέλνουν στο πυρ το εξώτερον. Άπαξ και γεννήθηκε να πάει να κόψει το λαιμό του. Το μπάσταρδο. Το μούλικο. Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές].
και συνεχίζει η συγγραφέας και δημοσιογράφος:
«Μα και βέβαια πέφτει λόγος στην Ιερά Σύνοδο και στον κάθε άσχετο για τη διδακτέα ύλη. Για όλα τα μαθήματα. Ο παπάς δεν θέλει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ο Άδωνις της καρδιάς μου δεν θέλει την κοινωνιολογία γιατί σου λέει τονε κάνει κουμούνι τον άλλονε. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι Έλληνες κοινωνιολόγοι κραδαίνουν κονσερβοκούτια για να βγάζουν τα μάτια των αστώνε. Προσωπικά έχω δει τον Βέλτσο με αμπέχωνο και χακί κασκέτο να κυνηγάει στα βουνά με λάγνο τροχαδάκι αγνές χωριατοπούλες».
Η Έλενα Ακρίτα καταλήγει στο άρθρο της:
«Κυρία Κεραμέως, σοβαρευτείτε. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Και την ντροπή την χρεώνεστε εσείς! Κι επιτέλους βάλτε την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εκεί που είναι η θέση της: στα ελληνικά σχολεία. Γιατί το τελευταίο που έχει ανάγκη μια νοσούσα κοινωνία είναι νέοι άνθρωποι με παλιές ιδέες. Και λυπάμαι που το λέω, αγαπητή κυρία Κεραμέως, αλλά με μυαλά σαν τα δικά σας δεν πάει μπροστά αυτός ο τόπος.
Δυστυχώς για εσάς και δυστυχέστερα για τα παιδιά μας»