Ορθολογική σκέψη και καραντίνα (Εξαιρετικό)

Γίνεται βίαιη κατάχρηση και καταναγκαστική ταύτιση των εννοιών: ενημέρωση και πλύση εγκεφάλου, Δεν είναι συνώνυμες έννοιες.
Με αυτή την αντιδεοντολογική ενημέρωση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πλύσης εγκεφάλου από μέρους της τηλεόρασης η κοινωνία ενσωματώνει τον φόβο, τον τρόμο και τον πανικο απειλής της υγείας της.

Γράφει η Γιάννα Φιλάου


Ηλιόλουστη μέρα σήμερα στην Ερέτρια (31- 3- 2020), αλλά έρημη πόλη, γιατί η κοινωνία κοιμάται και όταν ξυπνάει ξανακοιμάται μέσα στο βαθύ σκοτάδι.

Γιατί άραγε ??. Όσους μας πλακώνει το σκοτάδι έχουμε καθήκον και αποστολή να παλεύουμε να ρίξουμε φως για να ξυπνήσει η κοινωνία. Όσοι δεν αντέχουν το σκοτάδι και ψάχνουν το φως, ξέρουν, ζουν και συνειδητοποιούν τα παρακάτω :

Στο πλανήτη μας κυριαρχούν οι γνωρίζοντες τους νόμους της χημείας, πολιτικής δικονομίας και ψυχολογίας (ανθρώπων και κοινωνίας).Φιλοδοξία λοιπόν των μεγάλων δυνάμεων είναι να διακυβερνηθεί ο πλανήτης από μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος χρειάζεται να γίνει πόλεμος. Οι παλιοί μέθοδοι πλέον στον Α και Β Παγκόσμιο πόλεμο καθώς και οι πυρηνικοί δεν θα φέρουν το ποθούμενο αποτέλεσμα ,την επικράτηση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης ,αλλά μόνο ο πόλεμος της πανδημίας ,αυτό του κορωνοιού που ζούμε σήμερα δηλαδή. Για να επικρατήσει και να καθιερωθεί η παγκόσμια διακυβέρνηση στο πλανήτη πρέπει να βρει τρόπο και όπλο να απσσυντονίσει, διχάσει, διασπάσει, λεηλατήσει, υποδουλώσει, εξαθλιώσει τα διάφορα κράτη του πλανήτη .Να καταλύσει τους θεσμούς /δεσμούς και ηθικές αξίες που κρατούν ενωμένους τους λαούς (αλλοίωση της ιστορίας τους, των ηθών, των εθίμων, της γλώσσας, των θρησκευτικών πεποιθήσεων κλπ).

Η ενωμένη Ευρώπη αποτελείται από κράτη με πανάρχαια ιστορία, κουλτούρα, πολιτισμό όπως είναι η Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία Ισπανία κλπ. αξίες που διασφαλίζουν την συνοχή του κοινωνικού ιστού μιας χώρας. .Επιπλέον τους ενώνει μια κοινή θρησκευτική πεποίθηση αυτή του Χριστιανισμού (καθολικοί ορθόδοξοι, Βατικανό στην Ιταλία ). Όσον αφορά την Ελλάδα και την Ιταλία με την ανάπτυξη των κλασσικών γραμμάτων (αρχαία και λατινικά) έδωσαν στη ανθρωπότητα τον τρόπο της ορθολογικής σκέψης που αποτέλεσε την βάση για την ανάπτυξη όλων των επιστημών (φυσική, χημεία, φιλοσοφία, τέχνες κλπ). Με μια πανδημία λοιπόν αυτές οι χώρες μπορούν να υποστούν την ποθούμενη φθορά στο κοινωνικό ιστό τους, στην οικονομία τους και ιεροί Θεσμοί όπως της υγείας ,της παιδείας της δικαιοσύνης να ισοπεδωθούν με ακριβό τίμημα την καθολική εξαθλίωση και ότι αυτό συνεπάγεται..


Κάθε συγκροτημένος πολίτης συναισθάνεται και συμμερίζεται την ευθύνη του για τηνδημοσια υγεία. Η πανδημία σε μια χώρα στην κοινωνική της διάσταση έρχεται να την διαχειριστεί η εκάστοτε εξουσία με την λήψη διαφόρων μέτρων τα οποία αφορούν και εφαρμόζονται στην κοινωνία. Το εργαλείο λοιπόν που συνδέει εξουσία και κοινωνία είναι η τηλεόραση.

Η πανδημία από μόνη της είναι μια θλιβερή κατάσταση για μια χώρα, όταν μια εξουσία σέβεται την χώρα που κυβερνά τότε οφείλει να αποφορτίζει συναισθημαικά τον κοινωνικό ιστό από το βαρύ φορτίο της πανδημίας και όχι να το επιβαρύνει Επί το προκειμένω λοιπόν διαπιστώνει ένας κοινός και συγκροτημένος νους ότι ο κοινωνικός ιστός σήμερα έχει αποσυντονιστεί και απαξιωθεί.

Γίνεται βίαιη κατάχρηση και καταναγκαστική ταύτιση των εννοιών: ενημέρωση και πλύση εγκεφάλου, Δεν είναι συνώνυμες έννοιες. Τηλεοπτική ενημέρωση, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα ήταν αν δινόταν το βήμα να ακουστούν και άλλες απόψεις ειδικών επιστημόνων που έχουν αντικείμενο μελέτης τους τη πανδημία, λοιμοξιολογία κλπ και από κοινού μαζί με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να έπαιρναν μια κοινή γραμμή διαχείρισης της πανδημίας. Αντί για ενημέρωση γίνεται πλύση εγκεφάλου της κοινής γνώμης με το να προβάλλεται συνεχώς η εικόνα των μονάδων υγείας (που δεν ωφελεί σε τίποτα),η εικόνα των φέρετρων (που δεν ωφελεί σε τίποτα) για την ανέκφραστη τραγωδία στην Ιταλία, πράξη που εμπίπτει στην προσβολή προσωπικότητας της χώρας, σκόπιμα και με δόλο γίνεται κατ εξακολούθηση αναφορά στον αριθμό των νεκρών που δεν κρίνεται απαραίτητο στα πλαίσια μιας καθώς πρέπει δεοντολογικά ενημέρωσης.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο
https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2020/05/Orthologiki-skepsi-kai-karantina.html