Πέμπτη, Ιουλίου 2

Μέσα σε δύο 24ωρα επαληθευτήκαμε. Ο τούρκος δεν θέλει μόνο ΑΟΖ, αλλά κυρίως αποστρατικοποίηση των νησιών μας. Θέλουν να κόψουν την καρωτίδα του ΑΙΓΑΙΟΥ που είναι η ΧΙΟΣ και ζητούν την αποστρατικοποίηση των ΨΑΡΩΝ...

«Από το 2016 τονίζαμε ότι η καρωτίδα του ΑΙΓΑΙΟΥ είναι ΧΙΟΣ γι’ αυτό και οι τούρκοι  θέλουν να την κόψουν…
Η Στρατηγική θέση της ΧΙΟΥ στο κεντρικό Αιγαίο με τον 25ον Μεσημβρινό και τους ναυτικούς διαδρόμους ναυσιπλοΐας που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών του Βοσπόρου με τις ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου συνιστά την Γεωπολιτική ΚΑΡΩΤΙΔΑ όλου του Αρχιπελάγους Αιγαίου.»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Την Παρασκευή που μας πέρασε  επισημαίναμε ότι ο τούρκος δεν θέλει μόνο διάλογο για την ΑΟΖ, αλλά θα απαιτήσει και νησιά αποστρατικοποιημένα.
Κυριακή βράδι απαιτεί αποστρατικοποίηση των ΨΑΡΩΝ.
Τον ενοχλούν τα ηρωικά ΨΑΡΑ με τους μπουρλοτιέρηδες γιατί έχουν για αυτόν ιστορική βαρύτητα.
Παρασκευή 26- 6- 2020 στο άρθρο μας :
«Πότε τα βρήκε ο Ελληνικός Λαός με την Τουρκία για να τα ξαναβρεί και τώρα, την στιγμή που απειλεί και χλευάζει;»
Επισημαίναμε : 
-«Αν μπορείς να τραβήξεις την κουρτίνα στα παρασκήνια, θα καταλάβεις τι θέλει ο σουλτάνος και γιατί απειλεί έτσι άγαρμπα»…  μας είπε ένας που φαίνεται να γνωρίζει από διαχείριση πρωτόγνωρων γεωστρατηγικών  κρίσεων….    
- η σημερινή τουρκία πέρασε εδώ και καιρό τα εσκαμμένα , με τις πλάτες των δυτικών και την ώρα που έχει κάνει φούλ μεταστροφή προς αυτούς, πήρε με υποσχετική αυτά που ήθελε στα νερά της Αν. Μεσογείου»    
 - «αλλά τώρα απαιτεί και την διασφάλιση αυτών των υποσχετικών»…         
- «απαιτεί μαζί με αυτά την εδώ και τώρα αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών του Βόρειου Αιγαίου, με ότι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα»…        
- « σε λίγο μπροστά στα μάτια μας θα ξεδιπλωθεί ο καλά μεθοδευμένος σχεδιασμός της μετακίνησης  ροών αλλοδαπών στα νησιά αυτά και σε τι αποσκοπούσε»        
- «αν φύγει ο Ελληνικός στρατός από τα νησιά , τελείωσαν και τα νησιά μας, ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ»!!!       
- « ο Ερντογάν αυτές τις ώρες δεν ενδιαφέρεται  μόνο για ΑΟΖ, επήρεια , υφαλοκρηπίδα αλλά απαιτεί αποστρατικοποίηση περιοχών μας και κατάληψης μερικώς αυτών με το προηγούμενο ότι υπήρχαν πάλαι ποτέ  τμήματα της οθωμανικής επικράτειας»…       
- «έχει αποφασίσει για πόλεμο και περιμένει την κατάλληλη στιγμή»
Κυριακή 28 – 6- 2020
“Αποστρατικοποιημένα Ψαρά” απαιτούν οι Τούρκοι! 
Η Τουρκία ζητεί την αποστρατικοποίηση των Ψαρών! 
«Τρεις ημέρες μετά το τηλεφώνημα-έκκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν για «να αρχίσει να του... μιλάει» ο τελευταίος και να μην του κρατά κακία επειδή «είπε και μια κουβέντα παραπάνω» λόγω των τουρκικών αρπαγών σε ΑΟΖ και των συνεχών πτήσεων τουρκικών μαχητικών επάνω από το ελληνικό έδαφος, με NAVTEX που εξέδωσε η Αγκυρα, ζητεί να αποσυρθούν αμέσως οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τα... (εμβληματικά για την Ελλάδα) Ψαρά!
Οι Τούρκοι απαιτούν να μην διεξαχθεί καμία ελληνική άσκηση στην περιοχή, να αποσυρθούν οι ελληνικές δυνάμεις από το νησί και την θαλάσσια περιοχή, γιατί «αντιβαίνουν σε όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα στην Λοζάνη το 1923» Στα Ψαρά υπάρχει ελληνική δύναμη μεγέθους Συντάγματος από δυνάμεις αυτοάμυνας και από το 2018 εκτελούνται ασκήσεις με πραγματικά πυρά, καθώς έχει κριθεί ότι το νησί είναι ευάλωτο σε τυχόν τουρκική αιφνιδιαστική ενέργεια, ως «νησί δεύτερης γραμμής άμυνας».! 
Στο προηγούμενο άρθρο μας συμπληρώναμε  επίσης τον διάλογο που είχαμε :  
« Ο Ερντογάν έχει αποφασίσει για πόλεμο και περιμένει την κατάλληλη στιγμή»        
- « για τον τούρκο η κατάλληλη στιγμή είναι το ¨ άνοιγμα της κερκόπορτας¨»         
-« σήμερα φίλε μου έχουμε πολλούς θυρωρούς έξω από αυτές  τις κερκόπορτες» 
Μας τα είπε αυτά και ανατριχιάσαμε, θυμηθήκαμε τον γέροντα που μας είπε:
-«αυτά τα αίματα που χύθηκαν μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και άλλαξε το χρώμα στα μάρμαρα της, αυτά τα αίματα μας δίνουν το νόμιμο δικαίωμα  να διεκδικήσουμε την ΠΟΛΗ και την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργήσουμε ΟΡΘΟΔΟΞΑ και μεγαλοπρεπώς»
Η εμπλοκή  είναι αναπόφευκτη, ας ετοιμαζόμαστε με ότι διαθέτουμε.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 https://shmantikanea.blogspot.com