Σάββατο, Ιουλίου 4

Η Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω στις 5 Ιουλίου 2020

Η Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω στις 5 Ιουλίου 2020
ΚΡΙΟΣ
Έντονες ανασφάλειες και απωθημένα έρχονται στο φως με αυτή την έκλειψη που θα ταρακουνήσουν για τα καλά τόσο την επαγγελματική όσο και την οικογενειακή σου ζωή. Γεγονότα και πρόσωπα που μπορεί να κυριαρχούν αυτή την περίοδο νιώθεις ότι λειτουργούν έντονα και πιεστικά προς εσένα, όμως η πραγματικότητα είναι ότι έρχεσαι αντιμέτωπος με πληγές
και τραύματα του παρελθόντος που πρέπει να αντιμετωπίσεις κατάματα και να ξεπεράσεις. Οι υποχρεώσεις στην καριέρα πιθανά να σε φοβίζουν και να νιώθεις ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξεις ριζικά τρόπο διαχείρισης και δράσης. Αυτό όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από το περιβάλλον και κυρίως από τους ανωτέρους σου που δεν θα διστάσουν να σε εξουσιάσουν ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν να το κάνουν. Αλλάζεις, κάτι που είναι εμφανές και στον οικογενειακό περίγυρο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανάλογες τάσεις ελέγχου. Προσπάθησε να μην οδηγηθείς σε ακραίες αντιδράσεις και εκμεταλλεύσου αυτή τη συγκυρία για να δεις τι πραγματικά θέλεις και πως θα κινηθείς για να επιτύχεις την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για εσένα.
ΤΑΥΡΟΣ
Οι σχέσεις σου με το ευρύτερο και κοντινό σου περιβάλλον μεταμορφώνονται και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για εσένα. Η έκλειψη αυτή είναι θετική για εσένα, όμως χρειάζονται ριζικές αλλαγές στο πως θα χειριστείς σχέσεις που μέχρι τώρα έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή σου. Παράλληλα, η κοσμοθεωρία σου, η πίστη, οι φιλοσοφικές σου αναζητήσεις αναδύονται και νιώθεις ότι είναι η στιγμή να δεις βαθύτερα τι είναι αυτό που μπορεί να σε καλύψει και σε ψυχολογικό επίπεδο. Πρόσωπα από το εξωτερικό μπορεί να επανέλθουν για να τονίσουν με την παρουσία τους δρόμους της ζωής που είναι ανοιχτοί για εσένα αλλά δεν έχεις διαβεί. Το πάθος είναι στα ύψη και αυτό γίνεται εμφανέστατο στην προσωπική σου ζωή. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες γνωριμίες που θα σε στιγματίσουν ή επιστροφές προσώπων του παρελθόντος που να εγείρουν έντονα συναισθήματα και την έξαψη που μόνο ο έρωτας μπορεί να δώσει. Δείξε προσοχή σε νομικά ζητήματα και φρόντισε να κινείσαι με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Ένταση, ανασφάλειες και ενοχές έρχονται με βία στην επιφάνεια, καθώς η έκλειψη αυτή δονεί για τα καλά τις κρυφές πτυχές του εαυτού σου και κυρίως ότι μπορεί να σε βαραίνει ψυχολογικά. Οι φόβοι δεν αποκλείεται να κυριαρχήσουν και αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε αυξημένη νευρικότητα και οξύτατες συμπεριφορές που πιθανά να αναστατώσουν για τα καλά την προσωπική σου ζωή και τις οικονομικές σου δραστηριότητες και συνεργασίες. Οικονομικά ζητήματα σε σχέση με τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς και δημόσιο μπορεί να έρθουν και πάλι στο προσκήνιο και είναι επιτακτική ανάγκη να αναζητήσεις τρόπους που θα κινηθείς ώστε να αποφύγεις την πίεση που σου μεταφέρεται από τις απαιτήσεις αυτές. Το άγχος δεν θα είναι καλός σύμβουλος, γι’ αυτό θα πρέπει να πάρεις αποστάσεις από την όποια κατάσταση προκύψει και να αφήσεις τη διαίσθηση και την διεισδυτικότητα να σε κατευθύνουν. Έχουν τον «τρόπο» να σε βγάλουν από οποιοδήποτε οικονομικό και ψυχολογικό αδιέξοδο που μπορεί να βιώνεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Πρωταγωνιστικό ρόλο έχεις και σε αυτή την έκλειψη, καθώς πραγματοποιείται στον άξονά σου με τον Αιγόκερω και σε καλεί να προσανατολιστείς στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και να εξετάσεις σε βάθος τι είναι αυτό που μπορεί να μη σε ικανοποιεί ή σου δημιουργεί φόβο. Πιθανό είναι να υπάρξουν καταστάσεις και συμπεριφορές που να σε πληγώνουν ή να νιώθεις ότι το ταίρι ή οι συνεργάτες σου προσπαθούν να σε βάλουν σε καλούπι, να σε χειριστούν, να σου επιβληθούν. Παράλληλα, όμως δεν αποκλείεται και εσύ λόγω έντονων απωθημένων να οδηγηθείς σε ανάλογες συμπεριφορές. Το αποτέλεσμα όμως είναι μονόδρομος και αυτό είναι η σύγκρουση, κάτι που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και καλό είναι να αποφύγεις, καθώς οι εξελίξεις θα είναι δυσάρεστες και πιθανά μη αναστρέψιμες. Άφησε το πάθος να κυριαρχήσει και τις αισθήσεις να απογειώσουν την ατμόσφαιρα στην προσωπική σου ζωή. Επαγγελματικά, το ένστικτό σου δεν σε αφήνει ξεκρέμαστο και επιβάλλεται να το ακούσεις για να ξεπεράσεις πιθανές σκοπέλους.
ΛΕΩΝ
Η καθημερινότητα φαίνεται να λειτουργεί πιεστικά σε εσένα και να νιώθεις ότι προσφέρεις όσο μπορείς περισσότερο αλλά δεν ανταμείβεσαι ικανοποιητικά. Η έκλειψη αυτή αγγίζει τη δουλειά, το πρόγραμμά σου, καταστάσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν που έρχονται στο προσκήνιο και μπορεί να εντείνουν τις ανασφάλειες. Γεγονός είναι ότι εξιδανικεύεις πρόσωπα και καταστάσεις, όμως δεν αποκλείεται να έρθει στο φως παρασκήνιο εις βάρος σου που θα σε πληγώσει. Προσπάθησε να αποφύγεις τις μετωπικές συγκρούσεις, καθώς θα δυσχεράνουν περαιτέρω το έντονα φορτισμένο κλίμα και δεν θα σε βοηθήσουν. Παράλληλα, ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να φροντίσεις τον εαυτό σου και να αλλάξεις ριζικά συνήθειες που μπορεί να βλάπτουν τον οργανισμό σου και να επηρεάζουν την υγεία σου. Ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα ή άσκηση μπορεί να είναι άκρως μεταμορφωτική συνθήκη για εσένα που χρειάζεσαι ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του έντονου καθημερινού σου προγράμματος. Κάνε τις απαραίτητες αλλαγές που θα σε βοηθήσουν στο να ισορροπήσεις και σε πνευματικό επίπεδο.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο έρωτας, τα παιδιά, οι φίλοι, οι στόχοι σου έρχονται σε πρώτο πλάνο με την έκλειψη αυτή που σε «βλέπει» θετικά, όμως σου ζητάει να δρομολογήσεις μεταμορφωτικές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν από εδώ και στο εξής να έρθεις πιο κοντά με αυτό που είσαι. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολη υπόθεση, με δεδομένο ότι έχεις συνηθίσει τους γύρω σου στο να προσφέρεις και να υπηρετείς. Αυτό που ζητείται από εσένα είναι να μπεις σε μία βαθύτερη διεργασία του τι πραγματικά θέλεις από τα πρόσωπα που κυριαρχούν στη ζωή σου, αποβάλλοντας φοβίες και ενοχές που μπορεί να αναδύονται. Η προσωπική σου ζωή μπορεί να απογειωθεί και το πάθος να κυριαρχήσει, αρκεί να αφήσεις στην άκρη τον εγωισμό και την διάθεση να επιβληθείς στο σύντροφο που θα προκαλέσει αντιπαραθέσεις. Πιθανό είναι να υπάρξουν πρόσωπα στο φιλικό περιβάλλον που να επιδιώξουν να σταθούν δίπλα σου σε στόχους και όνειρα που προμηνύονται αναγεννησιακά για εσένα και την πορεία σου από εδώ και στο εξής.
ΖΥΓΟΣ
Η οικογένεια και η καριέρα κυριαρχούν αυτό το διάστημα, καθώς είναι δύο τομείς της ζωή σου που δονούνται για τα καλά από την έκλειψη αυτή. Πιθανό είναι να υπάρξουν γεγονότα ή κινήσεις που να εγείρουν θύελλα στο οικείο περιβάλλον και τον επαγγελματικό τομέα. Είναι ξεκάθαρο ότι έρχεσαι αντιμέτωπος με βαθύτερα συναισθήματα και πληγές που έρχονται στο φως και καλείσαι να αντιμετωπίσεις ότι σε πληγώνει ή μπαίνει εμπόδιο στις επιδιώξεις σου με σθένος. Δεν αποκλείεται να νιώσεις ότι πρόσωπα γύρω σου προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν και να σε κατευθύνουν κατά το δοκούν. Παράλληλα, όμως αυτό δεν αποκλείει και εσύ να έχεις αντίστοιχες συμπεριφορές που θα λειτουργήσουν εμπρηστικά στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σου. Είναι επιτακτική ανάγκη να αποφύγεις τις ευθείες αντιπαραθέσεις που η οξύτητά του μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Δες τα βαθύτερα αίτια, κινήσου με βάση τη διαίσθηση και να είσαι βέβαιος ότι θα μπορέσεις, παρ’ όλες τις δυσκολίες, να αναγεννηθείς και δρομολογήσεις νέα πορεία για εσένα.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η επικοινωνία, η κοινωνική σου ζωή, ο στενός και ευρύτερος περίγυρος τραβούν όλη σου την προσοχή, καθώς με την έκλειψη αυτή μπορεί να υπάρχουν πρόσωπα και καταστάσεις που να εγείρουν ζητήματα, ψυχολογίας και βαθύτερης προσωπική σου αναζήτησης. Οι σχέσεις με αδέρφια, ξαδέρφια, κολλητούς φίλους μπορεί να σε προβληματίζουν, όμως έχεις το ψυχικό σθένος να εκφράσεις τους βαθύτερούς σου φόβους και να αντιληφθείς τι είναι αυτό που θέλουν και εκείνοι από εσένα. Το εμπόριο, η επικοινωνία, οι δημόσιες σχέσεις μπορεί να σε απασχολήσουν σε επαγγελματικό επίπεδο και να έρθουν στο προσκήνιο και πάλι ευκαιρίες που μπορούν να αποδώσουν οικονομικά σημαντικά οφέλη για εσένα. Αρκεί, να μην αφήσεις πιθανές ανασφάλειες να επικρατήσουν και να εμπιστευθείς το ένστικτό σου που μπορεί να σου δείξει τον δρόμο που πρέπει να κινηθείς. Η γνώση είναι σημαντική και δεν αποκλείεται να ασχοληθείς με αντικείμενα που θα λειτουργήσουν μεταμορφωτικά σε εσένα, στον τρόπο σκέψης και έκφρασης απόψεων και συναισθημάτων.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Οι υλικές και συναισθηματικές σου ανάγκες έρχονται στο προσκήνιο, καθώς η έκλειψη αυτή μπορεί να εγείρει ανασφάλειες και έλλειμμα αυτοπεποίθησης που προέρχονται κυρίως από το εισόδημά σου και την ευχέρεια ή μη που υπάρχει. Με δεδομένο ότι καλείσαι να αλλάξεις ριζικά τον τρόπο διαχείρισης είναι ανάγκη να επικεντρωθείς στο πως θα καταφέρεις να διαχωρίσεις την προσωπική σου αξία από τον προϋπολογισμό σου, κάτι που λειτουργεί ανασταλτικά σε επίπεδο αυτοπεποίθησης. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να βάλεις σε εφαρμογή σχέδια που είχες αφήσει στην άκρη για την εύρεση νέων πόρων που θα σου δώσουν σημαντική ανάσα και θα σε βοηθήσουν να αποβάλεις το άγχος. Η κτητικότητα και η αδιαλλαξία, συνδυαστικά με εμμονές και επιβλητικές τάσεις, μπορούν να δημιουργήσουν εκρηκτικό κλίμα στην προσωπική σου ζωή. Προσπάθησε να αφεθείς στο πάθος και στον έντονο ερωτισμό, παρά να μπεις σε ατέρμονες συγκρούσεις που θα φέρουν πληγές. Άκουσε το ένστικτό σου σε οικονομικό επίπεδο και μην δείχνεις εμπιστοσύνη σε πρόσωπα που πιθανά να προσπαθήσουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος σου.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η έκλειψη αυτή σε καθιστά πρωταγωνιστή, καθώς πραγματοποιείται στον άξονά σου με τον Καρκίνο και προσανατολίζεσαι κυρίως σε ότι αφορά την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Είναι γεγονός ότι απαιτείται από εσένα μία βαθύτερη ενδοσκόπηση σε επίπεδο προσωπικότητας και αν η εξέλιξή σου συμβαδίζει με τα πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα σου. Η διαδικασία αυτή δεν είναι εύκολη, αντίθετα μπορεί ως αντίδραση να βγάλει στην επιφάνεια όλες τις εμμονές και τους φόβους που κρύβεις μέσα σου και βάσει αυτών να προσπαθήσεις να επιβάλεις θέλω και απόψεις στο ταίρι ή τους συνεργάτες σου. Καλό είναι βέβαια να το ξανασκεφτείς, καθώς οι αντιπαραθέσεις προμηνύονται έντονες και μπορεί να δημιουργήσουν πληγές που δύσκολα θα ξεπεραστούν. Σημαντικές εξελίξεις μπορεί να υπάρξουν και σε οικονομικό επίπεδο. Είναι επιβεβλημένο να είσαι δίκαιος με όποιους συνεργάζεσαι και να μην προσπαθήσεις να επιβάλλεις όρους και προϋποθέσεις, επικεντρωμένος μόνο στο προσωπικό συμφέρον. Αυτό θα είναι αρκετό για να υπάρξουν ρήξεις.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η έκλειψη αυτή μπορεί να λειτουργήσει σαν δυναμίτης στο υποσυνείδητό σου και να εγείρει όλα αυτά που κρύβεις μέσα σου και αρνείσαι να αντιμετωπίσεις. Τα τραύματα του παρελθόντος είναι εδώ και έχεις ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί τους. Το να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με ότι σε πληγώνει δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, θυμήσου όμως ότι έχεις εντυπωσιακά ψυχικά αποθέματα για να αντιμετωπίσεις ότι σε φοβίζει και να κατευθύνεις τις εξελίξεις. Ήρθε η κατάλληλη περίοδος που μπορείς να απαλλαγείς από ψυχολογικά βάρη, αρκεί να το συνειδητοποιήσεις και να προσπαθήσεις να μην εγκλωβιστείς στη θλίψη που μόνο τρικλοποδιές θα σου βάλει. Ένταση δεν αποκλείεται να υπάρξει και στην δουλειά, καθώς πρόσωπα του εργασιακού περιβάλλοντος μπορεί να προσπαθήσουν να σε κατευθύνουν κατά το δοκούν, «εκμεταλλευόμενοι» τις έντονες ευαισθησίες που σε διακατέχουν στην παρούσα χρονική περίοδο. Σκέψου πως είναι προτιμότερο να αποφύγεις τις ευθείες συγκρούσεις καθώς μόνο επιβαρυντικά θα λειτουργήσουν για εσένα. Αποφάσεις που θα παίξουν μεταμορφωτικό ρόλο στην υγεία, ψυχική και σωματική, σε βγάζουν από το συναισθηματικό αδιέξοδο.
ΙΧΘΥΣ
Οι φιλικές σου σχέσεις, η προσωπική σου ζωή, τα όνειρα που θέλεις να επιτύχεις και οι κοινωνικές σου αναζητήσεις έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και νιώθεις ότι οδηγείσαι σε αναγεννησιακές αλλαγές που μόνο θετικά μπορούν να σου αποφέρουν. Κυρίαρχη είναι η εσώτερη διεργασία που υπάρχει σε ότι αφορά τους στόχους που έχεις θέσει και είναι γεγονός ότι δεν θα διστάσεις να αλλάξεις ριζικά πλεύση εντοπίζοντας ότι πλέον δεν συμβαδίζουν με την προσωπική σου εξέλιξη. Πρόσωπα από το παρελθόν ή νέες γνωριμίες μέσα από τον φιλικό περίγυρο θα δείξουν διάθεση να συνδράμουν σε όποια σου προσπάθεια, καθώς αναγνωρίζουν το πάθος που σε διέπει. Η ανάγκη για ανεξαρτησία συγκρούεται πολλές φορές με την ανάγκη για έρωτα και πάθος, όμως είναι βέβαιο ότι μπορείς από κοινού με το ταίρι σου να θέσετε τις βάσεις που θα βοηθήσουν στο να μεταμορφωθεί η σχέση. Συλλογικές προσπάθειες και οργανώσεις ξυπνούν επιθυμίες του παρελθόντος για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο που σε παθιάζουν στον απόλυτο βαθμό.
Πηγή: myastro.gr