Σάββατο, Αυγούστου 15

Της ΠΑΝΑΓΙΑΣ 2020 : Τρεις Πόλεμοι και Μία Αγωνία...

 

Νέες εμπειρίες ζωής φαίνεται να βιώνουμε μέρες του Δεκαπενταύγουστου.
Πολλά από αυτά που γίνονται ειπώθηκαν, όπως και τα άλλα που έρχονται οσονούπω.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Αυτές τις στιγμές ήδη διεξάγονται ΤΡΕΙΣ μάχες.
Α. Η  αδυσώπητη μάχη των ψυχολογικών( ψυχοτρονικών) επιχειρήσεων που κάνει η τουρκία την ώρα που παρανομεί θρασύτατα στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα με δημοσιεύματα, που έχουν σκοπό να κάμψουν το φρόνημα των Ελλήνων. Αυτή η κατάσταση μπορεί να επεκταθεί εντός ολίγου σε μια κορύφωση υβριδικού πολέμου με σκοπό να αποσταθεροποιηθεί το εσωτερικό της Ελλάδος.
Διαθέτει η τουρκία όλο αυτό το υπόβαθρο που τόσα χρόνια η δική μας ελαστική θέση άνοιξε κερκόπορτες, ειδικά στα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ.
Β.  Καθημερινότητα πλέον αυτή την στιγμή στην Λεκάνη της Αν. Μεσογείου και του Ελληνικότατου  Αρχιπελάγους ΑΙΓΑΙΟΥ είναι ο υποβρυχιακός και ανθυποβρυχιακός πόλεμος που διεξάγεται μεταξύ Ελλάδος και τουρκίας.
Μέσα στον βυθό δεν ακούγεται τίποτε, αλλά πολλά γίνονται.
Τα Ελληνικά υποβρύχια μας είναι έτοιμα για όλα, ώστε να αποτραπεί η τουρκική επιθετικότητα που άρχισε να αποκορυφώνεται δραματικά.
Γ. Η μάχη ή ο πόλεμος κατά του Covid-19 με το σχετικό πλάνο μέτρων αποτροπής , πρόληψης και καταστολής.
Δεν θα πούμε πολλά γιατί όλη η Ελληνική κοινωνία βράζει από αγανάκτηση και οργή, μαζί με τα αδυσώπητα ερωτηματικά που της δημιουργήθηκαν.
Γιατί ανοίξατε τα σύνορα και διαφημίζατε την Ελλάδα ως ένα ασφαλή προορισμό για τους τουρίστες και αυτό στην αρχή του καλοκαιριού  με μόνο οδηγό δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σύνορα και στα αεροδρόμια, ενώ γνωρίζατε ότι τα Βαλκάνια «καιγόταν» από τον πυρετό  του Covid-19, όπως  και άλλες χώρες;
Το κάνατε για να σώσετε την οικονομία;
όταν φάνηκε ότι αυτό δεν λειτουργεί με την δραματική αύξηση των κρουσμάτων δώσατε στην Ελληνική οικονομία μια κλωτσιά και την στείλατε πιο παρακάτω.
Με τα δανεικά δεν έρχεται ανάπτυξη, το είδαμε τόσα χρόνια αλλά μόνο με τα χέρια, το μυαλό και την ψυχή.
Οι επιπόλαιες κινήσεις πληρώνονται από όλους μας.
Εκτός από τους Τρεις αυτούς Πολέμους υπάρχει και μια Αγωνία.
Το πολιτικό δυναμικό κάθε τόσο και λιγάκι κυττάζει προς τα πίσω να δει αν υπάρχουν οι καρέκλες της εξουσίας του ή έχουν αποχωρήσει από κοντά τους.
Αυτές οι μάχες κερδίζονται μόνο με ενότητα και σπλάχνα οικτιρμών.
Πότε δείξατε σπλάχνα οικτιρμών στον λαό;
Την ώρα που υπογράφατε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και σήμερα η γύμνια μας είναι μεγαλύτερη από αυτή που υπάρχει στις  καλοκαιριάτικες  παραλίες ;
Πότε δείξατε σπλάχνα οικτιρμών στον λαό;
Όταν  βλέπατε  τον Ελληνικό Λαό επί ένα χρόνο να βροντοφωνάζει η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι Ελληνική και εσείς ή υπογράφατε ή κάνατε τα στραβά μάτια με την υπόθεση της ονοματοδοσίας των Σκοπίων;
Σας είπαν οι ξένοι φίλοι «υπογράψτε και εμείς είμαστε δίπλα σας και θα εξασφαλίσουμε την ειρηνική συνύπαρξη των λαών;
Αυτές τις στιγμές τους είδατε πουθενά γύρω τους δήθεν φίλους σας, μόνο με δηλώσεις ανθελληνισμού κάνουν αισθητή την παρουσία τους;
Τα κάστανα πάλι θα τα βγάλει από την φωτιά ο Ελληνικός Λαός ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση που ήλθε με τόσα χρόνια οικονομικής και κοινωνικής δυσπραγίας.
ΔΟΞΑ τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ που το ΘΑΥΜΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ συνεχίζεται …
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
Στώμεν καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας