Σάββατο, Αυγούστου 1

Κρήτη: 48χρονος επιχειρηματίας έθαψε 500ευρα για να μην του τα κλέψουν και όταν τα ξέθαψε είχαν αχρηστευτεί

Αποτελεί γεγονός πως έχουν αυξηθεί οι κλοπές και ο κόσμος ψάχνει εναγωνίως τρόπος να προφυλάξει τα τιμαλφή  αλλά και τα χρήματά του. Αυτό έγινε και στην Κρήτη όταν ένας 48χρονος Ιταλός επιχειρηματίας  είχε την φαεινή ιδέα- στο πλαίσιο των διακοπών του σε πολυτελές θέρετρο στην Σταλίδα -να χρησιμοποιήσει τμήμα κήπου για να θάψει τα χρήματα που είχε μαζί του σε δεσμίδα των 500 ευρώ.



Η υπόθεση pπήρε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο και η είδηση έγινε viral  αφού στην κατοχή του βρέθηκαν 12.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα που θεωρήθηκαν πλαστά.

Η κατηγορία για παραχάραξη και η παραλίγο φυλάκισή του
Τα κρυμμένα χαρτονομίσματα θεωρήθηκαν πλαστά καθώς όταν ο Ιταλός πήγε σε παρακείμενο σούπερ μάρκετ να κάνει τις αγορές του  και η «γνωμάτευση» μηχανήματος ελέγχου γνησιότητας σε μίνι-μάρκετ τα έγκρινε ως πλαστά .Δυστυχώς, αν και τα χρήματα δεν ήταν προϊόν παραχάραξης  είχαν αχρηστευτεί και θεωρήθηκαν ακατάλληλα για κυκλοφορία.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του 48χρονου επιχειρηματία
«Ο εντολέας μου παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου, ο οποίος του απήγγειλε βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες. Απ’ αυτές κινδύνευε με προφυλάκιση δεδομένου ότι είναι αλλοδαπός και δεν έχει μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα. Τελικά του επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι και αποχώρησε για την χώρα του.

Προ λίγων ημερών παραλάβαμε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης από την οποία προέκυψε ότι όλα τα χαρτονομίσματα ήταν γνήσια, έγκυρα και ισχυρά αλλά ακατάλληλα για κυκλοφορία δεδομένων των αλλοιώσεων που είχαν υποστεί όταν βρισκόταν σε χωμάτινο έδαφος για μεγάλη χρονική περίοδο.

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει αφενός την έλλειψη κατάλληλης υποδομής στα Αστυνομικά Τμήματα για να κρίνουν άμεσα και ορθά για την εγκυρότητα χαρτονομισμάτων με αποτέλεσμα να αποδίδονται εσφαλμένες κατηγορίες και αφετέρου τη φθορά που τελικά υπέστησαν τα χαρτονομίσματα που βρίσκονταν εντός του χωμάτινου εδάφους τακτική που ως γνωστό πολλοί συντοπίτες μας έχουν εφαρμόσει», είπε ο κ. Φανουργάκης.

https://www.enimerotiko.gr/