Πέμπτη, Αυγούστου 20

Νίκος Αντωνιάδης : ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ : ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ κ. ΠΑΤΟΥΛΗ


Νίκος Αντωνιάδης

ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ :

Nikos Antoniadis
Προς:
isathens1@isathens.gr

Τρί, 18 Αυγ στις 3:14 μ.μ.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΠΙΔΟΣΗ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ


Νικολάου Αντωνιάδη, Δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494, κατοίκου Αθηνών, οδός Ματρώζου 2 & Πιπεροπούλου.

ΠΡΟΣ

Γεώργιο Πατούλη, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κάτοικο Αθηνών, οδός Σεβαστουπόλεως αρ. 113.

____________________________________________

Δια της παρούσης καλείστε εσείς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, να απαντήσετε εγγράφως και τεκμηριωμένα στο ακόλουθο ΚΡΙΣΙΜΟ για τη ζωή και την υγεία των Ελλήνων πολιτών ζήτημα που άπτεται του επιστημονικού πεδίου του συλλόγου του οποίου είστε πρόεδρος.

Όπως γνωρίζετε, με διάφορες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις έχει επιβληθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι εν λόγω αποφάσεις έχουν εκδοθεί κατόπιν σχετικών εισηγήσεων της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων του Υπουργείου Υγείας, του οποίου επικεφαλής είναι ο συνάδελφός σας λοιμωξιολόγος κ. Σωτήριος Τσιόδρας.


Όπως επίσης γνωρίζετε, ο εν λόγω λοιμωξιολόγος, προ και κυρίως κατά τη διάρκεια του lock down, διατύπωσε την επιστημονική θέση ότι οι μάσκες προστατεύουν μόνο τους πάσχοντες και όχι τους υγιείς, και ότι η χρήση της ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τον γενικό πληθυσμό.

Παρόμοια επιστημονική θέση διατύπωσε και ο επίσης λοιμωξιολόγος κ. Νικόλαος Σύψας. Ο εν λόγω επιστήμονας μάλιστα είχε αναφέρει ότι η απόλυτη αυτή θέση στηρίζεται σε δεκάδες μελέτες σχετικά με τη χρήση μάσκας και την προστασία που αυτή παρέχει έναντι όλων των αναπνευστικών ιών. Επίκληση των ίδιων μελετών έκανε και ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος επικαλέστηκε επίσης και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Πλην όμως, αιφινιδιαστικά οι ίδιοι ως άνω λοιμωξιολόγοι διατύπωσαν την εκ διαμέτρου αντίθετη επιστημονική θέση και σήμερα υποστηρίζουν ότι η χρήση μάσκας επιβάλλεται για τον γενικό πληθυσμό, ότι δεν προστατεύει μόνο τους υγιείς αλλά και τους πάσχοντες, και ότι η χρήση της δεν ενέχει κινδύνους. Τη νέα αυτή θέση δεν την έχουν τεκμηριώσει επιστημονικά, ήτοι δεν έχουν παρουσιάσει στοιχεία και επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι άλλαξαν τα παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα βάσει των οποίων είχαν διατυπώσει την αρχική αντίθετη θέση τους.

Η επιδημιολόγος κ. Αθηνά Λινού τοποθετήθηκε δημοσίως επί του ζητήματος αυτού και βεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι η ορθή επιστημονική θέση είναι η δεύτερη και αιτιολόγησε την αντίθετη αρχική όχι επί τη βάσει της αλλαγής κάποιων επιστημονικών δεδομένων, αλλά ισχυρίτηκε ότι αρχικά, τόσο οι ανωτέρω λοιμωξιολόγοι όσο και η ιδία, είπανε σκόπιμα ψέματα στον ελληνικό λαό και ότι την εκ διαμέτρου αντίθετη με τη σημερινή θέση δεν την διατύπωσαν διότι την πίστευαν, αλλά διότι ήθελαν με το ψέμα αυτό να εξασφαλίσουν ότι θα προμηθευτεί μάσκες το υγειονομικό προσωπικό της χώρας που είχε προτεραιότητα, δεδομένου ότι δεν υπήρχε επάρκεια μασκών.

Ανεξαρτήτως της σοβαρότητας της ανωτέρω θέσης της κ. Αθηνάς Λινού, η οποία ουδέποτε διαψεύστηκε από τους κυρίους Τσιόδρα και Σύψα, και η οποία θα κριθεί, μεταξύ άλλων, στην εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης, κατόπιν της μήνυσης που καταθέτω κατά των δύο λοιμωξιολόγων για το έγκλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, άλλως αυτού της έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας και της ζωής του γενικού πληθυσμού της χώρας, και επειδή όλοι υποθέτουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δεν υιοθετεί πρακτικές διασποράς ψευδών ειδήσεων από ιατρούς, καλείστε να απαντήσετε, όχι τόσο σε εμένα όσο στους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που με ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμμερίζονται τις ίδιες ανησυχίες με εμένα, στα κάτωθι ερωτήματα:

-Η χρήση μάσκας προστατεύει μόνο τους πάσχοντες από τον νέο κορωνοϊό ή και τους υγιείς;

-Ορθώς επιβάλλεται επομένως η χρήση της από τον γενικό πληθυσμό;

-Ενέχει κινδύνους η χρήση της και ποιους;

Καλείστε να αιτιολογήστε επαρκώς τις απαντήσεις σας και να αναφέρετε τα επιστημονικά στοιχεία και τις μελέτες που τις τεκμηριώνουν.

Σε περίπτωση που η θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ταυτίζεται με τη δεύτερη θέση που διατύπωσαν οι ανωτέρω λοιμωξιολόγοι, βάσει της οποίας έχει επιβληθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, καλείστε να αναφέρετε τις ΝΕΟΤΕΡΕΣ μελέτες που ανέτρεψαν τις προηγούμενες που επικαλέστηκαν οι κύριοι Τσιόδρας καιΣύψας, βάσει των οποίων οι δύο λοιμωξιολόγοι δημόσια διατύπωσαν αρχικά την εκ διαμέτρου αντίθετη επιστημονική θέση.
Τέλος, εφόσον ταυτίζεστε με τη δεύτερη επιστημονική θέση των δύο λοιμωξιολόγων που υιοθέτησε η κυβέρνηση, καλείστε να βεβαιώσετε τον ελληνικό λαό, ως ο πλέον αρμόδιος προς τούτο επιστημονικός σύλλογος της χώρας, ότι η χρήση μάσκας δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία του γενικού πληθυσμού και να δηλώσετε ότι αναλαμβάνετε την αστική και ποινική ευθύνη σε περίπτωση που βεβαιωμένα υποστεί βλάβη της υγείας του ή πεθάνει έστω και ένας πολίτης από τη χρήση μάσκας.

Αντιλαμβάνεστε ότι μόνο δι αυτού του τρόπου θα πείσετε τον ελληνικό λαό για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό και ότι η χρήση αυτή δεν ενέχει κινδύνους. Είναι απολύτως βέβαιον ότι δεν θα αρνηθείτε να βεβαιώσετε και να δηλώσετε τα ανωτέρω. Η ευθύνη σας έναντι του ελληνικού λαού είναι μεγάλη.

Αντιλαμβάνεστε δηλαδή ότι σε ένα ζήτημα που έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία στον ελληνικό λαό, την οποία αυτονόητο είναι ότι ενίσχυσε η αντιφατική στάση των επιστημόνων που εισηγούνται στην κυβέρνηση το μέτρο της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας, μόνο μία τέτοια βεβαίωση και μόνο μία τέτοια δήλωση θα παράσχουν ουσιαστικό αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες. Και θα διαλύσουν τις αμφιβολίες που έχουν δημιουργηθεί στον ελληνικό λαό από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και έχουν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο καταδικάσει τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Με αμφιβολίες, υποθέσεις και αντιφάσεις είναι προφανές ότι δεν λαμβάνεις ακραία μέτρα περιορισμού των ατομικών ελευθεριών ούτε τα μέτρα αυτά μπορούν να ενέχουν κινδύνους για την υγεία του. Επομένως, η επιστημονική θέση εν προκειμένω δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτη. Εφόσον λοιπόν η απόλυτη αυτή επιστημονική θέση που θα διατυπώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι η ορθή, δεν θα έχετε κανένα απολύτως λόγο να αρνηθείτε να βεβαιώσετε τον ελληνικό λαό ότι είναι πράγματι η ορθή και να δηλώσετε ότι αναλαμβάνετε την αστική και ποινική ευθύνη σε περίπτωση που δεν είναι.

Εγώ στη θέση σας θα υπέγραφα την ανωτέρω βεβαίωση και την ανωτέρω δήλωση το επόμενο δευτερόλεπτο εάν μου ζητείτο, εφόσον αφορούσαν σε ζήτημα που άπτεται της επιστήμης μου και είχα διατυπώσει αντίστοιχη επιστημονική θέση, από την ορθότητα ή μη της οποίας μάλιστα θα εξαρτάτο η ζωή των Ελλήνων πολιτών.

Εσείς;

Άλλως, εάν δεν απαντήσετε εντός προθεσμίας τριών ημερών από της λήψεως της παρούσης ή δεν προβείτε στην ανωτέρω βεβαίωση και στη δήλωση, θα τεκμαίρεται δεδομένο ότι υφίσταται παραδοχή από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ότι η χρήση μάσκας δεν προστατεύει τους υγιείς, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από τον γενικό πληθυσμό και ότι η χρήση της στην περίπτωση αυτήξ ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και τη ζωή του, με όσες συνέπειες θα έχει η παραδοχή αυτή.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα στον κ. Γεώργιο Πατούλη, κάτοικο Αθηνών, οδός Σεβαστουπόλεως αρ. 113, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής της.

Αθήνα, 18 Αυγούστου 2020

Ο Εξωδίκως Προσκαλών Δικηγόρος

Νικόλαος Ι. Αντωνιάδης

Δικηγόρος Αθηνών