Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24

Περί τα 280 εκατ. 5G smartphones θα διατεθούν φέτος στην παγκόσμια αγορά


Κίνα και Βόρεια Αμερική οι δύο μεγαλύτερες αγορές για τα smartphones τεχνολογίας 5G τη διετία 2020-2021. Η Ευρώπη η τρίτη μεγαλύτερη αγορά διεθνώς.

Μπορεί η πανδημία του COVID-19 να φρέναρε ελαφρά την παγκόσμια αγορά των 5G smatphones, ωστόσο, η δυναμική της δεν φαίνεται να ανακόπτεται πλήρως. Το 2020 αναμένεται να διατεθούν στην παγκόσμια αγορά συνολικά 280 εκατ. συσκευές smatphones, που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία δικτύων 5ης γενιάς.

Πρωταγωνίστρια θα είναι η Κίνα τόσο για το 2020 όσο και για το 2021, με τη Βόρεια Αμερική να έπεται ως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τα 5G smartphones και την Ευρώπη να ακολουθεί στην τρίτη θέση. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Canalys, από το σύνολο των 5G smartphones, που θα πωληθούν παγκοσμίως φέτος, τουλάχιστον τα έξι στα δέκα θα διατεθούν στην αγορά της ευρύτερης Κίνας.

 

Αποκατάσταση

«Οι παγκόσμιες αποστολές smartphones ανακάμπτουν ραγδαία σε πολλές αγορές πριν από την οικονομική ανάκαμψη και την ανάκαμψη της λιανικής κατανάλωσης. Οι προμηθευτές τρέχουν κανονικά τις νέες εκδόσεις προϊόντων, με το διαδικτυακό μάρκετινγκ και τις online πωλήσεις, κατά την περίοδο μετά το lockdown, να ωθούν την αγορά προς τα πάνω», σχολιάζουν οι αναλυτές σε report της Canalys, το οποίο φιλοξενεί ο ΣΕΠΕ στην ιστοσελίδα του.

Όπως εκτιμούν, η σταδιακή επανέναρξη της λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων πώλησης, παγκοσμίως, η βελτίωση της εφοδιαστικής και της παραγωγικής αλυσίδας παρείχαν το απαραίτητο περιβάλλον, ώστε η αγορά να επανέλθει σε ένα πιο σταθερό 2ο εξάμηνο του 2020: «Με την περίοδο των εορταστικών αγορών να είναι στον ορίζοντα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 5G θα έρθει και πάλι στο προσκήνιο».

 

Πτώση τιμών

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έως το 2021 σχεδόν το 60% των αποστολών smartphone 5G στην Κίνα θα έχει τιμή διάθεσης χαμηλότερη από τα $400, ενώ η διείσδυση 5G στην Κίνα θα φτάσει το 83% τους επόμενους 12 μήνες. Η μέση τιμή πώλησης των 5G smartphones στην Ευρώπη – κατά τους αναλυτές – αναμένεται να μειωθεί επίσης, αλλά πιο σταδιακά, φτάνοντας τα $765 το 2021 και τα $477 το 2024.

 

https://www.moved.gr/peri-ta-280-ekat-5g-smartphones-tha-diatethoun-fetos-stin-pagkosmia-agora/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

    Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .