Τρίτη, Σεπτεμβρίου 1

Αντώναρος : “Το σχέδιό τους είναι απλό – Ότι πήραν…πήραν οι συνταξιούχοι…”

ANTONAROS-DIMOSKOPISI
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την κυνική ομολογία του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με το ασφαλιστικό.
Στη μακροσκελή ανάρτησή του, ο Ευάγγελος Αντώναρος στηλιτεύει τα όσα είπε στο «Βήμα» ο Αλέξης Πατέλης, σημειώνοντας ότι τα λεγόμενά του αποτελούν μύχιες σκέψεις του πρωθυπουργού.
«Το σχέδιο απλό: Όσα πήραν πήραν οι συνταξιούχοι. Κι από εδώ και πέρα ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Πως; Δεν μας νοιάζει», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Γι αυτό και καλώ όλους τους συνταξιούχους να μη παραπλανηθούν από τα ψιχία που θα τους δώσει ο Μητσοτάκης. Να μη παραιτηθούν από τα απαράγραπτα δικαιώματα τους. Κι αν χρειασθεί να προσφύγουν ΜΑΖΙΚΑ στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν όσα τoυς ανήκουν», καταλήγει στην ανάρτησή του.
Αναλυτικά:
ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Πρωτοβουλία πολιτών
Για να μη μείνει κανείς πίσω! Εσείς τι λέτε;
Ο εν λόγω κύριος με τον βαρύγδουπο τίτλο Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού λέει όσα λέει μόνος του η με την επίσημη ιδιότητα του; Προφανώς το δεύτερο. Και γι αυτό ακριβώς προκαλεί με όσα λέει. Αλλά και προδίδει τίς μύχιες προθέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το σχέδιο απλό: Όσα πήραν πήραν οι συνταξιούχοι. Κι από εδώ και πέρα ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Πως; Δεν μας νοιάζει.
Το σχέδιο απλό: Το αποκαλύπτει το “εμπνευσμένο” δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στο πρωτοσέλιδο της:”Αναδρομικά 1,5 δις στους συνταξιούχους. Σε δυο δόσεις.” Το μήνυμα: Πάρτε τα και να είσθε και ευχαριστημένοι. Άλλα δεν έχει. Μέχρις εδώ. Παρουσιάζεται ο Μητσοτάκης ως ο μεγάλος και γαλαντόμος ευεργέτης των συνταξιούχων, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τους κοροϊδεύει και τους πετσοκόβει άγρια όσα ακριβώς δικαιούνται να εισπράξουν: Πάνω από 3,5 δισ είναι αυτά που θα έπρεπε τους καταβληθούν. Η κυβέρνηση που τους είχε υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια για να τη ψηφίσουν τους δίνει κάπου το 40% μόνο Αυτά έχουμε, άλλα δεν υπάρχουν, είχε διευκρινίσει ο Υπουργός Οικονομικών.
Και το χειρότερο: Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού που σε προηγούμενη συνέντευξη του μας είχε περιχαρώς πληροφορήσει ότι το αφεντικό του έχει γνωρίσει και τον σύζυγο του ( λες κι η προσωπική του ζωή που θέλει να κάνει βούκινο ενδιαφέρει οιονδήποτε) ανοίγει την πόρτα για σύγκρουση των γενεών. Με πρόθεση φυσικά. Οι νέοι εναντίον των γερατιών.
Δεν ξέρω αν ο ίδιος έχει ακόμη εν ζωή γονείς και παππούδες. Αλλά ίσως οι δικοί του έχουν λύσει διαφορετικά το βιοποριστικό τους πρόβλημα από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνων της τρίτης γενιάς που ζει και τα κουτσοφέρνει βόλτα με τη σύνταξη τους. Σύνταξη που είναι απότοκο σκληρής δουλειάς δεκαετιών. Σύνταξη που πετσόκοψαν άγρια οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά
Αυτούς τους Ελληνες κανείς δεν έχει το δικαίωμα.να τους βάλει στη γωνία. Να τους αφήσει να πεινάσουν. Να περάσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους σε ανασφάλεια για το τι μέλει γενέσθαι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που μάτωσαν για να φθάσουμε όλοι εμείς εδώ, για να σπουδάσουμε, να κάνουμε καριέρες, να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ζωή από τους ίδιους. Αν αυτό δεν χωράει στο εμμονικό, νεοφιλελεύθερο μυαλουδάκι του Μητσοτάκη, του Πατέλη και της παρεούλας τους, τόσο το χειρότερο για τους ίδιους.
Γιατί όλοι εμείς οι άλλοι δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στους δικούς μας.ανθρώπους. Πρώτον γιατί νοιαζόμαστε πραγματικά γι αυτούς. Αλλά και γιατί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει μια κοινωνία την τρίτη γενιά είναι ο πιο σίγουρος δείκτης πολιτισμού και προόδου. Αντίθετα με το νόμο της ζούγκλας και τη συνταγή Πινοσέτ που θα προσπαθήσουν να μας επιβάλουν οι φωστήρες του Μαξίμου.
Γι αυτό και καλώ όλους τους συνταξιούχους να μη παραπλανηθούν από τα ψιχία που θα τους δώσει ο Μητσοτάκης. Να μη παραιτηθούν από τα απαράγραπτα δικαιώματα τους. Κι αν χρειασθεί να προσφύγουν ΜΑΖΙΚΑ στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν όσα τoυς ανήκουν.makeleio.gr/