Κυριακή, Σεπτεμβρίου 6

«Παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία» --

 --Όλο και κόβουν απ' τους ασφαλισμένους Έλληνες φάρμακα για να τα πληρώνουν από την τσέπη τους ενώ στους λάθρο ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ !


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι κωλυσιεργεί στο θέμα της πανδημίας και εξυπηρετεί συμφέροντα
Την καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για μεθοδευμένη αποσιώπηση κρουσμάτων Covid-19 σε τουριστικούς προορισμούς με ευθύνη της κυβέρνησης επισημαίνει και αναδεικνύει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Το κόμμα καλεί την κυβέρνηση «να απαντήσει στις πολύ σοβαρές καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών» αντί να «επιδίδεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια και μετάθεση των πάντων στην “ατομική ευθύνη”», καθώς για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση «παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία, για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα ξενοδοχειακών, τουριστικών και μεταφορικών κολοσσών» επισημαίνει.
Στο μεγάλο θέμα της πανδημίας όμως ξεχωριστή θέση έχει το άνοιγμα των σχολείων, για το οποίο ο Περισσός σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση από τη μία επιχειρεί να ενοχοποιήσει τη νεολαία για την έξαρση των κρουσμάτων και από την άλλη ανακοινώνει το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, χωρίς να ενημερώνει γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές με ποια προετοιμασία, μέσα και μέτρα προστασίας θα γίνει αυτό δυνατό».
Το σημαντικότερο ωστόσο για το ΚΚΕ είναι ότι «η κυβέρνηση διέθετε το απαραίτητο χρονικό διάστημα, από τον Ιούνιο, για να εξασφαλίσει ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία των σχολείων, που είναι αναγκαίο να ξεκινήσει και για παιδαγωγικούς και για μορφωτικούς λόγους».
Το αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης, όπως σημειώνει το γραφείο Τύπου, είναι ότι «σήμερα ξεπερνάει κάθε όριο υποκρισίας όταν ανάγει σε κύριο αποτρεπτικό παράγοντα για την εξάπλωση του κορωνοϊού το πώς θα συμπεριφερθούν παιδιά Δημοτικού! Η κυβέρνηση να σταματήσει να κουνάει το δάκτυλο στους μαθητές, τη νεολαία και τους γονείς και να αναλάβει τη δική της τεράστια ευθύνη».
Ένα ακόμη σχετικό θέμα αναδεικνύουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, οι οποίοι ρωτούν τον υπουργό Άμυνας «τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη δωρεάν εξασφάλιση μασκών στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και τους στρατευμένους».
Το θέμα έγκειται στο ότι, αφότου η κυβέρνηση «επέβαλε την υποχρεωτική χρήση της μη ιατρικής μάσκας προστασίας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, συμπεριλαμβανομένων των στρατοπέδων (...) για το στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και τους στρατευμένους, λόγω του ωραρίου απασχόλησης, αλλά και των υπηρεσιών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, απαιτείται η αγορά σημαντικού αριθμού μασκών, γεγονός που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό τους».
Συνεπώς «η κυβέρνηση οφείλει να χορηγήσει άμεσα δωρεάν μάσκες σε όλους».
«Ψεύτικες προσδοκίες»
Στο άλλο μεγάλο θέμα, αυτό της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ο Περισσός επιτίθεται στην κυβέρνηση επειδή «οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί και οι ψεύτικες προσδοκίες περί στήριξης της Ε.Ε., μαζί με τα “ευχαριστώ” του Ν. Δένδια προς τον Μ. Πομπέο, αποτελούν πρόκληση για τον λαό, αφού ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, από κοινού με την Ε.Ε., τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας σύμφωνα με τα συμφέροντά τους».
Την κατηγορεί μάλιστα πως «αποκρύπτει το γεγονός ότι τα προβλήματα στην περιοχή και η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας ήταν υποβαθμισμένα στην ατζέντα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.».
Όπως μάλιστα εκτιμά, «μέσα από όλα αυτά τα κυβερνητικά “πήγαινε - έλα” και τη δήθεν “διπλωματική αντεπίθεση”, προετοιμάζεται η οδυνηρή λύση της συνεκμετάλλευσης με δραστήριο ρόλο της Γερμανίας και της Γαλλίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας».
από topontiki
 http://teleytaiaexodos.blogspot.com