Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΙ Λ@ΘΡΟ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ – ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΟΙ ΜΕΘ – ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ – ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΡΑΝΤΖΑ;; ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ “ΧΤΥΠΑΝΕ” ΚΟΚΚΙΝΟ – ΕΡΧΕΤΑΙ “ΛΟΥΚΕΤΟ” ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ

1

Στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές γύρω από αυτό αποτυπώνεται πλέον έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού. Η έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική αποτυπώνεται πλέον και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Κόκκινες» περιοχές στην Αττική, καθώς συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα θεωρούνται όπως μετέδωσε το Live News, τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα.

Μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων είναι αλλοδαποί. Ενδεικτικό αυτού ότι στο «Σωτηρία» 25% κλινών Covid καταλαμβάνεται από αλλοδαπούς, ενώ στον «Ευαγγελισμό» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 50-55%.


Πλέον η κυβέρνηση εξετάζει η λύση να είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας, καθώς στην πλειοψηφία τους οι αλλοδαποί που νοσηλεύονται δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα, και οι γιατροί τους κρατούν στα νοσοκομεία για να αποφύγουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Λουκέτο» σε πλατείες – Έρχονται περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ και πρόστιμα – Μέσα στο σπίτι οι Έλληνες, έξω οι λ@θρο
«Κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες, διαφημιστικές καμπάνιες και συχνές περιπολίες συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.
«Λουκέτο» σε πλατείες σχεδιάζει να βάλει η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός πολιτών και έτσι να μειωθούν οι πιθανότητες διασποράς του κορωνοϊού.Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σήμερα Δευτέρα έγινε στη ΓΑΔΑ σύσκεψη με αντικείμενο την εφαρμογή των νέων οδηγιών συνάθροισης έως εννέα ατόμων.Η αστυνομία θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους και θα επιβάλει τα αντίστοιχα πρόστιμα, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η λήψη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαρτίου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

– «Κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

– Ομάδες έκτακτου από-συγχρωτισμού, δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφτάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις.

– Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων.

– Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω.

– Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες.

– Αντι-Covid «περιφρούρηση» σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια.

– Παραινέσεις σε περίπτερα και μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, προκειμένου να μην δίνουν πολλά οινοπνευματώδη ποτά.

Ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα λόγω λ@θρομεταναστών! 453 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 6 νεκροί και 79 διασωληνωμένοι

Τα σημερινά κρούσματα κορωνοίου – Που εντοπίζονται

Ρεκόρ κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός καταγράφεται σήμερα καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 453 νέα την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως: Σήμερα ανακοινώνουμε 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 344 θανάτους συνολικά στη χώρα. 128 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικότερα:

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός: Σήμερα, 21/09/2020, δηλώθηκαν 453 επιπλέον κρούσματα. Από τα 426 εγχώρια κρούσματα, τα 195 συνδέονται με γνωστές συρροές. Από αυτές, οι 184 συνδέονται με το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ
– 25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

– 174 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

–  5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης (εκ των οποίων αναφέρει ταξίδι στη Χαλκιδική)

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 5 κρούσματα στην  Π.Ε. Αρκαδίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

–  1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

– 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Ιωαννίνων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 184 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ

–  1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

–  1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

–  18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων εκ των 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

–  1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

– 19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

 makeleio.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .