Σάββατο, Νοεμβρίου 28

Τα 5G τηλέφωνα θα ωθήσουν την αγορά κινητής

Τα 5G τηλέφωνα θα ωθήσουν την αγορά κινητής

Η εταιρεία αναλύσεων, IDC, εξέφρασε αισιοδοξία για την αγορά της κινητής κατά το 4ο τρίμηνο του 2020, επισημαίνοντας την αύξηση της ζήτησης για μοντέλα 5G ως βασική κινητήρια δύναμη.
 

Οι αποστολές αναμένεται να αυξηθούν 2,4% σε ετήσια βάση και να φτάσουν τα 377,7 εκατομμύρια μονάδες. Η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί το 2021 με άνοδο 4,4% σε σχέση με το 2020 χάρη στην «εντυπωσιακά γρήγορη ανάκαμψη της αλυσίδας εφοδιασμού» και «σημαντικά κίνητρα» από κατασκευαστές και κανάλια διανομής συσκευών 5G.


Ο Ryan Reith, αντιπρόεδρος της Worldwide Mobile Device Trackers, εξήγησε ότι η «ορμή της προσφοράς» κατά το τρέχον τρίμηνο και έπειτα, «παραμένει ισχυρή», με βάση την πρόοδο που σημειώθηκε στο τρίτο τρίμηνο. Ο Reith εξήγησε ότι ο αρνητικός αντίκτυπος στις αποστολές κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους που προκλήθηκε από το κλείδωμα που σχετίζεται με τον Covid-19 είχε μετατραπεί σε θετικό στο δεύτερο εξάμηνο, με πολλούς καταναλωτές να μετατοπίζουν τις δαπάνες από ταξιδιωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε καταναλωτικά ηλεκτρονικά.



Η IDC ονόμασε το 5G «την κινητήρια δύναμη για τη βιομηχανία αυτήν τη στιγμή», με τις αποστολές των 5G μονάδων να αναμένεται να φτάσουν σχεδόν στο 10% του συνόλου για το 2020. Το ποσοστό αναμένεται να φτάσει το 29% έως το 2024.


Ωστόσο, σημείωσε ότι ένας βασικός παράγοντας για τη μελλοντική αύξηση των αποστολών 5G συσκευών θα ήταν να φέρει το κόστος των συσκευών πιο κοντά ή ίσα με τις συσκευές 4G.


Η IDC περιμένει τη μέση τιμή των 5G συσκευών να φτάσει τα 611 δολάρια μέσα στο 2020 και προβλέπει ότι θα μειωθεί στα 453 δολάρια το 2024.


Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 ougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .