Πέμπτη, Νοεμβρίου 12

Είναι δέκα χρόνια που ο Έλληνας έχει φτύσει αίμα, με περικοπές συντάξεων, μισθών και γενικά της ζωής του

freepen.gr/
* Οι σοβαρές εξελίξεις στην πανδημική κρίση, φέρνουν όλα τα κοινωνικά στρώματα σε έκρυθμες καταστάσεις. Είτε κάποιος έχει λεφτά, είτε δεν έχει, η ψυχολογία επηρεάζεται και η “αγορά” ως γνωστόν είναι ψυχολογία.

Από: newsbreak.gr

* Ο κόσμος έχει κουραστεί, δεν είναι άπλα τα lockdown, δεν είναι μόνο ο Κορωνοϊός. Δεν είναι οι πλειστηριασμοί και το πτωχευτικό. Είναι δέκα χρόνια που ο Έλληνας έχει φτύσει αίμα, με περικοπές συντάξεων, μισθών και γενικά της ζωής του. Ειδικά οι νεότερες γενιές αισθάνονται πως πλέον τα όνειρα τελείωσαν, ή τελειώνουν σύντομα. Με δύο μισθούς των 600 – 700 ευρώ ένα ζευγάρι, ΔΕ μπορεί να γεννήσει. ΔΕ μπορεί να παντρευτεί. ΔΕ μπορεί να αγοράσει σπίτι, αμάξι. Μπορεί να επιβιώσει. Όχι με αξιοπρέπεια. Με δυσκολία.

* Στο πρώτο lockdown το λιανεμπόριο, η εστίαση, ο πολιτισμός και άπειροι ακόμη κλάδοι, με κάποιο τρόπο ίσως και να άντεξαν. Στην καραντίνα που διανύουμε τώρα όμως, τα μηνύματα της αγοράς είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ. Επιτέλους ας αναλάβει η κυβέρνηση ένα σωστό οικονομικό πλάνο ενίσχυσης. Στην πραγματική αγορά. Όχι στα νούμερα. Στο γκιόνη του απλού πολίτη αν μας αναβάθμισε η Μούντις.

* Η Νέα Δημοκρατία εκτιμά πως με τη μιντιακή υπεροπλία που διαθέτει, θα ξεπεράσει τις αρνητικές εξελίξεις αναίμακτα. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν πως αυτό δεν ισχύει. Όσα τρολς, όσα κανάλια, όσα sites και να διαθέτουν, ο λαός θα κρίνει σωστά. Μπορεί οι πολίτες να ενημερώνονται από συστημικά μέσα (αυτό να το διορθώσετε κάποια στιγμή διότι κουράσατε) τα οποία προσλαμβάνουν προσωπικό με τα λεφτά του Ελληνικού λαού και της Λίστας Πέτσα, όμως και μπορούν και ξέρουν να κρίνουν τα λάθη.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο..,. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα. Πλέον. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση μονό σαν Αλέξης Τσίπρας και άλλα δυο – τρία στελέχη. Βρίσκονται σε πλήρη αποσύνθεση και δε γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι τους λόγους. Ο κόσμος τους καταδίκασε (ίσως δίκαια, ίσως άδικα) και περιμένουν να δουν αναδιοργάνωση, σωστή αντιπολίτευση, προτάσεις και πρόοδο. Τίποτα από όλα αυτά δε συμβαίνει. Τουλάχιστον έως σήμερα.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στα ταμεία 37 δις ευρώ, ώστε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να μπορεί να κάνει σήμερα τις όποιες ελαφρύνσεις. Ασφαλώς και είχαν φορομπηχτική πολίτικη. Ασφαλώς και δεν τα έκαναν όλα σωστά. Παρέλαβαν μια χώρα σε μνημόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έκαναν λάθος εκτιμήσεις. Και τις πλήρωσαν. Ασφαλώς και η Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό ήταν μέγιστο δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία, πάρτι διοργανώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία εσωτερικά. Εσείς δε το ξέρετε.

* Μάλλον ετοιμάζεται ανασχηματισμός. Εάν όχι, θα πρέπει να ετοιμαστεί. Θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις σε όλους τους χώρους. Στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει επιθυμία του Ανδρέα Λοβέρδου να κατέβει για την προεδρεία στις εσωτερικές εκλογές του 2021. Οι γνωρίζοντες λένε πως μέσα στο “ΠΑΣΟΚ” τώρα έχουν μείνει πολύ σκληροί μηχανισμοί. Το ερώτημα είναι που απευθύνεται ο Λοβέρδος.

  • Εάν αυτή τη στήλη την αγαπήσετε, θα συνεχίσω να γράφω. Εάν όχι, θα σταματήσω.

-κύριος Μάξιμος

  Freepen.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .