Κυριακή, Νοεμβρίου 29

Αυτό είναι το φυσικό αντικαταθλιπτικό που οι φαρμακοβιομηχανίες δε θέλουν να ξέρετε!

Tα οικονομικά προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε λόγω της κρίσης, οι υποχρεώσεις και η πίεση της καθημερινότητας έχουν ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Μία τελευταία λύση αποτελούν τα αντικαταθλιπτικά με τις γνωστές τους παρενέργειες. Μπορούμε όμως να δοκιμάσουμε ένα φυσικό τρόπο για να βελτιώσουμε τη διάθεση μας και να μην είμαστε μόνιμα λυπημένοι.

Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές έρευνες , δύο χούφτες κάσιους λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που δρα μια συνταγογραφούμενη δόση αντικαταθλιπτικού Prozac. Τα κάσιους περιέχουν μεγάλη ποσότητα ενός αμινοξέος , της L-τρυπτοφάνης , μίας ουσίας που μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλό μας , ενός σημαντικότατου νευροδιαβιβαστή που έχει να κάνει με το αίσθημα χαράς.

Άλλα σημαντικά οφέλη των καρπών κάσιους είναι : Μείωση αρτηριακής πίεσης , πρόληψη καρκίνου, υγιή οστά και νεύρα ,γρήγορη πέψη, αποτροπή χολολιθίασης, υγιή καρδιά, ευχάριστο ύπνο , υγιή ούλα και δόντια καθώς και ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και αντί – οξειδωτικά.

Συμβουλή : Ένα μειονέκτημα είναι ότι τα κάσιους κρύβουν στον καρπό τους πολλά λιπαρά – Μια χούφτα (30 γρ.) κάσιους αποδίδει 165 θερμίδες. Αν θέλετε λοιπόν να αδυνατίσετε δεν είναι το καλύτερο σνακ αλλά τα οφέλη είναι πολλά για την πνευματική μας υγεία.

Προσοχή : το παραπάνω άρθρο δεν προτείνει να διακόψετε την αντικαταθλιπτική σας αγωγή και να ξεκινήσετε τα κάσιους αλλά γνωρίζοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες που μας προσφέρει η φύση μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε κάποιες φάσεις της ζωής μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .