Δευτέρα, Νοεμβρίου 9

Η ελευθερία μας περιορίζεται. Ανατροπή με τα SMS στο 13033

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑΡΑ!

 – Νέοι περιορισμοί στην ελευθερία μας

sms-covid

Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται στο 13033 σε σχέση με την πρώτη φάση της καραντίνα όπου οι πολίτες μπορούσαν στη μέρα να μετακινούνταν χωρίς όριο στέλνοντας SMS στο 13033.

Αυτή τη φορά όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, θα σας κόψει.

Mε λίγα λόγια η ελευθερία μας περιορίζεται. Έχει αναλογιστεί κανείς στην Κυβέρνηση πόσα ψυχολογικά θα δημιουργηθούν με τον εγκλεισμό στα σπίτια μας;

Αναλυτικά:

Απαντήσεις σε ερωτήματα για τις μετακινήσεις, το 13033, την απαγόρευση κυκλοφορίας, το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης εργαζόμενου έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και αποκάλυψε ότι αν και δεν υπάρχει οριο στις μετακινήσεις αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, θα σας κόψει. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή στο 13033 που δεν την ξέραμε.

Στην περίπτωση που στείλει κάποιος μήνυμα στο 13033 και δεν λάβει απάντηση, πρέπει να ξαναστείλει, για να είναι εξασφαλισμένος.

Καταρχάς ξεκαθάρισε ότι, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, πέραν των δικαιολογιών που έχουν προβλεφθεί (μόνιμη εργασία, κατοικία και αγροτικές εργασίες).

Ειδικότερα για την εξαίρεση της περίπτωσης για αγροτική εργασία, διευκρίνισε ότι, μπορεί κανείς να μεταβεί σε άλλο νομό, έστω κι αν οι καλλιέργειες δεν είναι στο όνομά του, με υπεύθυνη δήλωση ότι πάει να βοηθήσει συγγενή σε αγροτικές εργασίες.

Μετακίνηση για εργασία: δεν επιβάλλεται πρόστιμα σε περίπτωση μετακίνησης εργαζομένου χωρίς βεβαίωση εργοδότη σήμερα. Όμως οι εργοδοσίες είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν τις σχετικές βεβαιώσεις ισχύος 15 ημερών και ο εργαζόμενος να τις φέρει σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

Μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών: γίνονται με τη σχετική βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ

Βεβαίωση σε δημόσια ραντεβού: γίνεται μόνο με ραντεβού και το σχετικό μήνυμα. Δεν ζητείται βεβαίωση από την υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .