Δευτέρα, Δεκεμβρίου 7

Για ποιούς προορίζεται το ..«φάρμακο Τράμπ» που έρχεται τελικά στην Ελλάδα...


Μα ..για κλινικές μελέτες...

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα επιστημονικό επίτευγμα που συναγωνίζεται σε χρησιμότητα το αντίστοιχο του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για ένα φάρμακο, το «Φάρμακο του Τραμπ», όπως είναι ευρέως γνωστό το οποίο έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο φάρμακο έρχεται και στην Ελλάδα, όμως υπάρχουν παράμετροι που εμποδίζουν τη δυνατότητα ευρείας χρήσης του στην πλειονότητα των ασθενών που έχουν μολυνθεί από covid-19.

Ο «Βηματοδότης» με ένα αναλυτικό και εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ εξήγησε για ποιους προορίζεται το «Φάρμακο Τραμπ», που έρχεται σύντομα στη χώρα μας:

Υπάρχουν φρέσκα νέα για το περίφημο «φάρμακο του Τραμπ» για τον κορωνοϊό, το οποίο έρχεται στην Ελλάδα.

Όταν λένε οι ειδικοί ότι έρχεται στην Ελλάδα, μην νομίζετε ότι θα αρχίσει αμέσως να χορηγείται σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς.

Πρώτα απ΄όλα αυτό που μου λένε είναι ότι το φάρμακο αυτό έρχεται στην Ελλάδα για κλινικές μελέτες...

Θα χορηγείται δηλαδή σε ασθενείς με covid-19 μόνον μετά από κλινική μελέτη.

Επίσης έμαθα ότι το κύριο συστατικό του αποτελείται από ένα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων το οποίο όμως, όπως έχει αποδειχθεί για να είναι πιο αποτελεσματικό θα πρέπει να χορηγείται στην αρχή της εμφάνισης των συμπτωμάτων.

Πόσο όμως αποτελεσματικό είναι;

Θα το δείξουν οι κλινικές μελέτες.

Εκείνο που θα πρέπει να ξέρετε είναι ότι το φάρμακο αυτό, όταν θα έλθει στην Ελλάδα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναχαιτίσει το σχέδιο για τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών, ο οποίος αναμένεται να αρχίσει εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου…

Ενα σχέδιο που θα συνοδευτεί και με εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

Ειδικά για το «φάρμακο Τραμπ» αναμένουν τώρα όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να δοθεί το «πράσινο φως» από τον Οργανισμό Φαρμάκων της Γηραιάς Ηπείρου (ΕΜΑ) για τη χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων (και) σε ευρωπαίους ασθενείς με λοίμωξη COVID-19.

Πρόκειται, πάντως, για φάρμακο υψηλού κόστους (η τιμή του κυμαίνεται από 1.000 έως 1.200 ευρώ), το οποίο εφόσον λάβει τη σχετική έγκριση θα ενταχθεί στο εθνικό μας πρωτόκολλο.

Η αξιολόγηση αναμένεται να γίνει με ρυθμούς fast track εφόσον κατατεθούν οι σχετικοί φάκελοι.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ : Για κλινικές μελέτες κι όποιος κατάλαβε...

https://shmantikanea.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .