Δευτέρα, Δεκεμβρίου 28

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Για 40+ κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 30+ λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό φρέσκο βούτυρο

- 3 κουταλάκια σούπας άχνη ζάχαρη

- Κρόκος χτυπημένος από ένα αυγό

- 2 βανίλιες σε σκόνη

- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

- 1 κουταλάκι σούπας ξύσμα λεμονιού

- 280 γραμμάρια ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα

- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

Για το γλάσο

- 300 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

- 10 γραμμάρια κακάο

- Ασπράδι από ένα αυγό

- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού

- Λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ, χτυπάτε τον κρόκο του αυγού. Στην συνέχεια, καβουρδίζετε τα αμύγδαλα σε τηγάνι μέχρι να ροδίσουν αρκετά για να είναι τραγανά και έπειτα τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.

Αδειάζετε όλα τα υλικά σε μπολ, εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνετε. Προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή. Αφήνετε τη ζύμη να κάτσει για 15 λεπτά.

  1. Απλώνετε τη ζύμη των κουραμπιέδων και με κουπ πατ (ειδικά εργαλεία που κόβουν την ζύμη σε διάφορα σχήματα όπως αστεράκια, δεντράκια, καρδούλες κλπ.) δημιουργείτε τα χριστουγεννιάτικα σχέδια της αρεσκείας σας.

Αραδιάζετε τους κουραμπιέδες σε ταψί που έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνετε στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμοι, τους βγάζετε από το φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν.

  1. Ετοιμάζετε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά πολύ καλά με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν και με πινέλο μαγειρικής αλείφετε τους κουραμπιέδες.

Για επιπλέον σοκολατένια γεύση, λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα και περιχύνετε τους κουραμπιέδες δημιουργώντας διάφορες λωρίδες, γραμμές, σχέδια και ότι άλλο σας αρέσει.

 .lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .