Πέμπτη, Δεκεμβρίου 3

Με νερόβραστες δηλώσεις νιώθει ότι έκανε το καθήκον του ο Σχοινάς


Οι Τούρκοι έχουν ακούσει περισσότερες φορές για την αγάπη του Επίτροπου για τον Άρη παρά θέσεις κατά της τουρκικής προκλητικότητας

Ο Έλληνας Επίτροπος και εκ των αντιπροέδρων της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, έχει το χαρτοφυλάκιο της προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Μπορεί να ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες, αλλά όλοι έχουμε μάθει απέξω κι ανακατωτά το πόσο Ευρωπαίος στους τρόπους είναι, όπως επίσης ότι λιώνει για τον Άρη Θεσσαλονίκης, του οποίου τυγχάνει να είναι οπαδός.

Όμως όσο κι εάν ψάξαμε δεν είδαμε μία πρωτοβουλία που να έχει λάβει για τα εθνικά μας θέματα, παρά το γεγονός ότι η προκλητικότητα των Τούρκων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έστω μία δήλωση που να στέλνει ένα μήνυμα στους γείτονες ότι πρέπει να μην προκαλούν. Κάτι ρε παιδί μου. Τουναντίον αυτό που είδαμε ήταν να παίρνει θέση, μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων, όταν η κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας χτύπησε κόκκινο.

Θυμόμαστε όλοι το τρομοκρατικό κτύπημα στην Γαλλία, στη Νίκαια (στο τέλος Οκτωβρίου) και την απόφαση του Μακρόν να βάλει λουκέτο σε όλες τις μουσουλμανικές οργανώσεις. Τότε οι πρώτοι που αντέδρασαν ήταν οι Τούρκοι και μάλιστα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Φαχρετίν Αλτούν ισχυρίστηκε ότι «ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα δεν στοχεύουν μόνο τους Μουσουλμάνους. Επιτίθενται στις ιερές αξίες μας, στη γραφή μας, στον προφήτη μας και στους πολιτικούς ηγέτες μας – τον τρόπο ζωής μας».

Από την πλευρά του ο Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε με δικό του μήνυμα στο Twitter, παραθέτοντας την διάταξη της συνθήκης της ΕΕ για τις βασικές αξίες που διέπουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. «Συγνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη μας. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής», έγραψε στην ανάρτησή του ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αναφορικά με τη σχετική διάταξη στη Διακήρυξη της ΕΕ, αυτή αναφέρει πως «η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες. Αυτές οι αξίες είναι κοινές στα κράτη μέλη σε μια κοινωνία που υπερισχύει ο πλουραλισμός, η μη διάκριση, η ανοχή, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ισχύει το «μούγκα στην στρούγκα». Απλά μόνο σε ελληνικά ΜΜΕ κάνει νερόβραστε δηλώσεις για το πλέγμα των κυρώσεων, οι οποίες ποτέ δεν έρχονται. Εδώ δεν καταλαβαίνει από απειλές για κυρώσεις ο Ερντογάν θα μασήσει από τις νερόβραστες δηλώσεις του Μαργαρίτη Σχοινά; Πιο πιθανό είναι να σεβαστεί ο Ερντογάν την ιστορία του Άρη, παρά τις δηλώσεις του Έλληνα Επιτρόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .