Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24

Μια διαφορετική Παραμονή Χριστουγέννων...

Κάθε άνθρωπος φέρνει μέσα του αναμνήσεις, αισθήματα, γεύσεις και ακούσματα απ’ όσα για εκείνον είναι τα Χριστούγεννα. Η Παραμονή των Χριστουγέννων γιορτάζεται στη χώρα μας, από το Βορά ως το Νότο και από την Ανατολή ως τη Δύση. Η προετοιμασία του σπιτιού, τα γλυκά, τα φαγητά, οι αγορές, τα στολίδια, οι ευχές που ανταλλάσσονται…

οι επισκέψεις, οι αγκαλιές, τα τηλεφωνήματα.

Η πανδημία δεν θα μας επιτρέψει ούτε τις αγκαλιές, ούτε τις επισκέψεις… όμως θα πούμε και του χρόνου με υγεία και θα το εννοούμε. Θα πούμε και του χρόνου να ανταμώσουμε και η προσμονή θα είναι αληθινή και ουσιαστική. Θα σκεφτούμε πόσο σημαντικό είναι το σπίτι μας και οι άνθρωποί του και πόσο λίγη σημασία έχουν τα πολλά, και πόση αξία έχουν τα ουσιαστικά.

Θα ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο να σταματήσει ο πόνος, όποια και αν είναι η αιτία του.

Θα ευχηθούμε κάθε πλάσμα της γης ετούτης να βρει την ευτυχία του, όπως και αν την ορίζει.

Κάθε καρδιά και ψυχή να γεμίσει από το ωραιότερο συναίσθημα, εκείνο της αγάπης.

Το μήνυμα της Παραμονής αυτής, να είναι η γέννηση της αλληλεγγύης, της αγάπης, της συντροφικότητας, της γέννησης της λύσης και του τερματισμού της πανδημίας.

Ας είναι αυτή η Παραμονή τω Χριστουγέννων η προετοιμασία για τη γέννηση ενός κόσμου με λιγότερα προβλήματα, λιγότερους πολέμους, λιγότερη φτώχια και λιγότερη ανεργία.

Αγάπη στις καρδιές και στις πράξεις! 

 https://www.airetos.gr/mia-diaforetiki-paramoni-xristoygennwn.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .