Τρίτη, Δεκεμβρίου 1

Ούτκιαγκβικ: Δεν θα ξαναδούν τον ήλιο για δύο μήνες οι κάτοικοι της μικρής πόλης στην Αλάσκα

alaska1

Η κλίση του άξονα της Γης ευθύνεται για το φαινόμενο, ισχυρίζονται οι ειδικοί

Στο σκοτάδι της «πολικής νυχτάς» βυθίστηκε η πόλη των 4.000 κατοίκων Ούτκιαγκβικ στην Αλάσκα πριν από λίγες μέρες, στο οποίο θα παραμείνει έως τις 22 Ιανουαρίου.
Πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο, σύμφωνα με τους ειδικούς, στις περιοχές που βρίσκονται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Το φαινόμενο υποδέχεται πρώτη η πόλη Ούτκιαγκβικ και ακολουθούν οι πόλεις Κάκτοβικ, Πόιντ Χόουπ και Ανάκτουβουκ Πας, και συβαίνει λόγω της κλίσης του άξονα της Γης στο σημείο. «Αυτή η κλίση σημαίνει ότι κανένας από τους δίσκους του Ήλιου δεν είναι ορατός πάνω από τον ορίζοντα», εξηγεί η μετεωρολόγος του CNN, Άλιστον Τσίνκαρ.

alaska2


Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πόλη θα είναι εντελώς σκοτεινή. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας θα υπάρχει ένα διακριτικό φως που είναι γνωστό ως «αστικό λυκόφως»«Σκεφτείτε πώς μοιάζει ο ουρανός λίγο πριν την ανατολή ή αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα», πρόσθεσε η μετεωρολόγος «Αυτό θα βλέπουν για αρκετές ώρες την ημέρα οι κάτοικοι, ώσπου ο Ήλιος να επιστρέψει επίσημα ξανά».


Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, με το φαινόμενο της «πολικής ημέρας», όπου επί 24ωρου υπάρχει ηλιακό φως.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .