Τετάρτη, Ιανουαρίου 20

ΤΡΑΜΠ:΄ΕΤΣΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ! ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ! “ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ – ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ” – ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

111

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς “να προσευχηθούν” για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του.


“Αυτήν την εβδομάδα θα ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση και προσευχόμαστε να καταφέρει να διατηρήσει την Αμερική σε ασφάλεια και ευημερία”, ανέφερε.


Στην 20λεπτη ομιλία του, ευχαρίστησε την Μελάνια Τραμπ και μετά όλη του την οικογενεια και στην συνέχεια τον αντιπρόεδρο Πενς. Μετά όλους τους συμβούλους του και τους συνεργάτες του αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες.

«Τώρα, καθώς ετοιμάζομαι να παραδώσω την εξουσία σε μια νέα διοίκηση, θέλω να ξέρετε ότι το κίνημα που ξεκινήσαμε βρίσκεται στην αρχή του», σημειώνει.

Δεσμεύεται, δε, για συνεχή παρουσία στην πολιτική σκηνή, σημειώνοντας ότι το κίνημά του «μόλις αρχίζει».

“Ολοι τρομοκρατηθήκαμε με την επίθεση στο Καπιτώλιο” είπε στη συνέχεια.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, ένιωσε υπερήφανος γιατί δεν προκάλεσε κανέναν πόλεμο στα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε στο αξίωμα.

«Επανεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν», είπε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, σύμφωνα με αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, για να πάει στο σπίτι του, στην Φλόριντα, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One όσο έχει αυτό το δικαίωμα και θα φτάσει στον προορισμό του γύρω στο μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου, πριν ο Τζο Μπάιντεν ορκιστεί.

Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα δείχνει ότι ο Τραμπ ”σχεδιάζει να προσγειωθεί στο Δυτικό Παλμ Μπιτς της Φλόριντα στις 11 το πρωί της Τετάρτης, καθώς θα έχει απομείνει μόνο μία ώρα στην προεδρία του. Από το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου, δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στο Air Force One” έγραψε στο Twitter o Μπεν Τρέισι του CBS.
Μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Τραμπ δεν θα είναι πια ο ισχυρότερος άνδρας των ΗΠΑ και δεν θα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος. Οι πρόεδροι των ΗΠΑ χρησιμοποιούν συνήθως κάποιο άλλο κυβερνητικό αεροσκάφος για να αρχίσουν την ζωή τους ως πολίτες.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, υπάρχουν και άλλα σχέδια για την τελευταία ημέρα του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος έστειλε προσκλήσεις για την εκδήλωση αποχώρησης του Τραμπ, στις 8 το πρωί, στην αεροπορική βάση Αντριους του Μέριλαν. Οι καλεσμένοι μπορούν να συνοδευόνται από άλλα πέντε άτομα, θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες και θα πρέπει να φτάσουν επί τόπου μεταξύ 06:00 και 07:15 το πρωί της Τετάρτης. Ο Τραμπ επιθυμεί να περπατήσει πάνω στο κόκκινο χαλί, να τιμηθεί με βολές 21 όπλων και να αποχαιρετιστεί από στρατιωτική ορχήστρα.

Η αναχώρησή του με ελικόπτερο από τον Λευκό Οίκο θα είναι πιο διακριτική. Θα παραστούν κάποιοι συνεργάτες του και οι καλεσμένοι θα είναι λίγοι – κυρίως λόγω των αυστηρότατων μέτρων ασφαλείας στην Ουάσινγκτον ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν.

 .makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .