Παρασκευή, Ιανουαρίου 22

«Πολύ άσχημη τροπή εάν “σκάσει” η Αθήνα»

Την αγωνία του για την Αττική και συγκεκριμένα το κέντρο της Αθήνας όσον αφορά ένα ενδεχόμενο «ατύχημα» με τον κορονοϊό μετέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

«Είμαστε σε μια φάση σταθεροποίησης της επιδημίας στην Ελλάδα αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα, τα μισά στην Αττική και αυτό δεν μας αφήνει να αναθαρρήσουμε» είπε αρχικά ο κ. Σύψας.

«Η Αττική και ο κεντρικός Τομέας δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε, τα πολλά κρούσματα και ένα R που φτάνει στο 1 και ένας δείκτης θετικότητας που ξεπερνάει το όριο ασφαλείας του 4% μας προβληματίζουν. Έχουμε συνθήκες πολύ υψηλής επιφυλακής.

Η δυτική Αττική ήταν διαφορετικό πράγμα και γι’ αυτό μπήκε σε lockdown» πρόσθεσε το μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας.

«Το μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Το παρακολουθούμε πολύ στενά το κέντρο της Αθήνας με ιχνηλάτηση και τεστ» πρόσθεσε ο κ. Σύψας

«Εάν σκάσει η Αθήνα θα έχουμε μεγάλους μπελάδες, μην λέει ο καθένας θέλω να ανοίξω το ένα και το άλλο. Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος για την Αθήνα.

Αν έχουμε ατύχημα στην Αττική θα πάμε άσχημα για όλο τον χρόνο» υπογράμμισε και κάλεσε όλους όσοι κατεβαίνουν και ψωνίζουν στο κέντρο να είναι πολύ προσεκτικοί, «δεν θέλουμε διασπορά».

Ο κ. Σύψας, τέλος, πρόσθεσε ότι «έχει νόημα η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, το βασικότερο όπλο είναι αυτό, τα άλλα είναι συμπληρωματικά, Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις αλλά θα παραμείνει».

 .iapopsi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .