Τετάρτη, Ιανουαρίου 20

Τρία πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Λευκό Οίκο: Φήμες ότι είναι στοιχειωμένος

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες άγνωστες στο ευρύ κοινό

Τρία πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Λευκό Οίκο: Φήμες ότι είναι στοιχειωμένος

Από την κατασκευή του, πριν από περίπου 220 χρόνια, έως και σήμερα ο Λευκός Οίκος παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα κτίρια σε όλο τον κόσμο. Με την διεύθυνσή του, Λεωφόρος Πενσυλβανίας 1600, να είναι γνωστή τοις πάσι, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Από ιστορίες περί φαντασμάτων, μέχρι το ποιος έμεινε πρώτος σε αυτόν και πώς πήρε την ονομασία του, οι πληροφορίες που ακολουθούν αξίζουν την προσοχή σας.

Ο ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έζησε ποτέ σε αυτόν

Το 1791, ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, ιδρυτής και ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε την τοποθεσία όπου θα χτιζόταν ο Λευκός Οίκος ενώ ενέκρινε, επίσης, τον τελικό σχεδιασμό του. Στις 13 Οκτωβρίου 1792, μπήκε ο ακρογωνιαίος λίθος για την δημιουργία του και μια ομάδα άρχισε την κατασκευή του. Ο Πρόεδρος Ουάσιγκτον, του οποίου η θητεία έληξε το 1797 και πέθανε το 1799, δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ζήσει στο «προεδρικό παλάτι», ενώ ο πρώτος Πρόεδρος που μετακόμισε σε αυτό ήταν ο Πρόεδρος Τζον Άνταμς και η σύζυγός του Άμπιγκεϊλ, οι οποίοι μετακόμισαν στο ημιτελές σπίτι το 1800.

Δεν είχε επίσημη ονομασία μέχρι το 1901

Αν και υπήρξε η επίσημη κατοικία όλων των προέδρων των ΗΠΑ από το 1800, το κτίριο δεν θεωρήθηκε επίσημα ως «Λευκός Οίκος» έως ότου ο Πρόεδρος Θεόδωρος Ρούσβελτ το «βάφτισε» το 1901 μετά από διάταγμά του. Πριν από αυτό, αναφερόταν ως «το Προεδρικό Σπίτι» ή «το Αρχοντικό του Προέδρου».

Φημολογείται ότι είναι στοιχειωμένος

Δεν είναι λίγοι οι Πρόεδροι, οι πρώτες κυρίες, τα μέλη του προσωπικού αλλά και επισκέπτες του Λευκού Οίκου που φέρεται να έχουν δει φαντάσματα σε διάφορα δωμάτια του ιστορικού κτιρίου. Το φάντασμα της Άμπιγκεϊλ Άνταμς, της πρώτης Πρώτης Κυρίας που κατοίκησε στο Λευκό Οίκο, φάνηκε να κατευθύνεται προς το Ανατολικό Δωμάτιο όπου συνήθιζε να απλώνει τα ρούχα της, ενώ η Πρώτη Κυρία Μαίρη Τοντ είχε πει ότι άκουσε τον εξαγριωμένο και ηττημένο Άντριου Τζάκσον να φωνάζει σε πολλές αίθουσες του κτιρίου. Το πιο «διάσημο» φάντασμα, ωστόσο, που «κατοικεί» στο Λευκό Οίκο είναι εκείνο του Προέδρου Λίνκολν, καθώς τρεις Πρώτες Κυρίες (Κούλιτζ, Τζόνσον, Ρούσβετλ) έχουν υποστηρίξει ότι το είδαν. Ακόμη και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ ανέφερε ότι είδε το φάντασμα του Λίνκολν ενώ έμενε στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .