Κυριακή, Ιανουαρίου 17

Επιπτώσεις της έλλειψης φυλλικού οξέος

Επιπτώσεις της έλλειψης φυλλικού οξέος
φώτο Επιπτώσεις της έλλειψης φυλλικού οξέος

Επιπτώσεις της έλλειψης φυλλικού οξέος

Τι προκαλεί η έλλειψη φυλλικού οξέος στον οργανισμό;
Το φυλλικό οξύ είναι μία απαραίτητη βιταμίνη για τον οργανισμό και η έλλειψή του προκαλεί αναιμία. Η συνήθης αιτία ανεπάρκειας φυλλικού οξέος είναι η ανεπαρκής πρόσληψή του μέσα από τις τροφές, ενώ η αντιμετώπισή του είναι εύκολη με τη λήψη δισκίων.

Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τα πάντα για το φυλλικό οξύ.

Το φυλλικό οξύ οξέος είναι μια βιταμίνη, η οποία είναι απαραίτητη για να παράγει ο οργανισμός νέα κύτταρα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Το σώμα δεν αποθηκεύει πολύ φυλλικό οξύ και για το λόγο αυτό χρειάζεται μια τακτική κατανάλωση τροφών που το περιέχουν προκειμένου ο οργανισμός να λειτουργεί σωστά.

Γιατί είναι όμως τόσο απαραίτητο;

Το φυλλικό οξύ είναι αναγκαίο για τη σύνθεση, τη διόρθωση και τη λειτουργία του DNA και του RNA, τις βασικές δομικές μονάδες της ζωής. Αρά το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο κυρίως σε ιστούς που πολλαπλασιάζονται γρήγορα όπως ο αιμοποιητικός ιστός, ο νευρικός ιστός και ιστοί των εμβρύων.

Παράλληλα, είναι απαραίτητο για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών, καθώς σε συνέργεια με τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη Β12 βοηθούν τον οργανισμό να μεταβολίζει, να διασπά, να χρησιμοποιεί και να συνθέτει νέες πρωτεΐνες.

Κατά συνέπεια, το φυλλικό οξύ απαιτείται για την παραγωγή και τη συντήρηση των νέων κυττάρων και είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια περιόδων ταχείας ανάπτυξης, όπως η βρεφική ηλικία και η εγκυμοσύνη

Πολλές τροφές περιέχουν φυλλικό οξύ, συμπεριλαμβανομένων των

Μια κανονική και ισορροπημένη διατροφή περιέχει αρκετό φυλλικό οξύ. Ωστόσο, η έλλειψη φυλλικού οξέος θα προκαλέσει αναιμία.

Μια εξέταση αίματος μπορεί να επιβεβαιώσει την αναιμία, λόγω ανεπάρκειας φυλλικού οξέος.
Τα συμπτώματα της αναιμίας προκαλούνται από τη μειωμένη ποσότητα του οξυγόνου στο σώμα. Τα πιο συχνά συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, λίγη ενέργεια, λήθαργος, αίσθημα λιποθυμίας και εύκολο λαχάνιασμα. Επίσης το δέρμα μπορεί να φαίνεται χλωμό, να έχετε πονοκεφάλους και αίσθημα παλμών στην καρδιά.

Στα αίτια της ανεπάρκειας συμπεριλαμβάνονται:

Ορισμένα φάρμακα παρεμποδίζουν το φυλλικό οξύ.

Ως εκ τούτου, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε δισκία φυλλικού οξύ όσο διαρκεί η αγωγή με φάρμακα όπως η χολεστυραμίνη, η μεθοτρεξάτη και μερικά αντιεπιληπτικά.
Δείτε και Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε

Η αντιμετώπιση είναι εύκολη είναι εύκολη με τη λήψη ενός δισκίου φυλλικού οξέως κάθε μέρα. Θα χρειαστεί να το πάρετε έως ότου η αναιμία διορθωθεί. Μπορεί να χρειαστείτε συμβουλές σχετικά με τη διατροφή σας ώστε να την εμπλουτίσετε με τρόφιμα που περιέχουν φυλλικό.

Στοιχεία από:
www.iatropedia.gr
www.mednutrition.gr

“Τροφή”:  Καλό είναι το φυλλικό οξύ να λαμβάνεται από φόρμουλα που να περιέχει όλο το σύμπλεγμα των βιταμινών Β λόγω της συνέργειάς τους. ΠΡΟΣΟΧΗ βέβαια στα συνθετικά συμπληρώματα διατροφής!

Διαθέτω λοιπόν, τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για εσάς που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας για θρεπτικά στοιχεία!

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Τα οφέλη του φυλλικού/φολικού οξέως: Τροφές που το περιέχουν  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .