Τετάρτη, Ιανουαρίου 27

Πάμε ολοταχώς για νέο αυστηρό λοκντάουν σε όλη την Ελλάδα!

Χθες, Τρίτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)
 ανακοίνωσε 842 κρούσματα κορωνοϊού, σχεδόν διπλάσια από εκείνα που ανακοινώθηκαν προχθές, και που προστέθηκαν σε μια σειρά ημερήσιων καταγραφών που κινούνται σταθερά ανοδικά τις τελευταίες ημέρες, συγκρινόμενα με τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού των αντίστοιχων ημερών της περασμένης εβδομάδας, όπως αυτά είχαν προκύψει από ανάλογο αριθμό ελέγχων.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 κρούσματα τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου έναντι 320 τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, 334 την Κυριακή 24 Ιανουαρίου έναντι 237 την αμέσως προηγούμενη Κυριακή και 605 το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, 95 περισσότερα από εκείνα που είχαν καταγραφεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.

Παρότι οι επιστήμονες αξιολογούν συνολικά τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν απομονώνουν τις ημερήσιες καταγραφές θετικών κρουσμάτων – οι οποίες όπως λένε μπορεί να έχουν συγκυριακό χαρακτήρα-, εν τούτοις τις παρακολουθούν προσεκτικά αναζητώντας σημάδια τυχόν έξαρσης ώστε να την αποτρέψουν ή να την περιορίσουν εγκαίρως.

Η εβδομάδα που διανύουμε έχει κρίσιμο χαρακτήρα, καθώς από τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής όπως και της προηγούμενης, η Επιτροπή στην τηλεδιάσκεψη της ερχόμενης Παρασκευής θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα κάνει την εισήγησή της προς την κυβέρνηση για άνοιγμα ή μη άλλων δραστηριοτήτων της οικονομίας.

Με δεδομένο ότι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, μία μείζονα προτεραιότητα στη διαδικασία επιστροφής στη (μερική) κανονικότητα, έχει δρομολογηθεί για την ερχόμενη Δευτέρα, θεωρείται βέβαιο ότι η Επιτροπή θα επικεντρωθεί στον ασφαλή τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνει αυτό, καθώς αυξάνονται και οι επιβαρυμένες, «κόκκινες» περιοχές. Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή κατά την τακτική ενημέρωση για την επιδημία στο υπουργείο Υγείας, είχε αναφερθεί για τους μαθητές Λυκείου ότι, επειδή συμπεριφέρονται σαν ενήλικες στη μετάδοση του κορωνοϊού, στις «κόκκινες» περιοχές δεν θα επιστρέψουν στις αίθουσες συμβάλλοντας στην αύξηση της διασποράς αλλά θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

Ποιες περιοχές «κοκκινίζουν»

Εκτός από την Αττική που βρίσκεται σταθερά στο μικροσκόπιο των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών, τα τελευταία 24ωρα επιδημιολογικός συναγερμός έχει σημάνει και για άλλες περιοχές. Διψήφια νούμερα νέων διαγνώσεων κορωνοϊού καταγράφουν οι περιφερειακές ενότητες Έβρου (10), Βοιωτίας (13), Αχαΐας (29), Λέσβου (14), Μαγνησίας (13), Μεσσηνίας (12)

 

 https://taxalia.blogspot.com

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .