Παρασκευή, Ιανουαρίου 22

Κινέζοι γιατροί: «Ξέραμε τα πάντα για τον κορωνοϊό από την αρχή - Το Πεκίνο μας διέταξε να λέμε ψέματα»

 Ήξεραν μεταδίδετε από άνθρωπο σε άνθρωπο και πως ήταν θανατηφόρος από τον Δεκέμβριο του 2019

Ντοκιμαντέρ του ITV με τίτλο «Επιδημία: Ο ιός που τάραξε τον κόσμο» φέρνει στην επιφάνεια μαρτυρίες Κινέζων γιατρών στη Γιουχάν που αποκαλύπτουν πως τους πρώτους μήνες της πανδημίας η κυβέρνηση της Κίνας τους διέταξε να λένε ψέματα στον υπόλοιπο κόσμο για την επικινδυνότητα και την μετάδοση του ιού.

Οι Κινέζοι γιατροί που έχουν βιντεοσκοπηθεί κρυφά να παραδέχονται πως γνώριζαν πόσο επικίνδυνος ήταν ο κορωνοϊός όταν άρχισε να «καταστρέφει την Ουχάν», αλλά «τους είχε ζητηθεί να λένε ψέματα γι' αυτό».

Οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα στην κινεζική μεγαλούπολη, αναφέρουν ότι ήξεραν για τους θανάτους από τον ιό ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά ήταν μέσα Ιανουαρίου όταν η Κίνα ενημέρωσε για πρώτη φορά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για έναν θάνατο.

Συνειδητοποίησαν επίσης ότι ο ιός «περνούσε μεταξύ των ανθρώπων», αλλά στα νοσοκομεία τους ζητούσαν «να μην πουν την αλήθεια», ενώ και οι εκκλήσεις για απόσυρση των εορτασμών του νέου έτους απορρίφθηκαν, επειδή οι Αρχές ήθελαν να «παρουσιάσουν μια αρμονική και ευημερούσα κοινωνία».

Οι νέες αποκαλύψεις προκύπτουν εν μέσω αυξανόμενης πίεσης στην Κίνα, καθώς τη Δευτέρα μια επιτροπή που δημιουργήθηκε από τον ΠΟΥ, υποστήριξε πως το Πεκίνο ανταποκρίθηκε με καθυστέρηση στο ξέσπασμα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ ισχυρίστηκαν πως έχουν αποδείξεις ότι ο ιός θα μπορούσε να έχει διαρρεύσει από ένα εργαστήριο της Ουχάν.

Η Κίνα ενημέρωσε για πρώτη φορά τον ΠΟΥ για 27 περιπτώσεις της τότε άγνωστης νόσου στις 31 Δεκεμβρίου 2019, χωρίς να αναφερθούν θάνατοι έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Ωστόσο, οι Κινέζοι γιατροί αναφέρουν ότι ήξεραν από τότε πως ο ιός ήταν θανατηφόρος.

Ένας γιατρός είπε: «Στην πραγματικότητα, στα τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, ο συγγενής κάποιου που γνωρίζω πέθανε από αυτόν τον ιό. Πολλοί από αυτούς που ζούσαν μαζί του μολύνθηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που γνωρίζω».

Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, ο ΠΟΥ έλεγε ότι «δεν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο» προσθέτοντας ότι «έλαβε τις απαραίτητες διευκριρνίσεις για την ποιότητα» της ανταπόκρισης της Κίνας.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, οι γιατροί που παρευρέθηκαν σε μια συνάντηση ενός νοσοκομείου της Ουχάν «είχαν ενημερωθεί να μην μιλήσουν» σχετικά με την πραγματική φύση της μετάδοσης.


Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, όταν η ΠΟΥ εξέδωσε την πρώτη του έκθεση για την κατάσταση, ο ιός είχε μολύνει τουλάχιστον 278 άτομα στην Κίνα και εξαπλώθηκε σε τρεις άλλες χώρες.


Οι γιατροί ισχυρίζονται επίσης ότι οι αρχές γνώριζαν τους κινδύνους των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, συνειδητοποιώντας ότι τα ταξίδια και ο συνωστισμός θα μπορούσαν να «επιταχύνουν την εξάπλωση του ιού».


«Οι άνθρωποι πρότειναν, σε επίπεδο πόλης, ότι δεν πρέπει να προχωρήσουν οι εκδηλώσεις και οι εορτασμοί, αλλά το έκαναν τελικά, γιατί αυτά τα γεγονότα θα παρουσίαζαν μια αρμονική και ευημερούσα κοινωνία», αναφέρεται σε άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ.


Η κινεζική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει όσα παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ.

 https://www.ksipnistere.com/2021/01/blog-post_512.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .