Παρασκευή, Ιανουαρίου 8

Πανδημία: Το πολιτικό έγκλημα της κυβέρνησης πίσω από τα «άριστα» σόου

 Σήμερα, αφού έγιναν περισσότερα τεστ (πραγματοποιήθηκαν 15.491 μοριακά τεστ και 16.438 rapid), ανακοινώθηκαν 1.047 νέα κρούσματα. Τις προηγούμενες μέρες που τα τεστ ήταν λιγότερα (3-4000 μοριακά και άλλα τόσα rapid) τα κρούσματα ήταν 300 και 400.

Είναι το λιγότερο ανεύθυνο να υπάρχουν τέτοιου είδους εικονικά σκαμπανεβάσματα στην εικόνα των κρουσμάτων, όταν η μεγάλη μείωση προκύπτει από τα λιγότερα τεστ. Αυτό λέγεται επικοινωνιακή

διαχείριση μιας πανδημίας που έχει τραγικό απολογισμό σε ανθρώπινες ζωές.

Ο εμβολιασμός ξεκίνησε κι αυτό είναι μια εξαιρετική είδηση για την ανθρωπότητα, που δίνει ελπίδα αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Ακόμα κι αυτό, όμως, η κυβέρνηση το έκανε ένα σόου για να εισπράξει πολιτικά δείχνοντας το “δέντρο” για να κρύψει το ‘δάσος”. 

Τι γίνεται, όμως, ακόμα και με τα εμβόλια; Από το «πάρε- πάρε» της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που έταζε 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο, φτάσαμε στις ς 1.235.000 δόσεις εμβολίου έως το τέλος Μαρτίου, αν όλα γίνουν όπως προγραμματίζονται. 

Γιατί τα καταγράφουμε όλα αυτά; Διότι πάει πολύ με το δούλεμα (κανονικό δούλεμα) της κυβέρνησης των αρίστων, οι οποίοι επιμένουν (με τη βοήθεια από τα «παπαγαλάκια» της λίστας Πέτσα, που τώρα γίνεται και λίστα Κικίλια) να (αυτο)παρουσιάζονται σαν πετυχημένοι πολέμιοι της πανδημίας. 

Προσέξτε: Οι ίδιο τύποι, που στο πρώτο κύμα της πανδημίας παρίσταναν το πανευρωπαϊκό υπόδειγμα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης (εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαιτερότητες της χώρας, όσον αφορά την οικονομία, αλλά και την τεράστια προσπάθεια του λαού), καμαρώνουν ακόμα!

Είναι περήφανοι (κάποιοι, δε, «πανηγυρίζουν» ή κρίνουν πως η Ελλάδα είναι σε «ζηλευτή» θέση) την ίδια στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε δυσμενή, σε δραματική κατάσταση, κάτι που αποδεικνύεται από τον καθημερινό αριθμό δεκάδων θανάτων και όχι μόνο. 

Για ποιο πράγμα, λοιπόν, κορδώνονται;

  • Που η Ελλάδα έχει πάνω από 4.000 νεκρούς τους μήνες Νοέμβρη – Δεκέμβρη;  
  • Που η Ελλάδα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις για να ζει κανείς μέσα στην πανδημία και είναι τελευταία στην Ευρώπη (αναλυτικά εδώ η έρευνα του Bloomberg) 
  • Που οι πρόσφατες εκτιμήσεις  του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, για την Ελλάδα, είναι εφιαλτικές με την εκτίμηση- σοκ για 12.000 έως 20000 θανάτους έως τον Απρίλιο;

Η κυβέρνηση των μασκών – αερόστατα στα σχολεία και των “μη κάνετε αλόγιστα τεστ” (!) τον Σεπτέμβρη, του “ηλιοβασιλέματος της Σαντορίνης” και των υποκύψεων σε εφοπλιστές, αεροπορικές και μεγαλοξενοδόχους τον Ιούλη, των “σκόικ εκικικου” και των “δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία” από τον Μάρτη, ας ακούσει, εστω και τώρα, τους γιατρούς. Αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή:

Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε  ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου (Real fm – 17 Δεκεμβρίου 2020), για το τι θα γίνει εάν δεν ληφθούν μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εάν δεν γίνει επιδημιολογική επιτήρηση, έλεγχοι στους χώρους δουλειάς και δεν προσληφθούν γιατροί, δήλωσε:Εάν δεν ληφθούν μέτρα θα έχουμε 200 έως  300 ημερησίως τον Φεβρουάριο.  

Πίσω από του ¨κουνημένο δάκτυλο” της κυβέρνησης προς τον λαό, χάσκει η μεγάλη και αποκαλυπτική εικόνα της εγκληματικής πολιτικής των “άριστων”. Το ελάχιστο έως τίποτα για 

  • τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας,
  • την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
  • τους ελέγχους σε εργασιακούς χώρους
  • την αύξηση αιθουσών και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία
  • τον προγραμματισμό για επιδημιολογική επιτήρηση του συνόλου του πληθυσμού

Την ίδια ώρα εκατομμύρια ευρώ συνεχίζουν να μοιράζονται

  • σε καναλάρχες (για μηνύματα που έπρεπε να προβάλλονται δωρεάν)
  • σε κλινικάρχες (για την δήθεν… επίταξη με το αζημίωτο)
  • εργολάβους – διοδιούχους (για τη «χασούρα» κερδών των “νταβατζήδων” που λυμαίνονται τις εθνικές οδούς)
  • σε καπιταλιστές, από Aegean μέχρι τις όλες κι όλες 6 (!) εταιρείες – από τις 700.000 της χώρας – που έχουν καρπωθεί το 50% των δανείων που έχουν διατεθεί στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Ο «υπέρκομψος» πολιτικαντισμός και τα «άριστα» σόου της κυβέρνησης θα ήταν αντικείμενο χλευασμού και μόνο, εάν δεν μιλάγαμε για ανθρώπινες ζωές σε μια πανδημία. 

Το συμπέρασμα είναι πρόδηλο: Ο ελληνικός λαός δεν έχει να προσδοκά τίποτα από την “καλοσύνη” τους. Εχει υποχρέωση και δικαίωμα να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί, να αγωνιστεί και να τους υποχρεώσει σε μέτρα, έστω και τώρα, για να μη συνεχιστεί το έγκλημα. 

από imerodromos

 teleytaiaexodos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .