Παρασκευή, Ιανουαρίου 15

Γιατί είναι απαραίτητη η αποτοξίνωση του ήπατος;

Γιατί είναι απαραίτητη η αποτοξίνωση του ήπατος;

Γιατί είναι απαραίτητη η αποτοξίνωση του ήπατος;

Ένας καλός καθαρισμός του ήπατος περιλαμβάνει την κατανάλωση κάποιων συμπληρωμάτων διατροφής που βοηθούν στην βελτίωση της λειτουργίας αυτού του οργάνου. Γιατί είναι απαραίτητη η αποτοξίνωση του ήπατος;
Υπάρχουν διάφορες συνταγές που βοηθούν στον καθαρισμό του. Όλες αυτές περιλαμβάνουν έλαια, άλατα, χυμούς, ή φυσικά συμπληρώματα.

Αν το συκώτι είναι καθαρό, θα είστε υγιέστεροι καθώς η κύρια λειτουργία αυτού του οργάνου είναι να βοηθά το σώμα να απαλλάσσεται από οτιδήποτε περιττό.


Ας θυμηθούμε και πως Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι 

Στο σημερινό άρθρο, θα μάθετε για τα οφέλη του καθαρισμού του ήπατος και κάποιες σπιτικές θεραπείες.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον καθαρισμό του ήπατος

Πρώτα από όλα, πρέπει να γνωρίζετε τα αποτελέσματα αυτής της τεχνικής που μοιάζουν δελεαστικά ιδιαίτερα σε εκείνους που είτε επιθυμούν να χάσουν βάρος είτε το συγκεκριμένο όργανο έχει υποστεί κάποια βλάβη.

Οι κύριες αιτίες της παχυσαρκίας ή των υπέρβαρων ατόμων είναι η υπερκατανάλωση τροφής και η έλλειψη άσκησης, με αποτέλεσμα το σώμα σας να αρχίζει να αποθηκεύει τροφή εφόσον πρώτα την μετατρέψει σε λίπος.

Όταν υπάρχει κάποια βλάβη στο ήπαρ, μπορεί να υποφέρετε από ακατάλληλη ούρηση, απόφραξη της ουροδόχου κύστης, μαλακά κόπρανα ή δυσκοιλιότητα, που οφείλονται στην συγκέντρωση περιττών τοξικών ουσιών.

Κατά τον καθαρισμό του ήπατος, όλες αυτές οι ουσίες εξαλείφονται.

Τα συμπληρώματα που μπορείτε να καταναλώνετε κατά την διάρκεια της θεραπείας του καθαρισμού, ενισχύουν την λειτουργία του οργάνου. Όσο πιο γρήγορος και λειτουργικός είναι ο μεταβολισμός σας, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει για να χάσετε βάρος.

Αν και ο καθαρισμός του ήπατος είναι σίγουρα ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να τον πραγματοποιείται σωστά και όχι μόνο για αυτό τον λόγο. Πριν ακολουθήσετε αυτή την θεραπεία, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να μάθετε ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε και ποιες όχι.

Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να θεραπεύσετε ασθένειες ή επιπλοκές του ήπατος.

Μην κάνετε κατάχρηση του καθαρισμού καθώς αυτό δεν είναι καλό για την υγεία σας. Θα πρέπει να περιμένετε να περάσει ένα λογικό χρονικό διάστημα, σε περίπτωση που θέλετε να επαναλάβετε τον καθαρισμό. Υπάρχουν διάφορες συνταγές που μπορείτε να ακολουθήσετε για τον καθαρισμό του ήπατος, οι οποίες θα ενισχύσουν την αύξηση της εντερικής κίνησης έτσι ώστε το συκώτι και η ουροδόχος κύστη να εξαλείψουν οτιδήποτε περιττό.

Κατά την διάρκεια του καθαρισμού, δεν σας συνιστούμε να εκτελείτε πολλές δραστηριότητες ή να σηκώνετε πολύ βάρος. Προσπαθήστε να μένετε στο σπίτι όσο περισσότερο μπορείτε. Να μην ξαπλώνετε απευθείας μετά την κατανάλωση της συνταγής που έχετε επιλέξει καθώς αυτό μπορεί να σας προκαλέσει ζάλη, ναυτία ή εμετό.

Γιατί είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του ήπατος;

Επιβάλλεται, λόγω του τρόπου ζωής σας, της αποδιοργανωμένης και μη ισορροπημένης διατροφής και της έλλειψης φυσικών ασκήσεων και γυμναστικής. Το συκώτι παράγει περισσότερο λίπος κι έπειτα το αποθηκεύει ως περίσσευμα.

Είναι απαραίτητο να ακολουθείτε μια στο τόσο, μια δίαιτα αποτοξίνωσης του ήπατος προκειμένου να βελτιώσετε την λειτουργικότητά του και να ανεβάσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Μετά από αυτό, θα είστε πιο πρόθυμοι να κάνετε σωματικές δραστηριότητες, να ξυπνάτε νωρίτερα, να εργάζεστε πιο σκληρά στην δουλειά ή στο σχολείο, κτλ.

Γενικά, θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα με πολλούς τρόπους. Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι ο τύπος του δέρματός τους άλλαξε: Για παράδειγμα, έπαψαν να έχουν ακμή. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που δοκίμασαν αυτόν τον καθαρισμό δήλωσαν ότι τους βοήθησε πολύ και στην απώλεια βάρους.

Πώς να καθαρίσετε το συκώτι σας

Να θυμάστε ότι η καθημερινή λειτουργία αυτού του οργάνου βασίζεται στην συγκέντρωση τοξινών και γι αυτό το λόγο βασικός στόχος είναι η εξάλειψη των αρνητικών υπολειμμάτων. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή την διαδικασία μέχρι και τρεις φορές τον χρόνο. Για να πετύχετε έναν αποτελεσματικό καθαρισμό του ήπατος, να θυμάστε τις ακόλουθες συνταγές :

Χυμός γκρέιπφρουτ με σκόρδο και πιπερόριζα:

Είναι καλύτερο να φτιάξετε αυτή την συνταγή το Σαββατοκύριακο. Θα ενισχύσει το λεμφικό σας σύστημα.

Θα χρειαστείτε

Στύψτε τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, τρίψτε την πιπερόριζα και λιώστε το σκόρδο. Στην συνέχεια, βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε τα καλά. Πιείτε το πριν πάτε για ύπνο το βράδυ.
“Τροφή-Φάρμακο”: Από όσο μπορώ να γνωρίζω το αποσταγμένο νερό είναι ένα νερό απαλλαγμένο από τοξικές ουσίες. Κατά την διαδικασία όμως της απόσταξης χάνονται και τα ωφέλιμα στοιχεία του. Προσωπικά το θεωρώ μία κακή επιλογή για την διαδικασία καθαρισμού, έτσι έχω να αντιπροτείνω αυτό που περιγράφεται στο τέλος του άρθρου: Αλκαλικό Νερό-Διατροφή, Κίνδυνοι Χλωρίου & Πλαστικών Μπουκαλιών 

Χυμός με πορτοκάλι, σκόρδο και ελαιόλαδο:

Θα χρειαστείτε

  • ένα τέταρτο της κούπας ελαιόλαδο,
  • ένα τέταρτο της κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι,
  • μισή κουταλιά της σούπας τριμμένη πιπερόριζα, και
  • μισή κουταλιά της σούπας αποξηραμένο σκόρδο.

Αναμείξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πιείτε τον χυμό πριν πάτε για ύπνο. Ξαπλώστε στην δεξιά πλευρά σας. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή την διαδικασία για τρία συνεχόμενα βράδια.

Τροφές που βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος

Εκτός από τις δυο συνταγές που αναφέραμε παραπάνω, μπορείτε να προετοιμάσετε το σώμα σας και να το διατηρήσετε σε μια κατάσταση φυσικής αποτοξίνωσης μια εβδομάδα νωρίτερα ή μια εβδομάδα αργότερα. Για να το καταφέρετε αυτό, σας προτείνουμε να καταναλώνετε τις ακόλουθες τροφές:

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Περιέχουν βιταμίνη Β και βελτιώνουν τον μεταβολισμό των λιπών και την λειτουργία του ήπατος.

Πράσινο τσάι: Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά (κατεχίνες), που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την ενίσχυση του ήπατος.

Σταφύλια: Αυτά προσφέρουν στον οργανισμό φυσικά σάκχαρα και πολλά αντιοξειδωτικά κι έτσι ενεργοποιείται η λειτουργία καθαρισμού του ήπατος και η παραγωγή χολής.
και για πιο ενισχυμένες δράσεις: Εκχύλισμα Σπόρων Σταφυλιού (OPC): Όλα τα οφέλη του σταφυλιού υπέρ-συγκεντρωμένα 

Μήλα: Περιέχουν μεγάλη ποσότητα πηκτινών και χημικών ουσιών που βοηθούν το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα.
“Τροφή-Φάρμακο”: Ειδικά ο χυμός μήλου, καθώς και ο φρέσκος μηλίτης, είναι πλούσιος σε μηλικό οξύ, πηκτίνες και ένζυμα, τα οποία διεγείρουν τη λειτουργία του ήπατος, αλλά και της χοληδόχου κύστης.

Καρότα και παντζάρια: Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και σε β-καροτίνη, που τονώνουν την λειτουργία του ήπατος.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι για τον καθαρισμό του ήπατος λόγω της χλωροφύλλης που περιέχουν, η οποία απορροφά τις τοξίνες από την κυκλοφορία του αίματός σας, και συνεπώς προστατεύει το συκώτι.

Ελαιόλαδο: Είναι χρήσιμο όταν χρησιμοποιείται με μέτρο.
Το ελαιόλαδο, ειδικά σε συνδυασμό με λεμόνι, δεν είναι απλώς χρήσιμο, αλλά ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ: Πώς να καθαρίσετε το συκώτι σας με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού 

Μελιτζάνα: Είναι πεπτικό τονωτικό και χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση των λειτουργιών της ουροδόχου κύστης.

Εσκαρόλ και αντίδια: Και τα δυο περιέχουν μια ουσία με πικρή γεύση, η οποία βοηθά στην φυσική εκκένωση της κύστης.
“Τροφή-Φάρμακο”: Εδώ οφείλουμε να συμπληρώσουμε και την πικραλίδα

Αβοκάντο: Προστατεύει το συκώτι από την υπερβολική ποσότητα τοξινών και αυξάνει την καθαριστική δύναμη της θεραπείας.

Τελευταίες συμβουλές:

Ελαττώστε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε, αποφύγετε το αλκοόλ, το κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα εξευγενισμένα προϊόντα, να πίνετε πολύ νερό, και να γυμνάζεστε με ασκήσεις μετρίου επιπέδου. 

meygeia.gr

“Τροφή-Φάρμακο”:

Αξίζει έστω και για κάποιους μήνες τον χρόνο να το λαμβάνουμε έναν από τους ισχυρότερους αποτοξινωτές του συκωτιού, το γαϊδουράγκαθο, συστηματικά και προσωπικά θα συνιστούσα σε μορφή κάψουλας προκειμένου να ελέγχουμε τα mg των δραστικών του ουσιών.

Δυστυχώς, η σιλυμαρίνη (η ωφέλιμη ουσία) δεν είναι ιδιαίτερα διαλυτή στο νερό και έτσι το γαϊδουράγκαθο ως ρόφημα δεν είναι πολύ αποτελεσματικό σε σύγκριση με τις κάψουλες.

Η Silymarin συνήθως ανέρχεται μόνο σε 1 έως 4 τοις εκατό του συνολικού φυτού αλλά οι υψηλής συγκέντρωσης κάψουλες είναι τυποποιημένες για να περιέχουν 80% τοις εκατό σιλυμαρίνης και τα άλλα δραστικά συστατικά.

Βιολογικής προέλευσης κάψουλες λοιπόν και σε δοσολογία που θα μας δώσουν οι ειδικοί για να έχουμε την απόλυτη προστασία του. 

Διαθέτω εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό γαϊδουράγκαθο ως συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να εξασφαλίσετε όλες τις παραπάνω δράσεις του στο έπακρο. 

Όσοι ενδιαφέρεστε, να βελτιώσετε την υγιεία σας με την χρήση του, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Σιλυμαρίνη, η ισχυρότερη προστατευτική ουσία που γνωρίζουμε για το συκώτι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .