Δευτέρα, Μαρτίου 8

Έκκληση Βαρουφάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για κοινή δράση, με αφορμή τα αίσχη στη Νέα Σμύρνη

Βαρουφάκης

Έκκληση στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για κοινή δράση με στόχο «την προστασία της Δημοκρατίας και των πολιτών από την κυβέρνηση ΜητσοτάκηΧρυσοχοΐδη», πραγματοποίησε σήμερα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.    

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν σήμερα στη Νέα Σμύρνη, ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζει πως είναι ανεπίτρεπτο ο πρωθυπουργός να αφήνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να «μετατρέπει τις πλατείες και τις γειτονιές σε πεδία μαχών, εναντίον καθ’ όλα ειρηνικών πολιτών».

Η δήλωση του Γ. Βαρουφάκη έχει ως εξής: «Μπροστά στην κλιμάκωση της κρατικής καταστολής, που πλέον απειλεί την Δημοκρατία και αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες από τους πραιτοριανούς των κκ. Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη, το ΜέΡΑ25 καλεί το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή δράση προστασίας της Δημοκρατίας και των πολιτών. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, αδυνατούμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας».

  • Δείτε την ανάρτηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25:

Νωρίτερα, εξάλλου, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καταγγέλλοντας βίαιη επίθεση της αστυνομίας κατά πολιτών στη Νέα Σμύρνη. Στη δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι «για άλλη μία μέρα ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον όλο και πιο αυταρχικό τους εαυτό και τα κατάφεραν!».

Χτίζει ένα βίαιο αστυνομικό κράτος

Πρόσθεσε δε ότι «οι δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη σήμερα επιτέθηκαν βίαια και αναίτια σε πολίτες που “τόλμησαν” να πραγματοποιήσουν κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία της περιοχής τους». «Αυτό βέβαια», υπογράμμισε, «για τον κ. Μητσοτάκη, που χτίζει ένα βίαιο αστυνομικό κράτος, είναι έγκλημα το οποίο επισύρει ποινή άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, στους οποίους ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει λύσει τα χέρια».

«Η αθλιότητα όμως δεν σταμάτησε εκεί», συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 «καθώς η ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε έπειτα και μια ψευδέστατη ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για δήθεν επίθεση στους αστυνομικούς, κάτι που τόσο από μαρτυρίες, όσο και από τα σχετικά βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, καταρρίπτεται πλήρως». «Ως που, όμως, θα φτάσουν οι επιθέσεις της κυβέρνησης στην κοινωνία, ώστε να συνεχίσει την εγκληματική της πολιτική τόσο στην πανδημία, όσο και στην οικονομία, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών;», διερωτάται καταλήγοντας ο κ. Κριθαρίδης.

https://www.newsbreak.gr/politiki/185315/varoyfakis-syriza-kke-koini-drasi-smyrni/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .