Μητσοτάκης Χιονάνθρωπος

Του Νίκου Καραχάλιου

Χθες Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 χιόνισε στην Αττική και όχι μόνο. Ξεκινάμε από την ονοματοδοσία της κακοκαιρίας: «Ελπίς»!

Πόσο ευφάνταστος είναι αλήθεια αυτός που έδωσε αυτό το πανέμορφο όνομα για να το ταυτίσει με τον χειρότερο χιονιά της χρονιάς ΄50 far, είναι θέμα προς διερεύνηση. Αν παρ’ ελπίδα μείνει άνεργος από την ΕΜΥ, θα τον προσλάβω σε ένα νέο group BLACK COMEDY που ετοιμάζω για το antinews.tv να σχολιάζει την

αβάσταχτη φαρσοκωμωδία που συνθέτει την καθημερινότητά μας.

Συνεχίζουμε χωρίς πολλά-πολλά το ρεπορτάζ της «Ελπίδας» και το ξεπερνάμε γρήγορα, αφού οι λευκές εικόνες των καναλιών μιλάνε από μόνες τους. Η αλήθεια είναι βέβαια πως πάλι προσπάθησαν να συγκαλύψουν/ωραιοποιήσουν την κατάσταση, αλλά το μέγεθος της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού κατέρρευσε μετά το πρώτο πεντάωρο χιονόπτωσης. Το contrast ανάμεσα στην «Ελπίδα» και την Αποτελεσματικότητα των Αρίστων είναι και παραμένει καταλυτικό… (όπως παραμένει και ο φίλος Άκης Παυλόπουλος, που έδωσε τη μάχη του δίπλα στα ακινητοποιημένα οχήματα).

Γιατί όλα αυτά;

Γιατί εγκλωβίστηκαν οι «καλομαθημένοι Αθηναίοι» στα σπίτια τους και στα αυτοκίνητά τους.

Προφανώς και δεν υποστηρίζουμε ότι οι άριστοι θα μπορούσαν να ανοίξουν κάθε σοκάκι.

Όχι βέβαια.

Είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί εδώ στο antinews.

Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι σκληρές κάποιοι θα ταλαιπωρηθούν. Γεγονός όχι ευχάριστο, αλλά αναπόφευκτο.

Όμως, το να μπλοκάρουν τα πάντα, δεν το λες και επιτελική επιτυχία.

Το ΧΡΟΝΙΚΟ του SNOWMAN

10.30 πμ: Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που δεν έκαναν κατάχρηση δικαιώματος μετακίνησης, αφού βγήκα από το σπίτι μου αναγκαστικά γιατί πέταγα 12.30 μμ για εξωτερικό. Όμως απέτυχα παταγωδώς: και στο αεροδρόμιο δεν έφτασα, αφού η πτήση μου ούτως ή άλλως ακυρώθηκε, και ο κουμπάρος μου ο οποίος με περίμενε για δουλειές στο «βαλκανικό Βελιγράδι» γελάει με την «ευρωπαϊκή Αθήνα», που παραλύει στο πρώτο χιόνι.

2.30 μμ: Αναγκάζομαι, καθώς όλα έχουν μπλοκάρει θυμίζοντας σκηνικό σιβηριανής στέπας, να κάνω αναστροφή στο Πικέρμι.

4 μμ: Επιστρέφω ταλαιπωρημένος, παγωμένος και άπραγος στο σπίτι μου στη Νέα Μάκρη που από τις 3 μμ δεν έχει α) νερό (ούτε προχθές είχαμε), β) ρεύμα και γ) θέρμανση (γιατί η έλλειψη νερού μπλόκαρε το boiler).

8 μμ: Σας γράφω με κεριά. Δεν δυσανασχετώ, ούτε έχω την απαίτηση από αυτό το ελληνικό «κράτος» να σταθεί στο ύψος δύσκολων περιστάσεων. Ξέρουμε πια το ταβάνι του. Όπου σκοντάψουμε εμείς γκρεμοτσακίζονται οι επόμενοι.

Θα περίμενα βέβαια να δω έναν -κάποιον- από τους συνήθως λαλίστατους «υπουργούς εισοδιστές» της Σημιτομητσοτακικής Κυβέρνησης να κάνει αναλύσεις για την «ατομική ευθύνη» των πολιτών. Και εν μέρει να έχει δίκιο (λίγο), γιατί ακόμη και η αναδιοργανωμένη και αναβαθμισμένη σε Υπουργείο Πολιτική Προστασία, δεν μπορεί να διανοίξει κάθε στενό στο κάθε Ζούμπερι.

Ούτε ίσως μπορεί να κρατήσει ανοιχτή την Εθνική Οδό καθ΄ όλο το μήκος της, αφού είναι εκατοντάδες τα χιλιόμετρά της.

Το κομβικό ερώτημα όμως είναι: έκλεινε από το πολιτικό χιόνι ή από τις «νταλίκες που δίπλωναν»;

Γι’ αυτές γιατί δεν έβγαλαν «απαγορευτικό» από το πρωί; Γιατί τους επέτρεψαν να μπαίνουν στην Αττική Οδό; Τα παιδάκια τα κλείσαν μέσα στα σπίτια τους για ψύλλου πήδημα. Οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούσαν και οι τράπεζες ούτε καν άνοιξαν. Στους νταλικιέρηδες γιατί δεν έβγαλε STOP το αρμόδιο υπουργείο; Μήπως φοβάται το πολιτικό κόστος; Τι είναι; Οι TEAMSTERS του JIMMY HOFFA. Εδώ τον ΣΑΤΑ τον διέλυσαν για χάρη της UBER. Ο μαχητικός Θύμιος Λυμπερόπουλος ως Πρόεδρος των κίτρινων δεν υπάρχει πια για να τους κυνηγάει. Αν δεν άφηναν τα τριαξονικά να κόβουν βόλτες στους δρόμους για 48 ώρες, δεν θα είχε κοπεί στα δύο η μισή Ελλάδα. Θα είχαν γλυτώσει οι αρμόδιοι από το μισό πρόβλημα. Για το άλλο μισό όμως, οι δήθεν ΑΡΙΣΤΟΙ δεν έχουν καμία δικαιολογία.

Ειδικά ο Άριστος των Αρίστων, ο SUPER CRISIS MANAGER, o Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ο Κύπριος Επίτροπος που υπουργοποιήθηκε κατόπιν εισαγωγής. Πού είσαι Νίκο Χαρδαλιά;

Σε λίγο και θα σε θυμόμαστε και θα κλαίμε με νοσταλγία. Πού τον βρήκε ο Μητσοτάκης; Στην Κομισιόν; Οποιοδήποτε άλλο στέλεχος σε ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία των 3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων δεν θα μπορούσε να τα κάνει ΤΟΣΟ ΜΠΑΧΑΛΟ! Ακόμα και αν προσπαθούσε.

Ποιό είναι το υπόλοιπο πρόβλημα; Ότι πολλοί -σίγουρα εκατοντάδες αυτοκίνητα με αντίστοιχους οδηγούς και συνεπιβάτες, ίσως αθροίζουν χιλιάδες- εγκλωβίστηκαν.

Πού; ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ!

Στον πιο σύγχρονο ΙΔΙΩΤΙΚΟ δρόμο της χώρας.

Στον 5αστερο HIGHWAY!

Στο κέντρο του Λεκανοπεδίου των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων!

Την πρώτη ώρα ΜΙΑΣ κακοκαιρίας που αναμενόταν μια ολόκληρη εβδομάδα!

Στις 7μμ μάθαμε από τους ρεπόρτερς των καναλιών ότι η ΕΜΑΚ ετοίμαζε (εκείνη την ώρα περίμενε;) σχέδιο απεγκλωβισμού τους…

Μάλιστα…

Στο οποίο περιλαμβάνονταν θερμός και κουβέρτες…. Μπράβο επινοητικότητα! Μπράβο έμπνευση! Μπράβο επιχειρησιακό σχέδιο! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ!

Κυριάκο παιδί μου, όταν τις προάλλες έκανες καλοσκηνοθετημένες ασκήσεις «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ» στον Πειραιά επισκεπτόμενος άστεγους, δεν έκανες και ένα πέρασμα από το Κέντρο Διαχείρισης της Πολιτικής Προστασίας να ελέγξεις τον βαθμό ετοιμότητάς τους;

Θυμάμαι πως και παλαιότερα την είχαμε «πατήσει» με τα χιόνια και έτρεχαν ο μεν Καραμανλής στα θερμοκήπια που κατέρρευσαν στον Μαραθώνα, ο δε Παπανδρέου στην Εθνική οδό στο ύψος της Κηφισιάς, για να δείξουν ότι είναι on top of the problem.

Εσύ πού θα πας τώρα;

Θα κατέβεις στην Πλατεία Κολωνακίου να απεγκλωβίσεις καμία 60χρονη ψηφοφόρο σου από το κομμωτήριο του George;

Γιατί δεν στέκεσαι, αφού πιείς μόνος σου πικρό Espresso στο DA CAPO, ανάμεσα στις 3 προτομές της Πλατείας της Φιλικής Εταιρίας (Ξάνθος, Σκουφάς, Τσακάλωφ) για κανένα 10λεπτο;

Θα παγώσεις, θα γίνει η μυτούλα σου CARROTEN, τα χεράκια σου Μπλε Μαρέν και με το σκουφάκι σου το MONCLER, που σου έχει μείνει από την Πάρνηθα θα είσαι ό,τι πρέπει για selfies με #Kyriakistas. Ναι, αυτούς που θα κατεβαίνουν την Αναγνωστοπούλου με SNOWBOARDS. Θα έχεις πετύχει άλλη μια ΠΡΩΤΙΑ από αυτές που με τόσο πάθος επιδιώκεις.

Θα έχεις σημειώσει ένα ακόμη «επίτευγμα» στην απαστράπτουσα πολιτική καριέρα σου!

Θα γίνεις χιονάνθρωπος!

Θα είσαι ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ! WOOOWWW!

Οι 3 Φιλικοί και εσύ «φιλική προσφορά» στα περιστέρια και τους τουρίστες.

Θα μείνεις εκεί παγωμένος A prime ministerial στο διηνεκές still frame forever.

Έτσι θα γράψεις επιτέλους ιστορία!

Νίκος Καραχάλιος

‘87

ΥΓ. 1 Πού είναι τώρα ο Καθηγητής Συνολάκης να εκκενώσει την Αττική Οδό σε 20 λεπτά; Πέρα από το black humor μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με προσοχή τα ψιλά γράμματα των συμβάσεων της Αττικής Οδού ΑΕ και της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ;

Μήπως αυτά τα δύο πολιτικά taboo κρύβουν ενδιαφέρουσες «μυστικές ρήτρες»;

Μήπως η «χρυσοφόρα αγελάδα» που προσφέρει καθημερινά εκατομμύρια σε ρευστότητα στους Έλληνες νταβατζήδες των κατασκευών, δεν αξίζει τα 2,80€ ανά διέλευση; Λέω μήπως…

ΥΓ. 2 Μήπως η ταλαιπωρία «στήθηκε» αφού το φιλέτο της παραχώρησης της Αττικής Οδού αναμένεται να τρέξει μέσα στους επόμενους μήνες; Σε αυτή τη μάχη ρίχνονται ελληνικοί και ξένοι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Μέχρι τώρα το προνόμιο το είχε ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Για τη χρήση του 2020, η παραχώρηση της Αττικής Οδού συνεισέφερε 151,6 εκατομμύρια (στα συνολικά έσοδα 892,3 εκατομμύρια).

Κυβερνητικά στελέχη διαρρέουν ότι η σύμβαση θα έπρεπε να είχε λήξει νωρίτερα (από το ’24) και μπορεί να ζητηθούν χρήματα πίσω.

Ποιοί θέλουν διακαώς να διαδεχθούν τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ;

Μήπως ο ένας έχει τον συγγενή του Γ.Γ δίπλα στον Πρωθυπουργό; Μήπως ο ίδιος βάλλεται πανταχόθεν να παραιτηθεί για τις ανάρμοστες επικοινωνίες του με τον Μένιο Φουρθιώτη; Μήπως τα κανάλια κάλυψαν με τόση ένταση το θέμα για να πετύχει ο Γ.Γ. 2 στα 2 και αποπροσανατόλισαν από το πρόβλημά του για να εξυπηρετηθούν τα οικογενειακά συμφέροντά του;

Λέω μήπως…

ΥΓ.3

Μητσοτάκης Χιονάνθρωπος 426589 photo