Σεξουαλικές κακοποιήσεις: Απαιτητή όσο ποτέ άλλοτε μια επιχείρηση «καθαρά χέρια»;

«Από 3 τμήματα με απέτρεψαν να κάνω μήνυση στον 37χρονο ιερέα» υποστηρίζει 19χρονη, παρ’ ολίγον θύμα του – Ο σάτυρος ρασοφόρος της ζήτησε έναν χρόνο πριν να… «πάνε κάπου μόνοι τους» - Η εισαγγελία ακούει; Επί ημερών «αρίστων» στην Ελλάδα φαίνεται να είναι απαιτητή όσο ποτέ άλλοτε μια επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Αδιανόητες διαστάσεις φαίνεται ότι έχει λάβει η διαφθορά εντός των θεσμών με βάση την εικόνα που προκύπτει μέσα από τις, καθημερινές πλέον, ιστορίες βιασμών, παιδοβιασμών και κακοποίησης από «επώνυμα» και «ανώνυμα» ανθρωπόμορφα τέρατα, με πιο πρόσφατες τις περιπτώσεις της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη και της 17χρονης – θύματος του 37χρονου ιερέα στα Κάτω Πατήσια. Με αφορμή την υπόθεση του ρασοφόρου σάτυρου, 19χρονη, παρ’ ολίγον θύμα του, κατήγγειλε δημόσια ότι επιχείρησε να κάνει σε βάρος του μήνυση απευθυνόμενη σε 3 διαφορετικά αστυνομικά τμήματα αλλά… οι αρμόδιοι την απέτρεψαν, με δικαιολογίες οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε.

Η συγκεκριμένη κοπέλα υποστήριξε χθες, στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου, ότι ο εν λόγω παπάς την είχε προσεγγίσει ζητώντας της να πάνε κάπου μόνοι τους και μάλιστα της είχε πει ότι θα της έδινε 50 ευρώ! Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2020. Αφότου η 19χρονη του αρνήθηκε, επιχείρησε να καταγγείλει το γεγονός. Όμως, όπως ανέφερε, αν και απευθύνθηκε μια ημέρα μετά σε 3 αστυνομικά τμήματα για να προβεί ακόμη και σε μήνυση, οι αρμόδιοι (με επιχειρήματα του τύπου, «πέρασαν ήδη 24 ώρες», «δεν υπάρχουν στοιχεία», κ.λπ.) την απέτρεψαν!!

Η καταγγελία της 19χρονης σήμερα κοπέλας, εφόσον ισχύει, ενισχύσει την εικόνα σήψης και πρωτοφανούς διαφθοράς που παρουσιάζουν οι θεσμοί της χώρας, με το Μέγαρο Μαξίμου να μένει σε φιέστες ταπείνωσης ακόμη και του εθνικού φρονήματος. Κανονικά, ήδη θα έπρεπε να είχε επέμβει εισαγγελέας για να εξετάσει το περιεχόμενο των λεγομένων της και να καλέσει όλους όσοι φέρονται να την απέτρεψαν από το να μηνύσει τον φερόμενο ως βιαστή 17χρονης ιερέα (την οποία, βάσει των καταγγελιών την κακοποιούσε εκτός και εντός… εκκλησίας). Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, ενισχύει την άποψη ότι στην Ελλάδα απαιτείται εδώ και τώρα να ανοίξει μια επιχείρηση «καθαρά χέρια».

 https://www.antinews.gr/action.read/ellada/seksoualikes-kakopoiiseis-apaititi-oso-pote-allote-mia-epixeirisi-kathara-xeria-/4.156023