Οργή κατά  Χατζηδάκη για την άλωση του ΕΦΚΑ

Εργαζόμενοι ΕΦΚΑ: Ο Χατζηδάκης διαλύει το δημόσιο Ασφαλιστικό – Με το νέο σ/ν θα προσλαμβάνει όποιον άσχετο θέλει και θα τον κάνει από προϊστάμενο μέχρι Γενικό Διευθυντή, με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ – Στα χέρια «αρπακτικών» ετοιμάζει η κυβέρνηση να δώσει την περιουσία των ταμείων – Επιβεβαίωση του antinews

«Ταφόπλακα» στο δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα επιδιώκει να βάλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μέσω του νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ,

σύμφωνα με τους εργαζομένους του υπερ – ταμείου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ – ΕΦΚΑ) στην οποία συμμετέχουν φυσικά και δακίτες, δηλαδή προσκείμενοι στη ΝΔ συνδικαλιστές, υποστηρίζει ότι ο κ. Χατζηδάκης προχωρά στη διάλυση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο ρεπορτάζ του antinews (στις 12 Ιανουαρίου 2021) με τίτλο: «Ελλάς, Ελλήνων (μόνο) μητσοτακικών – Το Δημόσιο εάλω».

«Το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ, διαλύει τη διοικητική ιεραρχία του φορέα, παραδίδοντας ταυτόχρονα την ακίνητη περιουσία του, σε μία εταιρεία που θα διοικείται από ‘’golden boys’’ που δε θα δίνουν αναφορά σε κανέναν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΠΟΣΕ – ΕΦΚΑ, η ηγεσία της οποίας συναντήθηκε με τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Μ. Βορίδη και Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, στις 17 και 18 Ιανουαρίου, αντίστοιχα. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν μετά τις δύο διαδοχικές συναντήσεις οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας είναι ότι «έχει δρομολογηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης, το οριστικό τέλος του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος»!

«Είναι θλιβερό αλλά πολύ αληθινό», σύμφωνα με την ΠΟΣΕ – ΕΦΚΑ, ότι «ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, ενώ θα έπρεπε εκ του ρόλου του να είναι θεματοφύλακας και υπερασπιστής του, τελικά αποδεικνύεται σε φανατικό διώκτη του. Προβάλλοντας ένα δήθεν μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το μόνο που τελικά δείχνει να επιθυμεί, είναι την πλήρη κατάρρευση του φορέα, αποψιλώνοντας την διοικητική του ιεραρχία, δηλαδή όλα εκείνα τα έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη του, που σε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής αλλά και υγειονομικής κρίσεως, κάτω από τις χειρότερες εργασιακές συνθήκες, τον κράτησαν ζωντανό». Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζει ότι «ενώ ο κύριος Υπουργός καυχιέται προς πάσα κατεύθυνση ότι τα τελευταία δύο χρόνια, εν μέσω πανδημίας και γενικότερης υποστελέχωσης των υπηρεσιών, επιτεύχθηκε η έκδοση των περισσοτέρων συνταξιοδοτικών αποφάσεων από κάθε άλλη εποχή (225.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις μέσα στο 2021, όταν το 2020 είχαν εκδοθεί 161.000 και το 2019 123.000), ‘’επιβραβεύει’’ όλους αυτούς που πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα, με το να τους χαρακτηρίσει ως αποτυχημένους, αντικαθιστώντας τους από μετακλητούς υπαλλήλους, τριετούς θητείας, χωρίς καμία εξειδίκευση και γνώση επί των ασφαλιστικών διαδικασιών, η επιλογή των οποίων θα γίνεται σκανδαλωδώς με διαδικασίες που ‘’μπάζουν’’ από παντού. Ποιο ΑΣΕΠ, ποιες αξιοκρατικές διαδικασίες, ποια τήρηση των κανόνων χρηστής διοίκησης; Όλα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων, επειδή ο κ. Χατζηδάκης επιμένει να κάνει τον ‘’μεταρρυθμιστή’’».

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΣΕ – ΕΦΚΑ, «η τεράστια ακίνητη περιουσία του φορέα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων, δίδεται προς ‘’αξιοποίηση’’ σε μία ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού, που ενώ είναι μεν αποκλειστικός μέτοχος και ιδιοκτήτης ο e-ΕΦΚΑ, παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν/σ, ο φορέας δε θα μπορεί να ασκεί κανέναν απολύτως έλεγχο επί των αποφάσεων που θα λαμβάνει το ολιγομελές διοικητικό συμβούλιο της Ανωνύμου Εταιρείας επί της τύχης της ακίνητης περιουσίας του. Επιπλέον, άκουσον-άκουσον, το συμβούλιο αυτό δε θα διορίζεται και δε θα παύεται από τον πραγματικό ιδιοκτήτη της ανωνύμου που είναι ο ΕΦΚΑ, αλλά από τον Υπουργό Εργασίας, που κατά τον ιδρυτικό νόμο του φορέα μας, είναι απολύτως αναρμόδιος για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του φορέα».

Η ηγεσία της ΠΟΣΕ – ΕΦΚΑ καθιστά σαφές ότι ο αγώνας για την ανατροπή του νομοσχεδίου Χατζηδάκη δε θα σταματήσει αλλά, αντιθέτως, θα ενταθεί μετά την αναμενόμενη ψήφισή του, με τις -δεδομένες- ψήφους των βουλευτών της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό, καθίσταται σαφές ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν τόσο νομικές ενέργειες κατά του «νομοσχεδίου Χατζηδάκη», όσο και μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

 https://www.antinews.gr/action.read/ellada/orgi-kata-xatzidaki-gia-tin-alosi-tou-efka/4.156003