Σάββατο, Μαΐου 21

Υποβαθμισμένη (Λευκός Οίκος) η επίσκεψη Μητσοτάκη, αγνοήθηκε από ΜΜΕ

mitsotakis-congress-17may22

Η πρόσκληση στον Κυρ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, έγινε αφού πρώτα τακτοποιήθηκε το ζήτημα της λεγόμενης ”αμυντικής συμφωνίας” ΗΠΑ-Ελλάδας, που είναι υποτιμητική και χωρίς ανταλλάγματα γιά την Ελλάδα, η οποία παραχωρεί βάσεις όπου επιθυμούν οι ΗΠΑ. Επίσης, γιά την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει 3.5 δισ. δολ. γιά την αγορά 20 F-35 -με αυθαίρετη απόφαση Μητσοτάκη- που θα παραδοθούν 2030.

Υποβαθμισμένη (Λευκό Οίκο) η επίσκεψη Μητσοτάκη, αγνοήθηκε από ΜΜΕ… Το τεράστιο λάθος με παρασημοφόρηση ”ημέτερων” και το ”βρισίδι” Ομογένειας.

– Aγνόησαν την επίσκεψη Μητσοτάκη τα αμερικάνικα ΜΜΕ, υποβαθμισμένη και γιά τον Λευκό Οίκο. Δεν δόθηκε και συνέντευξη Τύπου, π.χ. στον κήπο Λευκού Οίκου, όπως τότε (Οκτ. ’17), με πρωθυπουργό Τσίπρα και πρόεδρο Τραμπ, που είχε καλυφθεί ”ζωντανά” τηλεοπτικά, από ΟΛΑ τα ”κανάλια” παναμερικάνικης εμβέλειας. Ούτε δόθηκε -έστω- μικρή συνέντευξη Τύπου μέσα στον Λευκό Οίκο. Και αυτό επειδή η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη δεν εκτιμήθηκε ως σημαντική από πλευράς ΗΠΑ. Είναι τεράστια η διαφορά, επειδή, άλλο το ”σε βλέπω μέσα στο γραφείο μου Λευκό Οίκο” και άλλο το ”δίνουμε και κοινή συνέντευξη Τύπου με ζωνταντή παναμερικάνικη τηλεοπτική κάλυψη”.

– Παρουσιάστηκε η Ελλάδα ως ”Ελληνική Πολιτεία” (Hellenic Republic) στο Κογκρέσσο και όχι ως Greece, όπως όλοι την γνωρίζουν. Ας παρουσιαζόταν σωστά, δηλ. ”Hellenic Democracy”. Η ονομασία Democracy έχει άλλη αξία, ενώ η ονομασία Republic, παραπέμπει περισσότερο σε λατινοαμερικάνικη… μπανανία.

– Mόνο τρία (3) ακριβά ”ωρολόγια χειρός” άλλαξε στις δύο ημέρες παρουσίας του στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, όπως παρατήρησε αναγνώστης μας και έχει δίκιο. Σίγουρα τα αγόρασε με τον… μισθό του.

– Τιμήθηκαν από τον πρωθυπουργό με παράσημο 12 Ελληνοαμερικανοί Ομογενείς. Οι 4 το άξιζαν, άλλοι 3 με ερωτηματικά. Οι 5 όχι, διόλου. Δεν έχουν προσφέρει στην Ελλάδα. Μπορεί να πρόσφεραν στην οικογένεια Μητσοτάκη (π.χ. Τσακόπουλος) και σε υποστηρικτές της, αλλά όχι στην Ελλάδα. Η παρασημοφόρηση ”ημέτερων” (και ”λαμόγιων” σαν τον ρασοφόρο φΑΚ), ενόχλησε την Ομογένεια, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να εισπράττει δυσμενή σχόλια ως ”διαπλεκόμενος, απαράδεκτος” (το ”Κ” είναι παραλήπτης αρκετών επικριτικών emails). H δε παρασημοφόρηση του ”νέου λομπίστα” του ”χτεσινού” Ζεμενίδη (δεν έπρεπε να γίνει), ενόχλησε πολύ τους παλαιούς (από τέλη δεκαετίας ’70) Μανάτο και Λαρυγγάκη (ΑΗΙ). Και γιά έναν περίεργο-άγνωστο λόγο, δεν υπάρχει πουθενά η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ απονομής των παρασήμων. ”Καθεστώς Μητσοτάκη” του ”αποφασίζω και απονέμω με κριτήρια συμφέροντος”, σε όλο του το μεγαλείο ;;;

 

”Φιλότιμες” οι υπερπροσπάθειες των εξαγορασμένων και ημι-άσχετων με πράγματα και καταστάσεις στις ΗΠΑ, ΜΜΕ Αθήνας, να παρουσιάσουν την -τελευταία ως πρωθυπουργού- επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον (16-17 Μαίου ’22), ως ”ανεπανάληπτο θρίαμβο”. Είναι ”φιλότιμες” και οι προσπάθειες πολιτικών και πολιτικάντηδων, να τον ηρωποιήσουν.

Ο πρωθυπουργός, δεν έλαβε -ούτε ζήτησε- οποιαδήποτε δέσμευση από ΗΠΑ γιά τα ελληνικά εθνικά ζητήματα, αν και έδωσε βάσεις, μονόπλευρη αμυντική συμφωνία (με μηδενικά ανταλλάγματα), πρόθεση γιά αγορά F-35 κ.ά., γιά να γίνει αρεστός στην Ουάσιγκτον ως ”πρόθυμος, ημέτερος”. Φυσικά, γιά την ”υποταγή” του, εισέπραξε καλά λόγια, χειροκροτήματα και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ας δούμε ψυχρά, λογικά και αντικειμενικά τα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη και ιδιαίτερα τα αποτελέσματά του. Σίγουρα είχε προσωπικό όφελος ο πρωθυπουργός από τις εμφανίσεις του στην Ουάσιγκτον, σε ότι αφορά τον εντυπωσιασμό ψηφοφόρων στην Ελλάδα. Το όφελος γιά την χώρα όμως, είναι μικρό.

Η ελληνική παιδεία του πρωθυπουργού, είναι μέτρια, επειδή δεν σπούδασε στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό με το γεγονός -και το έχει αποδείξει- ότι είναι ανιστόρητος και οι λογογράφοι του ”τούβλα”, διαπιστώνουμε ότι είναι μόνο γιά τα… ελαφρά.

Γι’ αυτό χάθηκε η μοναδική ευκαιρία να προβληθεί η Ελλάδα ειδικά με την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσσο. Δυστυχώς, ο ημιμαθής πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε περισσότερο γιά την δική του προβολή και όχι της Ελλάδας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Mόνο τρία (3) ακριβά ”ωρολόγια χειρός” άλλαξε στις δύο ημέρες παρουσίας του στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρει αναγνώστης μας και έχει δίκιο. Σίγουρα, ο πρωθυπουργός, που φρόντιζε να τα επιδεικνύει, τα αγόρασε με τον… μισθό του.

Κογκρέσσο, ομιλία
Γιά όσους διαθέτουν επαρκή ελληνική παιδεία και έχουν μέτρια έστω γνώση ιστορίας, η ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσσο (17 Μαίου ’22), δεν ήταν και η καλύτερη. ‘Ηταν μέτρια. Δεν είχε πρωτοτυπία, δεν είχε ουσία. Γι’ αυτό και τα αμερικάνικα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν, με την ομιλία του ή με την επίσκεψή του στον ”Λευκό Οίκο”.

Ας δούμε μερικές, αλλά ενδεικτικές, πρωθυπουργικές ασυναρτησίες (τονίζουμε ότι, ως ευθυνόφοβος, αν και ”φωτογράφισε” την γείτονα γιά προκλήσεις κ.ά., απόφυγε να πει την λέξη ”Τουρκία”):

– Ως εντυπωσιακά δουλοπρεπής και ανιστόρητος, είπε στην ομιλία του, προσβάλοντας τους ήρωες της Επανάστασης 1821: «… Οι δικοί μας προπάτορες κοίταξαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για υποστήριξη. Μίλησαν για δίψα ελευθερίας, ήθελαν να μιμηθούν εσάς (δηλ., τις ΗΠΑ). Ήθελαν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών σας»

– Η παρομοίωση Μεσολογγίου (1826) με Μαριούπολη, Ουκρανία, ήταν βλακώδης. Μόνο ένας απαίδευτος και ανιστόρητος θα έκανε τέτοιες συγκρίσεις. Και κάτι ακόμα… έπρεπε να γνωρίζουν οι λογογράφοι του ότι η ”έξοδος Μεσολογγίου” έγινε 1826 και όχι 1823.

– Φιλότιμες οι προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να πείσει το Κογκρέσσο ότι είναι πρόθυμος, δουλοπρεπής και δεδομένος. Το πιστοποίησαν οι υπέρμετρες αναφορές του σε Ουκρανία και στον ”κακό” Πούτιν, στην ”συμφωνία” με ΗΠΑ γιά όσες βάσεις επιθυμούν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα κ.ά.

– Αόριστες αναφορές γιά την πώληση F-16 στην Τουρκία και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων. Αναφορά στην Κύπρο, χωρίς να ονομάσει την χώρα-εισβολέα, που συνεχίζει την κατοχή του 1/3 της νήσου.

– Η πιστοποίηση της ημιμάθειάς του, έγινε με την αναφορά του στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα. Είπε: «…Τα τελευταία 120 χρόνια καλωσορίσατε θερμά, ενθαρρύνατε και υποστηρίξατε τα κύματα των μεταναστών που ήρθαν στη χώρα σας, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή». Δηλαδή, είπε ότι η μετανάστευση Ελλήνων στις ΗΠΑ άρχισε 1900. Και τις ανιστόρητες αυτές σαχλαμάρες, τις πέταξε σε κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας ΗΠΑ !!!

Η μετανάστευση Ελλήνων στην αμερικάνικη ‘Ηπειρο κ. Μητσοτάκη, άρχισε Ιούνιο 1768 επί οθωμανικής κυριαρχίας στην (προ)Ελλάδα” -και όχι 1900- με την άφιξη των πρώτων περίπου 400 Ελλήνων από Πελοππόννησο και νησιά Αιγαίου, στον άγιο Αυγουστίνο, στην βορειοανατολική Φλόριδα. Λίγο μετά δημιούργησαν την -μετέπειτα πόλη- ”Νέα Σμύρνη” (1769), νοτιότερα του αγίου Αυγουστίνου… Πόλη, ”Νέα Σμύρνη” κ. Μητσοτάκη, 1769, κατάλαβες;;;

– Τα… 3 εκατ. Ελληνοαμερικανών, που είπε στο Κογκρέσσο. Δεν γίνεται ένας πρωθυπουργός να μην ξέρει πόσοι περίπου πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν στις ΗΠΑ, λέγοντας ψευτιές και μάλιστα στο Κογκρέσσο. Εκτός και αν ”βασίζεται” στους άχρηστους του υπουργείου Εξωτερικών και σε ασοβάρευτα δημοσιεύματα ”παπατζήδων”.
Κύριε Μητσοτάκη… Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή στις ΗΠΑ, ελληνικής καταγωγής δήλωσαν κοντά 1.15 εκ. πολίτες, κάτοικοι. ‘Αντε να το ”τραβήξουμε” και να το κάνουμε 1.25 εκατομμύρια.

– Υποτίθεται ότι η ομιλία στο Κογκρέσσο έγινε -με ένα χρόνο καθυστέρηση- γιά να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση 1821, όχι ο… Μητσοτάκης. Κι ενώ ”διαβεβαίωσε” ο πρωθυπουργός τους ακροατές του Αμερικανούς πολιτικούς γιά το πόσο ”πρόθυμος” και ”δεδομένος” είναι, παράλειψε να αναφερθεί -εξαιτίας άγνοιας- στην πληθώρα αμερικανικών πόλεων που πήραν ελληνικά ονόματα γιά να τιμήσουν την Επανάσταση. Παράδειγμα η πόλη ”Υψηλάντη” Πολιτεία Μίσιγκαν. Με κορυφαία την περίπτωση της πόλης ”Ελλάδα” (Greece) στα βόρεια Πολιτείας Νέας Υόρκης, που ονομάστηκε έτσι 28 Μαρτίου 1822, γιά να τιμήσει την επανάσταση και ότι η αρχαία Ελλάδα πρόσφερε στην ανθρωπότητα. (Σημ.: Ξεπερνούν τις 50 οι πόλεις με ελληνικά ονόματα στις ΗΠΑ).

Αν οι ”λογογράφοι” σου δεν ήταν ”τούβλα” πρωθυπουργέ, θα έκαναν και το αυτονόητο: Η ομιλία σου 17 Μαίου. Πρώτιστα θα ερευνούσαν τι σημαντικά γεγονότα, σχετικά με ΗΠΑ κι Ελλάδα, έγιναν αυτήν την ημέρα. Και θα εύρισκαν ότι:

– 1792… Ιδρύθηκε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street.

– 1920… η Αμερικανική Γερουσία (εκεί δηλαδή που μίλησες) αναγνώρισε για πρώτη φορά -με ψήφισμά της- τα ελληνικά δικαιώματα στην Βόρειο Ήπειρο.

Δύο γεγονότα που θα έπρεπε να έχεις στην ομιλία σου. Αλλά είπαμε, ”τούβλα”, με μεγαλύτερο εσένα.

(Σημ.: Ενώ ανάφερε ονομαστικά τον ”κακό Πούτιν”, φρόντισε να ξεχνά το όνομα ”Τουρκία”, ενώ γιά τις γενοκτονίες -ποντίων κ.ά.- της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ούτε λέξη)

Οι… ”τιμές” με ”παράσημα” σε… ”επιφανείς”!!!
‘Εχουμε, επίσης, θυμώσει κ. Μητσοτάκη, επειδή ήρθες στις ΗΠΑ ως πρωθυπουργός και μας πρόσβαλες γιά δεύτερη φορά. Αναφερόμαστε στις ”τιμές” (σε δείπνο, βράδυ 17 Μαίου ’22, Ουάσιγκτον, με την συνδιοργάνωση, συμμετοχή και απατεώνων) και στα ”παράσημα” που απένειμες σε δήθεν ”επιφανείς Ομογενείς”, οι μισοί από τους οποίους ΔΕΝ το άξιζαν. Επειδή ΔΕΝ υπάρχει ”προσφορά στην πατρίδα”. Ναι μεν έχουν προσφέρει στην οικογένεια Μητσοτάκη (π.χ. Τσακόπουλος), αλλά ΟΧΙ στην πατρίδα.

Ο κ. ‘Αγγελος Τσακόπουλος βοηθούσε εσένα όταν ήσουν φοιτητής στην Καλιφόρνια και έδωσε τα χρήματα να γίνει έδρα στο πανεπιστήμο που σπούδασες (Στάνφορντ) γιά τον πατέρα σου.. Ναι, έκανε προσφορά στην οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά ΠΟΙΑ είναι η προσφορά του στην πατρίδα, διαπλεκόμενε πρωθυπουργέ;;;

(Σημ.: Το ”παράσημο” στον διεφθαρμένο ”εισπράκτορα Βαρθολομαίου” π. Αλ. Καρλούτσο, ΔΕΝ το σχολιάζουμε. Με την πράξη αυτή, μας έπεισες πόσο ασοβάρευτος είσαι κ. πρωθυπουργέ).

Κι επειδή, ως Ομογένεια, έχουμε ευγένεια, θα ανταποδώσουμε την τιμή που μας έκανες με τα παράσημα κ. Μητσοτάκη και θα σου δώσουμε ότι ”παράσημα” διαθέτουμε: Δύο παλάμες με ανοιχτά τα δάχτυλα.

Και όσοι ζούμε στις ΗΠΑ, λέμε στον κ. Μητσοτάκη το αυτονόητο: «Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι». Και ο κ. Μητσοτάκης, υποθέτουμε, διαθέτει αρκετά, εκ μεταξίου, εσωενδύματα.

Κύριε Μητσοτάκη, πρωθυπουργός σημαίνει να προωθείς τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της, ευρισκόμενος στο εξωτερικό και όχι τα προσωπικά ή οικογενειακά σου.

Υ.Γ. : Πρωθυπουργέ, επειδή, υποτίθεται, με την παρουσία σου στην Ουάσιγκτον αποδόθηκαν ”τιμές” στην επανάσταση του 1821, η παρουσία του εκπρόσωπου πατριαρχείου Κων/πολης, αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου, στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσσο, ήταν απαραίτητη γιά να ”τιμηθεί” ο -ακόμα σε ισχύ- αφορισμός των ηρώων της Επανάστασης από το Πατριαρχείο των νεογενίτσαρων;;;

kalami.us

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .