Τετάρτη, Ιουλίου 6

Πεδίον Άρεως: Παρέμβαση αλληλέγγυων στον Γ. Μιχαηλίδη ενώπιον Σακελλαροπούλου - Μενδώνη

Πεδίον Άρεως: Παρέμβαση αλληλέγγυων στον Γ. Μιχαηλίδη ενώπιον Σακελλαροπούλου - Μενδώνη

Παρέμβαση στην έκθεση Plasmata στο Πεδίον του Άρεως κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, η συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Τα μέλη της ομάδας πέταξαν φέιγ βολάν, άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

Το συμβάν έληξε με την φυγάδευση της Κ. Σακελλαροπούλου και της Λ. Μενδώνη από δυνάμεις ασφαλείας.

 

 

Το κείμενο της παρέμβασης: 

 

Σήμερα, ημέρα Τετάρτη 6/7, κατατέθηκε η πρόταση του εισαγγελέα στο συμβούλιο για την αποφυλάκιση του αναρχικού απεργού πείνας από 23/5 Γιάννη Μιχαηλίδη. Η εισαγγελική πρόταση ήταν απορριπτική, οπότε μένει πλέον να συνεδριάσει το συμβούλιο σε ακαθόριστο χρόνο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο δικαστικός εσμός βασανίζει και επιχειρεί να εξοντώσει πλήρως τον σύντροφό μας. Ο Γιάννης δικαιούται εδώ και μήνες την αποφυλάκισή του, καθώς πληρεί τους τυπικούς όρους, αλλά κρατείται "προληπτικά" αιχμάλωτος επειδή τα καθάρματα του κρατικο-δικαστικού συμπλέγματος κρίνουν πως "υπάρχει κίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα". Θέλουν πλέον να προκληθεί ανήκεστος βλάβη στην υγεία του απεργού, με ανεπανόρθωτα προβλήματα που θα τον συνοδεύουν σ' ολόκληρη τη ζωή του.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Η δικαιοσύνη που αποφυλάκισε τις τελευταίες μέρες δολοφόνους και βιαστές (Επ. Κορκονέας, Π. Φιλιππίδης, Αθ. Χορταριάς, Λεβέντηδες) είναι ταξική. Είναι η φωνή του κράτους και της καπιταλιστικής κοινωνίας, που τρέμουν ανθρώπους σαν τον Γιάννη, διότι στο πρόσωπό τους φέρουν την αξιοπρέπεια και την αδιαλλαξία του ανθρώπου που αγωνίζεται και κρατά πάντα ψηλά το κεφάλι. Στο πρόσωπό τους φέρουν την προοπτική της επαναστατικής ανατροπής του κόσμου της μισθωτής σκλαβιάς και της εξουσίας.

Παραμένουμε ολόψυχα στο πλευρό του συντρόφου μας μέχρι τέλους.

ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .