Η Λιουντμίλα Οτσερέτναγια και ο νυν σύζυγός της έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια ευρώ από τις επιδόσεις τους στο ευρωπαϊκό real estate, με τις φήμες για ξέπλυμα χρήματος να δίνουν και να παίρνουν.

Για τη Λιουντμίλα Οτσερέτναγια, τις επιδόσεις της στο real estate και τις κυρώσεις με τις οποίες απειλείται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, γράφει το Politico.

Για όσους το όνομα δεν λέει κάτι, η συγκεκριμένη «πρωταθλήτρια» στο ευρωπαϊκό real estate είναι η πρώην σύζυγος του Βλαντίμιρ Πούτιν και έχει πάρει το επίθετο του νυν συζύγου της, Αρτούρ Οτσερέτνι.


Η υπογράφουσα του ρεπορτάζ του γνωστού Μέσου, Λεονί Κιγέφσκι γράφει για τα πανάκριβα ακίνητα που διαθέτει το ζευγάρι.

«Το διαμέρισμα ανήκει στον σύζυγο της πρώην συζύγου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά ο άνθρωπος που ανοίγει την πόρτα μου λέει ότι θα μπορούσε να γίνει δικό μου – έναντι κάποιου τιμήματος.

Είναι γεροδεμένος, ντυμένος με ένα στενό λευκό μπλουζάκι και μιλάει με ρωσική προφορά. Συστήνεται ως Βλαντίμιρ και λέει ότι είναι συνεργάτης του Αρτούρ Οτσερέτνι, του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, και ότι θα μπορούσε να μεσολαβήσει για μια συμφωνία αν κάποιος ενδιαφερόταν να το αγοράσει. Μαζί του είναι μια αδύνατη γυναίκα με μακριά ξανθά μαλλιά και ένα μικρό αγόρι. Πίσω τους απλώνεται ένας στενός διάδρομος, πέρα από τον οποίο ρίχνω μια ματιά σε ένα φωτεινό διαμέρισμα.