Κυριακή, Μαρτίου 26

Τρόμος πάνω από την Ευρώπη μετά την αποστολή πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία

Ο πυρηνικός κίνδυνος πλανάται πάνω από την Ευρώπη, μετά την απόφαση της Βρετανίας να στείλει πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία.
Ο ίδιος ο Πούτιν προειδοποίησε πως η Ρωσία θα απαντήσει, ενώ ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι η απόφαση της Βρετανίας αφήνει όλο και λιγότερα βήματα πριν από μια πιθανή «πυρηνική σύγκρουση» μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.

Μάλιστα η Μόσχα προχώρησε σε επίδειξη ισχύος στην Αρκτική, με 3 πυρηνικά υποβρύχια να αναδύονται μέσα από τους πάγους, στη διάρκεια των αεροναυτικών ασκήσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Το Κρεμλίνο θέλει να ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία του στην Αρκτική και ενώ το κλίμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία παραμένει εξαιρετικά ψυχρό μετά και τους νέους χαρακτηρισμούς του Τζο Μπάιντεν για τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με τη Μόσχα να απαντάει πως ο Τζο Μπάιντεν, θέλει να επιβάλλει τη δική του δημοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο. Εντωμεταξύ, οργή έχει προκαλέσει στο Κρεμλίνο η δήλωση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, πως η Ρωσία είναι ένας επικίνδυνος γείτονας, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά!

Η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Μαρία Ζαχάροβα απάντησε πως «είναι μεγάλη ανοησία να λέγεται πως η Ρωσία είναι ένας επικίνδυνος γείτονας. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας δεν μπορεί να μην γνωρίζει πως οι χώρες της Ε.Ε. υπέφεραν η μία εξαιτίας της άλλης και σίγουρα όχι εξαιτίας της Ρωσίας».

 https://www.olympia.gr/1535209/diethni/tromos-pano-apo-tin-eyropi-meta-tin-apostoli-pyromachikon-apemploytismenoy-oyranioy-stin-oykrania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .