Τετάρτη, Μαρτίου 29

Συνεχίζονται οι πανηγυρισμοί στην ΕΛ.ΑΣκαι ΕΥΠ -Τους «έντυσαν» τρομοκράτες με την προκήρυξη των εκλογών

Τους συνέλαβαν τον Φεβρουάριο για… χαρτιά, και τελικά τους παραπέμπουν για τρομοκρατικό χτύπημα

Συνεχίζονται οι πανηγυρισμοί από πλευράς ΕΛ.ΑΣ για την περιβόητη επιχείρηση «Υάκινθος», όπως ήταν η κωδική ονομασία της για την ΕΥΠ. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, για την τεράστια επιτυχία, της ΕΥΠ, ( σημειωτέον η σύλληψη των δύο Πακιστανών τρομοκρατών, προήλθε από πληροφορίες της Μοσάντ (μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ), σύμφωνα και με δημοσιεύσεις από Ισραηλινά ΜΜΕ…) , έπεσαν στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των δύο Πακιστανών με τον «εγκέφαλο», για το τρομοκρατικό χτύπημα που ετοίμαζαν. Η επιχείρηση «Υάκινθος» άρχισε να ξεδιπλώνεται από τον περασμένο Αύγουστο και κορυφώθηκε

το Φεβρουάριο με ταυτόχρονες έρευνες σε Ζάκυνθο, Σπάρτη, Λιόσια, Ομόνοια και Μοναστηράκι. Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ είχαν συλληφθεί από τον Φεβρουάριο, επειδή δεν είχαν τα έγγραφα για την νόμιμη παραμονή τους στην χώρα. Από τις έρευνες, λοιπόν, μέχρι και την απέλασή τους προέκυψε ότι στο κινητό του ενός υπήρχαν μηνύματα με τον Ιρανό «εγκέφαλο» ο οποίος τους καλούσε για «χτύπημα»μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί ίχνος εκρηκτικών ή όπλων ή ένα στοιχείο που να παραπέμπει σε τρομοκρατία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κράτηση για λόγους Διοικητικού Δικαίου, μετετράπη σε σύλληψη, για λόγους ποινικούς και συγκεκριμένα για κακούργημα, για το οποίο παραπέμπονται στον ανακριτή. Παράλληλα ερωτηματικά προκαλεί επίσης το γεγονός, ότι η ανακοίνωση της υπόθεσης έγινε χθες την ώρα, που μαθαίναμε δια στόματος Μητσοτάκη ότι τελικά οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το αρχικό σχέδιο – σύμφωνα με τις Αρχές – αφορούσε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, ενώ στη συνέχεια, «άλλαξαν» τα πλάνα τους και σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά. Παράλληλα, διώκεται και ο άγνωστος αρχηγός τους, που φέρεται ως «εγκέφαλος» και ζει στο Ιράν. Τα μέλη του δικτύου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κυρίως φιλοκυβερνητικα ΜΜΕ, είχαν συγκεκριμένους ρόλους για την επιχείρηση που σχεδίαζαν. Άλλοι θα ήταν οι εκτελεστές, άλλοι οι παρατηρητές και άλλοι θα βιντεοσκοπούσαν και θα τραβούσαν φωτογραφίες, υλικό το οποίο είχαν σκοπό να δημοσιοποιήσουν στη συνέχεια. Σε άλλους διαλόγους, γίνεται σαφές πως ο 30χρονος ήθελε να γίνει η επίθεση με συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε να προκληθούν πολλά θύματα σε εβραϊκό εστιατόριο,

Όπως και να έχει, η υπόθεση ακόμα μπάζει, έχει πολλά κενά, καθώς μέχρι στιγμής ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ δεν έχουν εμφανίσει σημαντικά ευρήματα,  η κάποιο στοιχείο που να δηλώνει τα σενάρια περι τρομοκρατικού χτυπήματος (σ.σ ακόμα και για σύλληψη για ναρκωτικά σπεύδουν να στείλουν φωτο στα ΜΜΕ από τα κατασχεμένα ναρκωτικά), ενώ όσο για το γεγονός ότι ετοίμαζαν τυφλό χτύπημα στην πλατεία Ψυρρή, δηλαδή στην πιο πολυσύχναστη και τουριστική πλευρά της Αθήνας, πρέπει να είναι κανείς ιδιαίτερα ανόητος και αφελής, αν πιστεύει ότι θα χτυπούσαν επιλεκτικά , μόνο πολίτες του Ισραήλ…

 

Την ίδια στιγμή  που η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει κάνοντας λόγο για «χτύπημα» κατά της τρομοκρατίας , η πρεσβεία του Ιράν διαψεύδει κάθε σενάριο εμπλοκής της, με μια οργισμένη ανακοίνωση.


Συγκεκριμένα, η πρεσβεία κάνει λόγο για αβάσιμες κατηγορίες και κατασκευασμένα σενάρια, υπογραμμίζοντας με νόημα πως σκοπός είναι να εκτρέψουν την προσοχή των πολιτών από «την εσωτερική τους κρίση».

«Η Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του Ιράν. Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάρια τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση».

Όπως και να έχει, ανεξάρτητα από τα ποσοστά αλήθειας της δήθεν εξάρθρωσης τρομοκρατών… οι παροικούντες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα έπρεπε να ήταν πιό προσεκτικοί και φειδωλοί στη δημοσίευση των “επιτυχιών”… σε μια υπόθεση που δείχνει να ακροβατεί μεταξύ αλήθειας, επικοινωνιακού φιάσκου και αμφίβολων διπλωματικών παιχνιδιών.

 https://www.koutipandoras.gr/article/synechizontai-oi-panigyrismoi-stin-el-askai-efp-tous-entysan-tromokrates-me-tin-prokiryxi-ton-eklogon/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .