Δευτέρα, Ιουνίου 5

Ηλίας Καλλιώρας : Πούτιν: «Δεν είναι μπλόφα»!


Αφορμή για να γράψω το εμπρός σας άρθρο στάθηκαν οι τρεις λέξεις που έγραψε ο πρώην και εκ νέου υποψήφιος πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ στον δικό του λογαριασμό: «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος». Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, στην ιδιωτική πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την Truth Social, την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, στις 9 Απριλίου 2023, έγραψε: «World War III». Αυτές οι τρεις λέξεις του Τραμπ συνειρμικά μου θύμισαν τις τρεις επίσης λέξεις που είπε ο Πούτιν στο διάγγελμά του στις 21 Σεπτεμβρίου 2022: «Δεν είναι μπλόφα»!

Πρέπει να σας εκμυστηρευθώ ότι από την στιγμή που εκδόθηκε το βιβλίο μου «Σιωνισμός και ο προ των πυλών Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος», από τις εκδόσεις Αγαθός Λόγος την Άνοιξη  του 2019, έχω δεχθεί από κάποιους έναν σφοδρό συγγραφικό και ανθρώπινο πόλεμο. Η μεγαλύτερη επίθεση εναντίον μου έγινε μέσα από την ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου «Πολιτεία» (politeianet.gr), που εκείνη την εποχή διαφήμιζε το νεοκδοθέν τότε βιβλίο μου. Και αυτό το συγγραφικό μπούλινγκ συνέβη πρωτίστως γιατί έγραψα στον τίτλο του βιβλίου μου τις τρεις λέξεις: «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Τώρα, μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, δεν είμαι πλέον μόνος, πλανεμένος και «χριστιανο-ταλιμπάν» όπως με αποκάλεσαν ή με χαρακτήρισαν κάποιοι τότε. Και είναι πια καιρός, οι άνθρωποι της οικουμένης να αλλάξουν γνώμη, στάση, οργάνωση, συμπεριφορές και δράσεις. Διότι, όταν βρέχει, λόγου χάρη, παίρνουμε μαζί μας ομπρέλα. Με τα σημεία των καιρών που βιώνουμε και με τις δηλώσεις των παγκόσμιων ηγετών περί «Γ΄ ΠΠ», πρέπει να γρηγορήσουμε και να κινηθούμε όπως ο καθένας το καταλάβει και το μπορέσει.

Στη συνέχεια θα σταχυολογήσω μια σειρά από γεγονότα, εξελίξεις, λόγια, δηλώσεις και απαντήσεις του Β. Πούτιν σε σχέση με τη φράση του: «Δεν είναι μπλόφα» η χρήση των πυρηνικών όπλων της Ρωσίας, εφόσον απειληθεί η ακεραιότητα και η ασφάλειά της. Με άλλα λόγια, παρακάτω θα διαβάσετε μια ακολουθία από τοποθετήσεις, αναφορές και ιστορικές προβολές που έκανε ο πρόεδρος Πούτιν, γεγονός που θα βοηθήσει να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα. Συνεχίζω.

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν, σε διάγγελμά του προς το ρωσικό έθνος, στις 22 Φεβρουαρίου 2022, προανήγγειλε γεωπολιτικές ανακατατάξεις έπειτα από μια «διαρκή και αυξανόμενη πίεση της συλλογικής Δύσης προς τη Ρωσία». Δυο μέρες πριν την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Πούτιν τόνισε πως «η ουκρανική κρίση αποτελεί πρόσχημα» για την ταχεία ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Σημείωσε ότι «η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί περικύκλωση και μια άμεση απειλή» στην ασφάλεια της Ρωσίας. Κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ πως «ελέγχουν την ουκρανική κυβέρνηση», επεξήγησε πως οι ταραχές στην Ουκρανία του 2014 «ήταν αμερικανικός δάκτυλος» και πως η Ουκρανία είναι κράτος που δρουν ξένοι σύμβουλοι. Ανέλυσε το γεγονός ότι «η Ουκρανία δύναται να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα και να «απειλήσει ευθέως την ρωσική εθνική ασφάλεια».

Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι πρόσφατα ακούσαμε και δηλώσεις από το Κίεβο «ότι θέλει να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα». Διαθέτει τέτοια τεχνογνωσία, με μεγάλη προϊστορία στον συγκεκριμένο τομέα και θα απειλεί τη Ρωσία, «ιδιαίτερα μάλιστα αν έχει την υποστήριξη από άλλες χώρες». Δυτικοί έχουν μεταφέρει «οπλισμό δισεκατομμυρίων δολαρίων» και συμβούλους στην Ουκρανία. «Όλες αυτές οι κινήσεις, στοχεύουν στη Ρωσία».

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, ο Β. Πούτιν διέταξε την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Στο διάγγελμά του ανάμεσα στα άλλα είπε: «Για πάνω από 30 χρόνια προσπαθήσαμε υπομονετικά να καταλήξουμε σε συμφωνία με τις ηγέτιδες χώρες του ΝΑΤΟ» σχετικά με τις αρχές της ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας στην Ευρώπη.

Ως απάντηση στις προτάσεις μας «αντιμετωπίσαμε είτε κυνική εξαπάτηση και ψέματα είτε προσπάθειες άσκησης πίεσης και εκβιασμού», την ώρα που «το ΝΑΤΟ συνέχισε να επεκτείνεται», παρά τις διαμαρτυρίες και τις ανησυχίες μας, «πλησιάζει τα σύνορά μας». «Μας εξαπάτησαν ή για να το θέσω απλά έπαιξαν μαζί μας». Για τη χώρα μας «είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, ζήτημα του ιστορικού μας μέλλοντος ως έθνους».

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι αυτό «δεν αποτελεί υπερβολή, είναι γεγονός». Δεν είναι απλώς μια «πολύ πραγματική απειλή» για τα συμφέροντά μας, αλλά απειλή για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας και για την κυριαρχία του. «Είναι η κόκκινη γραμμή. Την πέρασαν».. Δεν μας άφησαν άλλη επιλογή για να υπερασπιστούμε τη Ρωσία και τον λαό μας, «από αυτήν στην οποία αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε σήμερα».

Εισέτι, ο Β. Πούτιν μίλησε στην «Λέσχη Συζητήσεων Βαλντάι», το αντίστοιχο ρωσικό «Νταβός», στις 8 Μαΐου 2022. Ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στους σιωνιστές της Δύσης: «Όποιος τολμήσει να αναφέρει ότι άντρες και γυναίκες πραγματικά υπάρχουν, κάτι που είναι βιολογικά αληθές, κινδυνεύει να εξοστρακιστεί. Οι όροι, ”γονέας νούμερο ένα” και “γονέας νούμερο δύο”, “γεννήτωρ γονέας” αντί για “μητέρα” και το “ανθρώπινο γάλα” που αντικαθιστά το “μητρικό γάλα”, δήθεν χρησιμοποιούνται για να μην αναστατώνονται οι άνθρωποι που δεν είναι σίγουροι για το φύλο τους».

Έτι, σε ομιλία του στις 20 Ιουλίου 2022, ο ρώσος Πρόεδρος διαμήνυσε προς τις ΗΠΑ και τη Δύση: Τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, «τίθενται τα θεμέλια και οι αρχές για μια αρμονική, πιο δίκαιη, κοινωνικά προσανατολισμένη και ασφαλή Παγκόσμια Τάξη». Μια «εναλλακτική στον μονοπολικό κόσμο που υπήρχε μέχρι τώρα», αλλά καθίσταται εμπόδιο στην ανάπτυξη του πολιτισμού. «Το μοντέλο της απόλυτης κυριαρχίας του αποκαλούμενου “χρυσού δισεκατομμυρίου” (συλλογική Δυτική ολιγαρχία) είναι άδικο».

Για να προσθέσει: Αυτό «διαχωρίζει τους ανθρώπους σε κοινωνίες 1ης και 2ης τάξης», και συνεπώς είναι εγγενώς ρατσιστικό και νεοαποικιοκρατικό. Ενώ η υποκείμενή του παγκοσμιοποιητική και υποτίθεται φιλελεύθερη ιδεολογία «αποκτά όλο και περισσότερο τα χαρακτηριστικά του ολοκληρωτισμού». Όσο και αν οι δυτικές και παγκοσμιοποιητικές ελίτ πασχίζουν να συντηρήσουν την υπάρχουσα Τάξη, «μια νέα εποχή ξημερώνει, ένα νέο στάδιο στην παγκόσμια ιστορία».

Προσέτι, την 1η  Αυγούστου 2022, ο Πούτιν δήλωσε: «Δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο». Την θέση αυτή την διατύπωσε σε επιστολή του προς τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη για τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, που φιλοξενήθηκε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Τα λόγια αυτά του ρώσου προέδρου είχαν ισχυρό φόντο και συνέχεια από το διάγγελμά του της 24ης Φεβρουαρίου 2022: «Οποιαδήποτε απόπειρα παρέμβασης της Δύσης θα σας οδηγούσε σε τέτοιες συνέπειες που δεν έχετε συναντήσει ποτέ στην ιστορία σας».

Επιπροσθέτως, στις 21 Σεπτεμβρίου 2022, με ενεργό στοιχείο και φόντο τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε νέο διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, ανακοινώνοντας ο ίδιος τόσο την υπογραφή του διατάγματος για μερική επιστράτευση των Ρώσων όσο επίσης και για τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν είπε κατά λέξη: «Η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία. Έχει αρχίσει έναν πυρηνικό εκβιασμό εναντίον της Ρωσίας, ξεπερνώντας κάθε όριο». Ο ρώσος πρόεδρος επεσήμανε εισέτι ότι: «Εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, για να υπερασπιστούμε τη Ρωσία και τον λαό μας θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε. Αυτό δεν είναι μπλόφα». Το ξαναγράφω: «Δεν είναι μπλόφα».

Για να προσθέσει ο ρώσος πρόεδρος: «Ο πυρηνικός εκβιασμός εμπλέκεται επίσης». Όσοι προσπαθούν να μας εκβιάσουν με πυρηνικά όπλα «πρέπει να γνωρίζουν πως οι άνεμοι που επικρατούν μπορεί να στραφούν προς την κατεύθυνσή τους». Η Ρωσία «δεν μπλοφάρει» για την χρήση πυρηνικών. «Η Δύση εκβιάζει τη Ρωσία, αλλά η Ρωσία έχει πολλά όπλα με τα οποία μπορεί να απαντήσει». Θα χρησιμοποιήσουμε «όλους τους πόρους που έχουμε για να υπερασπιστούμε τον λαό μας», είπε μεταξύ άλλων.

Για να συμπληρώσει: Ο στόχος της Δύσης «είναι να αποδυναμώσει, να διχάσει και τελικά να καταστρέψει τη χώρα μας». Ήδη λένε ευθέως ότι κατάφεραν να διασπάσουν τη Σοβιετική Ένωση το 1991 και «τώρα έχει έρθει η ώρα να διαλυθεί η ίδια η Ρωσία σε ένα πλήθος από θανάσιμα εχθρικές μεταξύ τους περιοχές». Και καταστρώνουν τέτοια σχέδια εδώ και πολύ καιρό. Στην επιθετική αντιρωσική πολιτική της «η Δύση έχει ξεπεράσει κάθε όριο». Ακούμε συνεχώς «απειλές κατά της χώρας μας, του λαού μας».

Εισέτι, στις 26 Οκτωβρίου 2022, υπήρξε μια ολομέτωπη επίθεση του Πούτιν προς την Δύση και την Ουκρανία, με αφορμή τους σχεδιασμούς τότε του Κιέβου να χρησιμοποιήσει την λεγόμενη «βρώμικη» βόμβα, μια ιδιαζόντως ισχυρή αφορμή-πλατφόρμα να οδηγηθεί ένα ακόμη βήμα πιο κοντά η ανθρωπότητα στον Γ¨ ΠΠ. Κάποια ΜΜΕ έγραψαν τότε: «Βλαντίμιρ Πούτιν: Ετοιμάζεται να διαβεί τον πυρηνικό Ρουβίκωνα;», «ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμιο πόλεμο».

Ο Πούτιν δήλωσε, επίσης, ότι η Ρωσία λαμβάνει υπ όψιν της τα σχέδια να κάνει χρήση «βρώμικης βόμβας». Σκοπός του όπλου αυτού είναι να μολύνει την περιοχή γύρω από τον παράγοντα διασποράς με ραδιενεργό υλικό, μετά από συμβατική έκρηξη. Μάλιστα, την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας παρακολούθησε άσκηση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της χώρας, τονίζοντας ότι όλοι οι πύραυλοι πέτυχαν τον στόχο τους.

Προσέτι, μιλώντας προς τον ρωσικό λαό για την κατάσταση του έθνους, στις 21 Φεβρουαρίου 2023, ο Πούτιν έκανε ένα ακόμη βήμα προς τον Γ΄ ΠΠ, φέρνοντας ξανά ο ίδιος την πυρηνική απειλή προ των πυλών. Ο Πούτιν είπε ότι η «η Δύση ξεκίνησε τον πόλεμο» στην Ουκρανία. «Δεν μας άφησαν καμία άλλη επιλογή για την υπεράσπιση της Ρωσίας και του λαού μας», είπε.

Για να συμπληρώσει: Η ελίτ της Δύσης «δεν κρύβει τις φιλοδοξίες της, που είναι να νικήσει στρατηγικά τη Ρωσία». Δεν πρόκειται να σταματήσουν. «Η απειλή συνεχίζεται». Αφού πρόσθεσε ότι οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδιώκουν «απεριόριστη εξουσία» στις παγκόσμιες υποθέσεις, «στόχος είναι να μας αρπάξουν αυτά τα ιστορικά ρωσικά εδάφη», σημείωσε. Επανέλαβε, ότι «η Ουκρανία πίεζε να εφοδιαστεί με πυρηνικά όπλα», κάνοντας την ρωσική εισβολή προληπτική και αμυντική ενέργεια.

Ο Πούτιν «πάγωσε» το δυτικό ακροατήριο όταν είπε: «Η Ρωσία διακόπτει τη συμμετοχή στη Νέα Πυρηνική Συνθήκη START III». Αυτό σημαίνει το τέλος στις επιθεωρήσεις του ΝΑΤΟ στα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας, κλπ, μια εξέλιξη που αναβιώνει πλήρως τον Ψυχρό Πόλεμο στην χειρότερή του μορφή και στην πλέον κρίσιμη ιστορική περίοδο και χρονική συγκυρία. Στο θέμα της πυρηνικής κλιμάκωσης, η ομιλία του Πούτιν ήταν εξόχως διαφοροποιημένη και πιο σκληρή από όλες τις προηγούμενες.

Έτι, ο ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε εκ νέου τη συλλογική Δύση στην ομιλία του για την Ημέρα της Νίκης, στις 9 Μαΐου 2023, με αφορμή την επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. Μιλώντας ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία είπε: «Ο πολιτισμός βρίσκεται και πάλι σε ένα σημείο καμπής. Εναντίον της πατρίδας μας έχει εξαπολυθεί πραγματικός πόλεμος». Είπε ακόμη ότι «δυτικές ελίτ» σπέρνουν ρωσοφοβία και επιθετικό εθνικισμό, ενώ ο ουκρανικός λαός έχει γίνει «όμηρος ενός κρατικού πραξικοπήματος» και των φιλοδοξιών της Δύσης.

Και για να γίνουν εισέτι τα διεθνικά θέματα ακόμη πιο τρομακτικά στο υλικό πεδίο, η Ρωσία αποχώρησε και επίσημα από τη Συνθήκη Συμβατικών Όπλων (CFE), στις 29 Μαΐου 2023. Πράγμα που σημαίνει ότι η Ρωσία είναι πλέον ελεύθερη να επιλέξει  από μόνη της την παραγωγική δυνατότητα σε όπλα μαζικής καταστροφής. Επί της ουσίας, η κίνηση του Πούτιν δείχνει ότι η Ρωσία θα βάλει τις μηχανές της να δουλεύουν στο φουλ. Μπήκαμε δηλαδή σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών.

Εν κατακλείδι και μετά τα ανωτέρω, μπορούμε να συνάγουμε τα ακόλουθα. Πρώτον, υπάρχει μια παγκόσμια και ραγδαία κλιμάκωση σε γεωστρατιωτικό και γεωπολιτικό επίπεδο είτε αυτό είναι φανερό είτε είναι υπόγειο και σκοπίμως αόρατο και υφέρπων. Δεύτερον, οι Εβραίοι σιωνιστές της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» θα συνεχίσουν, άτεγκτα, αταλάντευτα, μαεστρικά και «με το  γάντι» την κάθε είδους και μορφής εκβιασμό στον Β. Πούτιν, ώστε να τον εξαναγκάσουν μονοσήμαντα και μονοδιάστατα και αθέλητα στο να πατήσει τα «κόκκινα κουμπιά». Και, όπως είπε ο ίδιος: «Δεν είναι μπλόφα»!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, PhD
Διεθνολόγος Καθηγητής, Συγγραφέας
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

 .triklopodia.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .