Πέμπτη, Ιουνίου 8

Έλενα Ακρίτα: «Κλείνει το Documento - Aνοίξτε σαμπάνιες στη ΝΔ»

Κλείνει, μετά από επτά χρόνια η εφημερίδα Documento, με αποτέλεσμα δεκάδες εργαζόμενοι να μείνουν στον αέρα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα. Η ίδια μάλιστα, σε σχόλιό της κάτω από την ανάρτηση αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη., ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε τις εξελίξεις.

Μάλιστα, η Έλενα Ακρίτα σχολίασε σκωπτικά: «Ανοίξτε σαμπάνιες να το γιορτάσετε εκεί στη ΝΔ». «Το Documento ποτέ πια δεν θα ταράξει τον ύπνο σας», έγραψε ακόμα.

Νωρίτερα, το e-tetradio.gr δημοσιοποίησε επιστολή του εκδότη προς την ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την απόλυση συντάκτριας από το πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Λίγο αργότερα, ο Κώστας Βαξεβάνης προχώρησε σε ανάρτηση της σχετικής δημοσίευσης στο Twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Είχα έναν σοφό πατέρα ο οποίος έλεγε: "καλύτερα να σε φάνε λιοντάρια από το να σε γρατζουνάνε μαϊμούδες και κοριοί"».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

«Κλεινει το Documento.

Aνοιξτε σαμπάνιες να το γιορτάσετε εκεί στη ΝΔ. 

Tο έντυπο που εφτα χρόνια πολεμήθηκε όσο κανένα, ενόχλησε όσο κανένα, αγωνίστηκε όσο κανένα για την αλήθεια, τη διαφάνεια και την ελευθεροτυπία. 

Το έντυπο που δεν φοβήθηκε, δεν παζάρεψε, δεν έκανε πίσω, το έντυπο που με στοιχεία ατράνταχτα κατήγγειλε απάτες και απατεώνες, σκάνδαλα, λαμογιές και απευθείας αναθέσεις. To έντυπο που όσο επέμενε να ρίχνει τον φακό στα σκοτάδια της διαπλοκής, τόσο η διαπλοκή το πολεμούσε.

Ανοιξτε σαμπάνιες, ο Κώστας Βαξεβάνης πάει σπίτι του. Άπειρες φορές αποπειραθήκατε να δολοφονησετε τον χαρακτήρα του και δεν τα καταφέρατε. Όρθιος φεύγει, με το κεφάλι ψηλά φεύγει και με φυλαχτό τα λόγια του πατέρα του: 

"Καλύτερα να σε φάνε λιοντάρια, παρά να σε γρατζουνάνε μαϊμούδες". 

Ανοιξτε σαμπάνιες και μετά κοιμηθείτε ήσυχα. 

Το DOCUMENTO ποτέ πια δεν θα ταράξει τον ύπνο σας.

Ευχομαι δύναμη και κουράγιο στους συναδέλφους που έδωσαν τον αγώνα τον καλό και τώρα μένουν χωρίς δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .