Δευτέρα, Ιανουαρίου 27

Ο Τζόνι Ντεπ «τζαμάρει» με τους Aerosmith για τα 50 χρόνια καριέρας τους

Η μπάντα τιμήθηκε ως το MusiCares «πρόσωπο» της χρονιάς

Ο διάσημος ηθοποιός Τζόνι Ντεπ και ο μουσικός Άλις Κούπερ ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Aerosmith χθες στο Λος Άντζελες για να ερμηνεύσουν τραγούδια του διάσημου συγκροτήματος με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων καριέρας του.

Ο Κούπερ και ο Ντεπ, που παίζουν με τον κιθαρίστα των Aerosmith Τζο Πέρι στο ροκ συγκρότημα Hollywood Vampires – ήταν μεταξύ των καλλιτεχνών, όπως οι Foo Fighters, ο Σάμι Χάγκαρ και ο Τζον Λέτζεντ που τραγούδησαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, το οποίο τιμήθηκε ως το MusiCares «πρόσωπο» της χρονιάς.
Υπό τη διοργάνωση της Recording Academy, το ετήσιο γκαλά MusiCares συγκέντρωσε 6 εκατομμύρια δολάρια χθες που θα δοθούν σε υπηρεσίες υγείας προς όφελος των μελών της μουσικής βιομηχανίας.
Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Βρετανός κωμικός Ράσελ Μπραντ, ενώ η βραδιά διανθίστηκε από αστεία σχετικά με το παρελθόν του συγκροτήματος αλλά και την ηλικία του φρόντμαν του Στίβεν Τάιλερ.
«Είναι θαύμα που ζει ακόμη!» είπε ο Μπραντ για τον 71χρονο Τάιλερ, που τον αποκάλεσε τον «πιο σέξι 70χρονο στην ιστορία».
Οι Aerosmith ιδρύθηκαν το 1970 στη Βοστόνη και έγιναν σύντομα διάσημοι ως η αμερικανική απάντηση στους Rolling Stones.
Οι Τάιλερ και Πέρι απέκτησαν το προσωνύμιο “the Toxic Twins” λόγω της κατάχρησης ναρκωτικών, ενώ εσωτερικές έριδες ξέσπασαν εντός του συγκροτήματος το 2009 όταν ο Τάιλερ έπεσε από τη σκηνή και οι σύντροφοί του απείλησαν να προσλάβουν έναν νέο τραγουδιστή για να το αντικαταστήσει.
«Στην περίπτωση που πέσω ξανά, κάτι που δεν θα συμβεί, εσείς θα με βοηθήσετε να σηκωθώ ξανά και σας αγαπώ πολύ για αυτό» είπε στο κοινό ο Τάιλερ εγκωμιάζοντας το έργο του MusiCares.