Γιατί δημοσιεύω γυμνές φωτογραφίες μου στο διαδίκτυο;

Δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο από μία πρόταση ώστε να μου βάλει  το «μικρόβιο» της γυμνής selfies στο αίμα μου. Εκείνη την εποχή τα είχα μ΄ ένα αγόρι πέντε χρόνια μικρότερό μου, (εκείνος ήταν 22 ετών και εγώ 27 ετών) και ήταν η «αιτία» για να μπω σε αυτόν τον εθιστικό κόσμο των nude photos.

Εκείνη την στιγμή που μου το ζήτησε, συνειδητοποίηση αμέσως πως η τεχνολογία θα αποτελέσει τον απόλυτο game changer της εποχής και θα θέσει νέους όρους στο ζήτημα της αποπλάνησης ενός άνδρα από μία γυναίκα. Αυτή η «δύναμη» μού έδωσε μία τεράστια ευχαρίστηση και αυτοπεποίθηση. Η δύναμη να είμαι σε θέση να χαρίσει ένα χαμόγελο ευτυχίας σ’ έναν άνδρα ακόμη και από απόσταση πολλών χιλιομέτρων ήταν μεθυστική.
Μάλιστα μιλάμε για μία εποχή όπου ακόμη δεν είχαν ανακαλυφθεί τα social media και τα smartphones ήταν ακόμη σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οπότε οι φωτογραφίες έφτασαν στον αποστολέα μέσω e-mail, κάτι που φυσικά εμπεριείχε τεράστιο ρίσκο. Κατά την γνώμη μου, όσο πιο εύκολη είναι η αποστολή, τόσο εύκολο είναι να εξαπλωθεί αυτό το υλικό και να περάσει σε άγνωστα και εξίσου επικίνδυνα χέρια.

Bridget Phetasy

Οπότε αντί να ζήσω με αυτόν τον φόβο, αποφάσισα να αναλάβω τον έλεγχο της εικόνας μου και να δημοσιεύσω τις φωτογραφίες μου. Δημιούργησα έναν ιστότοπο το 2006, το Phetasy.com, πολύ πριν την έκρηξη των social media, ανεβάζοντας εκεί τις γυμνές μου φωτογραφίες. Έπειτα ήρθε η στιγμή του Twitter, στο οποίο εθίστηκα για 3 χρόνια αλλά όπως συνέβη σε Facebook και Instagram, οι απαγορεύσεις για σεξουαλικό περιεχόμενο δεν άφησαν περιθώριο στην γυμνή τέχνη μου.
Αρκετοί ήταν εκείνοι που κατηγόρησαν την συμπεριφορά μου ως μία απεγνωσμένη προσπάθεια για φήμη και επιβεβαίωση. Με χαρακτήρισαν «πόρνη», πως «έχω σοβαρά ψυχολογικά ζητήματα ναρκισσισμό» και άλλα όμορφα που η κοινή γνώμη δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να στα χαρίσει αφειδώς. Όλη αυτή η ανάγκη να δείξω το σώμα μου, κατέληξε ακούσια σε μία 10ετής μελέτη και αποτέλεσε ένα ψυχοκοινωνικό πείραμα. Μου έμαθε αρκετά πράγματα σχετικά με τον εαυτό μου, την κοινωνία, την κουλτούρα του διαδικτύου και την ζωή γενικότερα.
Όπως για παράδειγμα πως οι άνθρωποι έχουν πάντα την ανάγκη να σε χαρακτηρίσουν.  Θα σε αποκαλέσουν πορνοστάρ, stripper, πόρνη και οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Είναι η κρίσιμη στιγμή που δεν πρέπει να σε πάρει από κάτω. Ο κόσμος λέει και πάντα θα λέει. Έχει μεγάλη σημασία να φιλτράρεις τα σχόλια και να εκμεταλλεύεσαι τα θετικά της κριτικής. Επίσης κατάλαβα πως στην Αμερική θεωρούμε πως είμαστε μία χώρα που εκτιμά την ελευθερία, αλλά όσον αφορά την σεξουαλική ταυτότητα, συμπεριφερόμαστε ανάρμοστα και ανώριμα. Δεν έχουμε κανέναν σεβασμό στο ανθρώπινο σώμα και φερόμαστε ως παράφρονες. Τα πουριτανικά ιδεώδη είναι τόσο βαθιά ριζωμένα στην ψυχή και το μυαλό μας και επηρεάζουν ακόμη κι εμάς που θεωρούμαστε ριζοσπαστικοί. 
Οι γυμνές φωτογραφίες που μοιράζομαι μαζί σου είναι περισσότερο μία κίνηση ελευθερίας και δεν αποσκοπεί σε τίποτα το ανάρμοστο.
Έμαθα πως η όρεξη των ανδρών για το γυμνό είναι αδηφάγα. Δεν βαριούνται ποτέ. Σε σημείο που θα πίστευες ότι υπάρχει κάτι άρρωστο σε όλο αυτό, αλλά όχι. Είναι θέμα βιολογίας. Στην ψηφιακή εποχή, γνωρίζω εκατοντάδες άνδρες οποιαδήποτε ηλικίας και προσωπικής κατάστασης που ζητάνε γυμνές φωτογραφίες από άλλες γυναίκες. Το γεγονός πως ένας άνδρας επιθυμεί να κοιτάζει ένα θηλυκό σώμα, δεν σημαίνει ότι πρόκειται να παρασυρθεί. Απλώς σημαίνει ότι είναι άνθρωπος και αποτελεί μέρος της προσωπικότητάς του.
Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορώ να μοιραστώ όπως την παράνοια του κόσμου που θέλει να σε κάνει να ντρέπεσαι για το σώμα σου, την ψυχολογική πίεση που νιώθει η οικογένειά σου σχετικά με τις κοινωνικές δραστηριότητες και τον ιδιαίτερο σεβασμό που δείχνουν οι άνδρες. Σε βαθμό μεγαλύτερο απ’ όσο φαντάζεσαι.
Εν κατακλείδι, οι γυμνές φωτογραφίες που μοιράζομαι μαζί σου είναι περισσότερο μία κίνηση ελευθερίας και δεν αποσκοπεί σε τίποτα το ανάρμοστο. Εξάλλου θα στο πει και η ίδια η επιστήμη. Η καύλα είναι υγεία. Και με αυτά δεν είναι να παίζουμε.playboy.gr/