ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΜΗΤΕΡΑ ΔΙΔΥΜΩΝ ΒΡΕΦΩΝ – “Είμαι μόνη και αβοήθητη εδώ και 14 μήνες – Ο άντρας μου είναι σε “ομηρία” αφού η εταιρία δεν επαναπατρίζει το πλοίο που εργάζεται”…(εικόνες)

angelic-glory_9261798_2397881_Small
Κραυγή απόγνωσης από αναγνώστριά μας, της οποίας ο σύζυγος βρίσκεται εδώ και 14 μήνες μακριά από το σπίτι του, εγκλωβισμένος στο εμπορικό πλοίο ANGELIC GLORY που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Χονγκ Κονγκ. Όπως καταγγέλλει, η εταιρία με πρόσχημα τον κορονοϊό δεν αφήνει το καράβι να επιστρέψει στη Χώρα, ενώ όπως μας λέει η πραγματική αιτία είναι η διαμάχη μεταξύ των ιδιοκτητών. Να σημειωθεί ότι η γυναίκα γέννησε δίδυμα πριν από 2 μήνες, ενώ στον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης της διαγνώστηκε με καρκίνο στον Θυροειδή.
Διαβάστε τι μας λέει.

“Ο άντρα μου είναι ένας από τους ναυτικούς του πλοίου ANGELIC GLORY. Υποπλοίαρχος του βαποριού. Είναι μέσα στο βαπόρι κοντά 14 μήνες.. Κάτι που είναι παράνομο.. Το μέγιστο χρονικό όριο είναι 12 μήνες.. Ενός άλλου ναυτικού Έλληνα λήγει το διαβατήριο του στις 21 Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τον κορονοϊο δεν ξεμπαρκάρει τους ναυτικούς που έχουν δώσει παραίτηση από τον Μάιο. Σε χθεσινό τηλεφώνημα μου στην εταιρεία του μου είπαν ότι είναι άγνωστο πότε θα τους επαναπατρίσουν. Ο πραγματικός λόγος είναι η διαμάχη δύο ξαδέρφων της γνώστης οικογένειας Λαιμού για την κατοχή του βαποριού. Το πλοίο είναι σταματημένο στο Χονγκ Κονγκ δίχως τρόφιμα, δίχως τα απαραίτητα καύσιμα για την κίνηση του, δίχως κλιματισμό μιας και όλους αυτούς τους μήνες ήταν χαλασμένο και κανένα ενδιαφέρον δεν έδειξε η εταιρεία να το φτιάξει. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες. Το πλήρωμα είναι Έλληνες και Φιλιππινέζοι. Εγώ είμαι σε τραγική κατάσταση μιας και γέννησα πριν δύο μήνες δίδυμα.. Ολομόναχη πέρασα όλη τη διαδικασία της εξωσωματικής, μιας δύσκολης εγκυμοσύνης κάνοντας 3 φορές αμνιοπαρακεντήσεις γιατί τα μωρά στις εξετάσεις έβγαζαν ότι είχαν πρόβλημα υγείας και μιας γέννας με καισαρική. Το τραγικό είναι ότι ενός μηνός έγκυος ανακάλυψα ότι πάσχω από καρκίνο στο θυρεοειδή. Οι γιατροί με βοήθησαν με αγωγές να καταφέρω να ολοκληρώσω την εγκυμοσύνη μου και τώρα είναι επείγουσα ανάγκη να εγχειριστώ για να μην κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες. Η μόνη βοήθεια που έχω είναι η μητέρα μου και έχω απόλυτη ανάγκη την επιστροφή του άντρα μου. Τα κακά δεν τελείωσαν μιας και τους έχουν απλήρωτους δύο μήνες δίχως να υπολογίζουν τις οικογένειες τους που είναι πίσω και περιμένουν να ζήσουν από τον κόπο των ανθρώπων τους που δουλεύουν μέρα νύχτα μακριά από τις οικογένειες τους σε άθλιες συνθήκες. Όλα αυτά είναι γνωστά στην εταιρεία. Νόμιμη και ανθρώπινη ανάγκη. Ο άντρας μου είναι σε τραγική κατάσταση και ψυχολογικά και σωματικά από την κούραση τόσων μηνών. Η μόνη επικοινωνία που έχω με τον άντρα μου είναι λίγα λεπτά κάθε βράδυ δίνοντας στήριξη ο ένας στον άλλον. Δεν υπάρχει πια όμως υπομονή. Έχει γίνει και καταγγελία στο υπουργείο ναυτιλίας. Θα του ζητήσω και άλλα έγγραφα που αποδεικνύουν την όλη κατάσταση. Ήδη έχουν στείλει όλους αυτούς τους μήνες ένα σωρό email την εταιρεία ζητώντας της τα αυτονόητα.. Σωστές συνθήκες διαβίωσης, τρόφιμα για να ζήσουν, ζεστό νερό για να πλυθούν και την άμεση επιστροφή τους στην πατρίδα. Την αντικατάσταση τους. Είναι απαράδεκτο επειδή δύο Λαιμοί έχουν διαμάχη να την πληρώνουν άδικες ψυχές και ολόκληρες οικογένειες. Σας παρακαλώ να κάνετε το θέμα γνωστό μπας και πιεστεί η εταιρεία και λυτρωθούν οι άνθρωποι μας. Λόγω του κορονοϊου πολλές εταιρείες το εκμεταλλεύονται και δεν ξεμπαρκάρουν τους ναυτικούς για να γλιτώσουν το κόστος των εισιτηρίων. Αυτό μπορείτε να το διασταυρώσετε σε πολλά άρθρα στο ίντερνετ όπως και το πρόβλημα του αντρός μου. Είστε η μόνη μου ελπίδα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.”
Δείτε παρακάτω την έγγραφη καταγγελία που έχει κάνει το πλήρωμα του πλοίου
118999533_325091422066051_5250742715923309891_n 119032523_2678135645779944_7455753449789939220_n