Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΡΗ – ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΑΝΑΘΡΕΜΜΕΝΟΣ ΓΑΠ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ!

hist-1821__article

Είναι από τις στιγμές που αναρωτιέται κανείς εάν οι πολιτικοί που βρίσκονται στο κοινοβούλιο γνωρίζουν ελληνική αλλά και παγκόσμια ιστορία. Το πράγμα σοβαρεύει ακόμα περισσότερο όταν αναφερόμαστε στον πρωθυπουργό της χώρας.

Θα μπορούσε ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι ήρωες του 1821 να εμπνευστούν από την αμερικανική επανάσταση, προκειμένου να ξεκινήσουν τον δικό του αγώνα για ελευθερία; Κι όμως σύμφωνα με τον Κούλη Μητσοτάκη θα μπορούσαν.

Ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα: «Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, μια επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την αμερικανική επανάσταση και νομίζω ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα κοινό απολογισμό όσων έγιναν αλλά και όσων μπορούμε να πετύχουμε μαζί και αυτά είναι πολλά»!

Η αποστροφή αυτή όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει χιλιάδες απαξιωτικά σχόλια από χρήστες του διαδικτύου που δεν μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν πως είναι δυνατόν η εθνεγερσία ενός έθνους χιλιάδων ετών να σχετίζεται καθοιονδήποτε τρόπο με την αμερικανική επανάσταση που δημιούργησε ένα έθνος.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει καμία ιστορική αναφορά που να συνδέει τις ενέργειες και τον αγώνα που ξεκίνησαν οι ήρωες του 1821 με τα όσα είχαν διαδραματιστεί λίγο χρόνια πριν στην Αμερική. Ούτε σε απομνημονεύματα των ηρώων, ούτε σε ιστορικά βιβλία υπάρχει η προσέγγιση που έκανε ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου.

Μία τέτοια προσέγγιση αποτελεί μείζονα ιστορική αναθεώρηση μίας εμβληματικής στιγμής της ελληνικής ιστορίας. Όταν όμως γίνεται από τα χείλη του έλληνα; πρωθυπουργού, κατά πολλούς αποτελεί αναθεωρητισμό της ίδιας της ιστορίας του ελληνικού έθνους, αναθεωρητισμός που παραπέμπει στην διαχρονική προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει την ελληνική εθνική συνέχεια. Προσπάθεια την οποία υπέθαλψε διαχρονικά η Γερμανία, από τα πονήματα του Φαλμεράυερ έως τις αθλιότητες του Χίτλερ.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λίγοι αυτοί που απόρησαν με αυτή την ενέργεια του πρωθυπουργού. Και προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

 makeleio.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .