Πέμπτη, Οκτωβρίου 1

Τρεις νέες Προσκλήσεις 380 εκατομ. από το “Αντώνης Τρίτσης”


Την έκδοση τριών νέων Προσκλήσεων του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, συνολικού προϋπολογισμού 380 εκατομμυρίων ευρώ (220, 40 και 120 ανά Πρόσκληση) ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα βασικά στοιχεία κάθε Πρόσκλησης, έχουν ως εξής:

I]  Η Πρόσκληση ΑΤ04 «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» αφορά τη χρηματοδότηση των Δήμων για έργα που αφορούν σε υποδομές, προμήθειες και εξοπλισμούς που συμβάλουν στη βελτίωση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Ειδικότερα, προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων για:

- την εφαρμογή προγραμμάτων διαλογής στην πηγή (χωριστής συλλογής) βιοαποβλήτων,

- τη δημιουργία «γωνιών ανακύκλωσης», που συμβάλουν στη βελτίωση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων,

- τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και

- την αποκατάσταση των «χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)» που δεν εντάχθηκαν στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΙΙ του “Φιλόδημος Ι”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 220 εκατ. ευρώ.

II]  Η Πρόσκληση ΑΤ10 «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ» αφορά τη χρηματοδότηση των Δήμων για τις εξής δράσεις:

Ομάδα Α

- Συντήρηση και επισκευή δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης αυτών, που στόχο έχει τη βελτίωση των εν λόγω υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.

- Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης αυτών, που στόχο έχει τη βελτίωση των υποδομών της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ομάδα Β

- Παρεμβάσεις διασφάλισης πρόσβασης στο χώρο των παραλιών κολύμβησης, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης αυτών, που στόχο έχει την προσβασιμότητα στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και τη διασφάλιση της αυτονομίας, άνεσης και ασφάλειας των ΑμΕΑ και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της είναι 40 εκατ. ευρώ και ειδικότερα 30 για την Ομάδα Α’ και 10 για την Ομάδα Β’.

ΙΙΙ] Η Πρόσκληση ΑΤ12 «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» αφορά τη χρηματοδότηση ηλεκτρικών οχημάτων (αμιγώς ηλεκτρικών, υβριδικών εξωτερικής φόρτισης ή κυψέλης καυσίμου). Συγκεκριμένα τύπου:

- επιβατηγών οχημάτων (συμβατικών, διθέσιων, SUV κλπ),

- δίκυκλων οχημάτων (μοτοσυκλέτες, μοτοποδήλατα, ποδήλατα με υποβοηθούμενη ποδηλάτηση),

- μικρών φορτηγών (pick-up, van κλειστού τύπου, για δυσπρόσιτα μέρη κλπ),

- μικρών λεωφορείων (με προδιαγραφές για ΑμΕΑ).

Ακόμα, προβλέπεται η χρηματοδότηση για μεγαλύτερα οχήματα, όπως:

- μέσων δημοτικής συγκοινωνίας (λεωφορεία, τρενάκια κ.λπ., με προδιαγραφές για ΑμΕΑ),

- οχημάτων για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων (απορριμματοφόρα, πλυντήρια κάδων κλπ),

- οχημάτων έργου/μεταφορών (φορτηγά κλπ).

Επίσης, χρηματοδότηση της κατασκευής/προμήθειας των απαραίτητων Σταθμών Φόρτισης (σημεία επαναφόρτισης κανονικής ή υψηλής ισχύος) και λοιπού αναγκαίου εξοπλισμού (π.χ. ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης, μέτρα πυροπροστασίας) των ανωτέρω οχημάτων. Επιπρόσθετα, καλύπτεται το εναλλακτικό καύσιμο των οχημάτων με την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), ως επικουρική δράση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ.

 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .