Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε το στίγμα για το Πάσχα – Στις 21:30 η Ανάσταση

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής

Πάσχα

Πάσχα: Συνομιλία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, στα πλαίσια των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης τους ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι Ιεροί Ναοί κατά την περίοδο του Πάσχα και πως θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Μετά τη συνάντηση στην εκδήλωση της Βουλής, ο Ιερώνυμος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το περιεχόμενο της κουβέντας που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως βρέθηκε λύση να γίνει ένας συμψηφισμός με περισσότερη ελευθερία, που σύμφωνα με πληροφορίες σημαίνει Ανάσταση και Επιτάφιος σε εξωτερικούς χώρους και με τη χρήση μάσκας.

Ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε και ένα στίγμα ίσως των κυβερνητικών προθέσεων για το Πάσχα, λέγοντας χαρακτηριστικά: Αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε την δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας”.

Η πληροφορία επίσης αναφέρει πως υπάρχει ανοιχτό το σενάριο η Ανάσταση να πραγματοποιηθεί στις 21:30 με 22:00 και αυτό γιατί δεν θέλουν να δημιουργηθεί συνωστισμός τα μεσάνυχτα.

debater.gr/